Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

1.150

10 ημέρες

Αθήνα

Καζαμπλάνκα

Αναχωρήσεις

             2021  

23/10,  19/11,  10/12

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, για να φθάσουμε στο πολύβουο λιμάνι της Ταγγέρης με τα έντονα στοιχεία επιρροής από την Ανδαλουσία. Θα περιπλανηθούμε στο Σεφχάουν, βαμμένο σε μια παλέτα μαγευτικών μπλε αποχρώσεων, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει. Περνώντας από τα επιβλητικά όρη του Άτλαντα, θα καταλήξουμε στη Μερζούγκα και την Ουαρζαζάτ στη Σαχάρα ενώ το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Αθήνα - Καζαμπλάνκα


Καλωσορίσατε στη Καζαμπλάνκα. Στο αεροδρόμιο θα σας συναντήσει ο τοπικός μας Αγγλόφωνος αντιπρόσωπος και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας για να ξεκουραστείτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Tαγγέρη

Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Tαγγέρη


Μετά από το πρόγευμα μας, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Θα περάσουμε από την πλατεία Mohamed V, την συνοικία Anfa, ενώ θα περάσουμε έξω από το τζαμί του Hassan II. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε το Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, τον πύργο του Χασάν,και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία). Μετά την ξενάγηση μας θα κατευθυνθούμε βόρεια ως την Ταγγέρη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Tαγγέρη – Σαουέν

Tαγγέρη – Σαουέν


Μετά το πρωινό μας, θα πραγματοποιήσουμε ένα πανοραμικό τουρ της Ταγγέρης και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς ως το Σαουέν ( Σεφσάουν) Χτισμένη στους πρόποδες των βουνών Ριφ έγινε γνωστή από το μπλε της χρώμα. Σπίτια, τοίχοι, πόρτες, παράθυρα, γλάστρες, δρομάκια, σκάλες ακόμα και τάφοι, είναι βαμμένα με την χρωματική παλέτα του μπλε. Οι εξηγήσεις για το χρώμα της είναι πολλές. Οι επικρατέστερες όμως είναι τρεις. Αναφέρεται πως έβαφαν τα σπίτια τους μπλε α) για να τους θυμίζει τον ουρανό και τον παράδεισο, β) γιατί το μπλε απωθεί τα κουνούπια, γ) για να ξεχωρίζουν τα σπίτια των Εβραίων από αυτά των Μουσουλμάνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΣαουέν - Μέκνες - Φεζ

Σαουέν - Μέκνες - Φεζ


Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ και τα εντυπωσιακά απομεινάρια της Ρωμαϊκής πόλης Βολούμπιλις. Θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην αρχαιότερη αυτοκρατορική πόλη την Φέζ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Φεζ – Μίντελτ – Έρφουντ - Merzouga

Φεζ – Μίντελτ – Έρφουντ - Merzouga


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Ερφούντ μέσω της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από το βερβερικό χωριό ImmouzerduKandar, την πόλη Ιφράν (θέρετρο σκί) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνίας). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα θεαματικά φαράγγια Ziz στην καρδιά του Άτλαντα. Αφού διασχίσουμε την οροσειρά, ξεκινά η έρημος Σαχάρα. Άφιξη στη Μερζούγκα. Τακτοποίηση στο camp μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η -Έρφουντ – Τινεχίρ – Ουαρζαζάτ

Έρφουντ – Τινεχίρ – Ουαρζαζάτ


Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το Τινεχίρ. Κατά την διαδρομή μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές στάσεις για να φωτογραφίσουμε το μοναδικό τοπίο. Σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινγκίρ, βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι Τόντρα. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Η διαδρομή από τη Τινγκίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο ΤζεμπέλΖαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στη κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί, η Ελ ΚελάαΜαγκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Ουαρζαζάτ – Μαρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρακές


Πρωινό. συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του ΑΐτΜπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπαΤαουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρακές

Μαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρακές - Καζαμπλάνκα

Μαρακές - Καζαμπλάνκα


Πρωινό κι ελεύθερος χρόνος. το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Καζαμπλάνκα. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

               2021  

23/10, 19/11, 10/12

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 1846 Αθήνα - Κων/πολη                09:40 - 11:10

ΤΚ  617  Κων/πολη-  Καζαμπλάνκα    12:10 - 14:50

ΤΚ  8305  Καζαμπλάνκα - Κων/πολη   10:00 - 16:40

ΤΚ 1843    Κων/πολη - Αθήνα                 19:20 - 20:45

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

 

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα  Novotel 4* ή παρόμοιο
Ταγγέρη Andalucia Golf 5* ή παρόμοιο
Σαουέν Parador 4* ή παρόμοιο
Φεζ Barcelo 4* ή παρόμοιο
Μερζούγκα Superior Camp
Ουαρζαζάτ Club Hanane 4* ή παρόμοιο
Μαρακές Atlas Asni 4* ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    1,150,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 280,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Καζαμπλάνκα– Αθήνα)
(2) διανυκτερεύσεις στη Καζαμπλάνκα  με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Ταγγέρη με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Σαουέν με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Φεζ με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Μερζούγκα με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στην Ουαρζαζάτ με ημιδιατροφή
(2) διανυκτερεύσεις στο Μαρακές με ημιδιατροφή
Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ελληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων
Φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Newsletter Signup

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω για να λαμβάνετε τα νέα μας και τις προσφόρες μας