Το καινούργιο Μουσείο του Καίρου

Boutros Tours

06 October 2018

No Comments

kainoyrgio-moyseio-kairo-egypt

Όταν ο τάφος της Βασίλισσας Χετέφερους ανακαλύφθηκε το 1925 κοντά στην Μεγάλη ς Πυραμίδα της Γκίζας, μια μεγάλη συλλογή από έπιπλα κηδειών της προβλήθηκε στο Αιγυπτιακό Μουσείο Αρχαιοτήτων στο Εθνικό Μουσείο του Καίρου.

Τα αντικείμενα από τον τάφο της είναι μέρος μιας από τις σημαντικότερες συλλογές της Αιγύπτου που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία του Καίρου την πλατεία Ταχρίρ , 12 χιλιόμετρα από το την Γκίζα, το σημείο που βρέθηκαν.

Σήμερα μετά από 100 περίπου χρόνια από την ανακάλυψή τους, η συλλογή πρόκειται να επιστρέψει εκεί που βρέθηκε σε ένα καινούριο πλούσιο Μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων . Το Νέο Αιγυπτιακό Μουσείο, το οποίο πρόκειται να ανοίξει τις πύλες του φέτος , αναμένεται να είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μουσεία στον κόσμο.

Το μουσείο θα φιλοξενήσει συνολικά περίπου 100.000 αντικείμενα, τα μισά από αυτά έχουν ήδη μεταφερθεί στον νέο χώρο , σύμφωνα με τον Δρ. Τάρεκ Ταουφίκ ο οποίος έχει διοριστείς ως Γενικός Δοευθυντής του Μουσείου.

Ανάμεσα στα εκθέματα περιλαμβάνονται ένα κολοσσιαίο άγαλμα γρανίτη 83 τόνων και 30 ποδιών που ανήκει στον Βασιλιά Ραμσή ΙΙ,ο οποίος θεωρείται ως ο ισχυρότερος Φαραώ της αρχαίας Αιγύπτου. Το άγαλμα ηλικίας200 ετών μεταφέρθηκε μόλις τον περασμένο μήνα σε ειδικά διαμορφωμένο κλουβί, συνοδευόμενο από πομπή στρατιωτικής φρουρά.

Πιθανώς η μεγαλύτερη ανακάλυψη για τους επισκέπτες θα είναι πιθανότατα ο Τουταγχαμών: Ο Φαραώ το μικρό αγόρι που κυβέρνησε την Αίγυπτο πριν από 3.000 χρόνια.
Από την ανακάλυψη του τάφου το 1922 μέχρι σήμερα , μόνο το ένα τρίτο αυτού που ανακαλύφθηκε στον τάφο έχει εμφανιστεί”, δήλωσε ο
Ο δόκτωρ Ταουφίκ . Περιλαμβάνει την ταφική του μάσκα , το πιο γνωστό εύρημα στον κόσμο, και που στεγάζεται στο ήδη υπάρχον Αιγυπτιακό Μουσείο. Στον καινούριο Μουσείο για πρώτη φορά, θα παρουσιάσουμε τα πλήρη συλλογή ευρημάτων που περιλαμβάνει πάνω από 5.000 αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον τάφο του.
Ωστόσο, η μούμια του Τουτ Ανκ Αμόν , η οποία είναι πάρα πολύ εύθραυστη, θα παραμείνει στον τάφο της στην κοιλάδα των βασιλιάδων του Λούξορ στη Άνω Αίγυπτο.

Η Αίγυπτος χρειαζόταν ι ένα μουσείο το οποίο θα προστατεύσει και θα παρουσιάσει καλύτερα τους μοναδικούς θησαυρούς της αρχαίας Αιγύπτου. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία θα κάνουν τα αρχαιολογικά ευρήματα πολύ πιο προσιτά στον κόσμο δήλωσε ο Δόκτωρ Ταουφίκ.

Το καινούριο Μουσείο εκτείνεται σε 700.000 τετραγωνικά μέτρα και το συγκρότημα του μουσείου είναι εφαπτόμενο της λεωφόρου που το συνδέει με τις Πυραμίδες της περιοχής της Γκίζας.

Ενώ οι πυραμίδες είναι χτισμένες σε ένα ασβεστολιθικό οροπέδιο, η περιοχή του μουσείου επιλέχτηκε σκόπιμα και έξυπνα και με τέτοιο τρόπο που να είναι στο ίδιο ύψος με τις πυραμίδες και έτσι ο επισκέπτης από τα εκθέματα των γκαλερί του μουσείου που θα βρίσκεται θα έχει από τις γυάλινες προσόψεις του κατευθείαν θέα προς τις πυραμίδες »

ΑΡΘΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Εδώ θα μαθαίνετε οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει, νέα, ειδήσεις, δημοσιεύσεις και άρθρα σχετικά με τα ταξίδια, εκδρομές και πακέτα διακοπών στο εξωτερικό. Νέα και πληροφορίες που σίγουρα θα σας χρειαστούν σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς.