Ιορδανία:5νθήμερος γύρος

Ιορδανία

Αναψυχή & Τουρισμός

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ 630,00

5 ημέρες

Αθήνα

Άκαμπα

Αναχωρήσεις

                           2021 /2022 

Noέμβριος- Μάρτιος ( εκτός εορταστικών περιόδων)

                    Κάθε Δευτέρα

Περιγραφή εκδρομής

Ένα ταξίδι 5 ημερών για να γνωρίσουμε από κοντά μια μοναδική χώρα, την Ιορδανία.  Θα επισκεφθούμε μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της χώρας, όπως την Πέτρα, το Wadi Rum και τη Νεκρά Θάλασσα. Η Πέτρα, η αρχαία πρωτεύουσα των Ναβαταίων, είχε το όνομα Ράκμου που σημαίνει «Βράχος με χρωματιστές ραβδώσεις». Σύμφωνα με τον αρχαίο Έλληνα ιστορικό του 4ου αιώνα π.Χ. Ιερώνυμο τον Καρδιανό, το όνομα Πέτρα δόθηκε από τους Έλληνες εμπόρους επειδή οι κάτοικοι της πόλης γιόρταζαν την εποχή της άνοιξης μια θεότητα στην οποία προσέφεραν διάφορα αγαθά, ως θυσία. To Wadi Rum, μια κοιλάδα από ψαμμίτη και γρανίτη είναι από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ιορδανίας και προσελκύει αρκετούς ξένους τουρίστες. Αποτελεί την πατρίδα της φυλής Ζαλαμπία, η οποία ανέπτυξε τουρισμό με βάση την περιπέτεια και το περιβάλλον και υπηρεσίες σε όλη την προστατευόμενη περιοχή. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Γέρασα και το κάστρο Αζλούν, το μυθικό όρος Νέμπο και την Μάταμπα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν

Αθήνα - Άκαμπα - Νεκρά Θάλασσα -- Αμμάν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Άκαμπα. Άφιξη στην Άκαμπα και αναχώρηση για το Αμμάν. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την Νεκρά Θάλασσα, το χαμηλότερο σημείο της γης για κολύμπι και χαλάρωση. Άφιξη στο Αμμάν, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Αμμάν - Περιήγηση της πόλης του Αμμάν - Γέρασα - Αζλούν - Αμμάν

Αμμάν - Περιήγηση της πόλης του Αμμάν - Γέρασα - Αζλούν - Αμμάν


Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Αμμάν . Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη. Αμέσως μετά αναχώρηση για τη Γέρασα. Ξενάγηση στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Αμμάν, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 3η - Αμμάν - Μάταμπα ( αρχαία Μήδαβα) -όρος Νέμπο - Wadi Rum

Αμμάν - Μάταμπα ( αρχαία Μήδαβα) -όρος Νέμπο - Wadi Rum


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων. Θα επισκεφθούμε την πόλη Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα. Συνέχεια του ταξιδιού μας για το Wadi Rum για σαφάρι 4Χ4 στην έρημο. Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 4η Wadi Rum - Πέτρα - Μικρή Πέτρα - Άκαμπα

Wadi Rum - Πέτρα - Μικρή Πέτρα - Άκαμπα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας. Ξενάγηση της μικρής Πέτρας / Μπέιντα και στη συνέχεια του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας . ( Η λαξεμένη στην πέτρα (βράχο )πολιτεία , το θησαυροφυλάκιο ) . Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή ευρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό τάφο. Μετά το τέλος της ξενάγησης θα μεταφερθούμε οδικώς στην Άκαμπα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Άκαμπα - Αθήνα

Άκαμπα - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Άκαμπα για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

                        2021 /2022 

Noέμβριος- Μάρτιος ( εκτός εορταστικών περιόδων)

                    Κάθε Δευτέρα

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Άκαμπα

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ          Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Αμμάν 3* Olive ή παρόμοιο

4* Toledo ή παρόμοιο

Wadi Rum Αl Sultana Camp ή παρόμοιο
Άκαμπα Double Tree by Hilton 5* ή παρόμοιο
Τελική τιμή  (συμπεριλαμβάνονται οι φόροι) / άτομο σε δίκλινο δωμάτιο                 630,00€
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Ιορδανία)                 25,00€

             

                           Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα – Άκαμπα- Αθήνα
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κατηγορίας της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • Σαφάρι στο Ουάντι  Ράμ  (  Χώρα  του  Λώρενς  της  Αραβίας )
 • Είσοδοι σε  μουσεία  &  αρχαιολογικούς  χώρους
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για γκρούπ 6 ατόμων και άνω. Για συμμετοχή  μικρότερη των 6  ατόμων, η εκδρομή δεν ακυρώνεται ποτέ,  οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με τοπικούς Αγγλόφωνους ξεναγούς
 • Όλες οι  μεταφορές
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο ( με καλύψεις για τον κορωνοϊό)
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Newsletter Signup

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω για να λαμβάνετε τα νέα μας και τις προσφόρες μας