Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

1.790,00€

11 ημέρες

Αθήνα

Μαρρακές

Αναχωρήσεις

             2023

Πάσχα


13 /04

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία το Μαρρακές, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει. Το μοναδικό πρόγραμμα με διαμονή στην Μπλέ Πόλη - Chefchaouen. Περνώντας από τα επιβλητικά όρη του Άτλαντα, θα καταλήξουμε στη Μερζούγκα και την Ουαρζαζάτ στη Σαχάρα ενώ το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

13/04/2023 - Αθήνα – Μαρρακές

Αθήνα - Μαρρακές


Άφιξη στο Μαρρακές, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

14/04/2023 -Μαρρακές – Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ

Μαρρακές – Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ


Μετά από το πρόγευμα μας αναχωρούμε από το Μαρρακές για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη και ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε το Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, τον πύργο του Χασάν,και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία)... Δείπνο και διανυκτέρευση.

15/04/2023 - Ραμπάτ- Ταγγέρη - Chefchaouen

Ραμπάτ- Ταγγέρη - Chefchaouen


Πρωινό και αναχωρούμε για την Ταγγέρη. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μικρούς λόφους στον ομώνυμο κόλπο στο Στενό του Γιβραλτάρ σε καλεί να χαθείς στα χρωματιστά σοκάκια της, τα οποία είναι ποτισμένα από βαριά αρώματα μπαχαρικών και από το εθνικό τους φαγητό, το κουσκούς. Η πόλη γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμη σε ταινίες και καρτ ποστάλ, λόγω της χαρακτηριστικής της όψης με τους μιναρέδες, τους τρούλους και τις πολύχρωμες αγορές. Η πόλη αποτελείται από το αρχαίο μουσουλμανικό κέντρο και το πιο σύγχρονο με τα ευρωπαϊκά κτίρια, με το μεγάλο εμπορικό της λιμάνι να ανοίγει προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Συνεχίζουμε για τη Chefchaouen. Στο Chefchaouen έζησαν Εβραίοι πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή το 1930 και σύμφωνα με όσα λέγονται αυτοί ήταν υπεύθυνοι για το μπλε χρώμα στους τοίχους των κτιρίων. Ορισμένοι πίστευαν ότι το μπλε χρώμα συμβολίζει τον ουρανό και τον παράδεισο, ενώ κάποιοι άλλοι θεωρούσαν ότι το μπλε χρώμα κρατάει τα κουνούπια μακριά… Δείπνο και διανυκτέρευση

16/04/2023 - Chefchaouen - Μεκνές - Φεζ

- Chefchaouen - Μεκνές - Φεζ


Πρωινό κι αναχώρηση για τη Φεζ. Θα περάσουμε από την Μέκνες για μια γρήγορη ξενάγηση της πόλης, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Μουλάη Ισμαήλ Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

17/04/2023 - Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο αραβικό πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του ΜουλάιΙντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

18/04/2023 -Φεζ – Μιντέλτ – Ερφούντ – Μερζούγκα

Φεζ – Μιντέλτ – Ερφούντ – Μερζούγκα


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Ερφούντ μέσω της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από το βερβερικό χωριό ImmouzerduKandar, την πόλη Ιφράν (θέρετρο σκί) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνίας). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα θεαματικά φαράγγια Ziz στην καρδιά του Άτλαντα. Αφού διασχίσουμε την οροσειρά, ξεκινά η έρημος Σαχάρα. Άφιξη στη Μερζούγκα. Τακτοποίηση στο camp μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

19/04/2023 - Μερζούγκα – Ουαρζαζάτ – Νταντές

Μερζούγκα – Ουαρζαζάτ – Νταντές


Πολύ νωρίς το πρωί, θα έχουμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τους αμμόλοφους με καμήλες και να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου.Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το Τινεχίρ. Κατά την διαδρομή μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές στάσεις για να φωτογραφίσουμε το μοναδικό τοπίο. Σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινγκίρ, βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι Τόντρα. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Η διαδρομή από τη Τινγκίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο ΤζεμπέλΖαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στη κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί, η Ελ ΚελάαΜαγκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Δείπνο και διανυκτέρευση σε κάσμπα στο Boulmane Dades.

20/04/2023 - Ουαρζαζάτ – Μαρρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρρακές


Πρωινό. συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του ΑΐτΜπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

21/04/2023 - Μαρρακές

Μαρρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

22/04/2023 - Μαρρακές – Αθήνα

Μαρρακές – Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα. Άφιξη την επόμενη ημέρα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

               2023

Πάσχα


13/04

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 1850 Αθήνα - Κων/πολη                15:40 - 17:10

ΤΚ  621 Κων/πολη-  Μαρρακές        18:40 - 21:55

ΤΚ  620 Μαρρακές - Κων/πολη   16:10 - 23:10

ΤΚ 1841    Κων/πολη - Αθήνα                 01:15 - 02:40

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία 5*
Μαρρακές Meridien N'fis Marrakech ή παρόμοιο
Rabat Hotel Farah Rabat ή παρόμοιο
Chefchaouen Dar Echaouen ή παρόμοιο
Fez Heritage Boutique Hotel Fes ή παρόμοιο
Merzouga Itran Royal Camp ή παρόμοιο
Dades Riad Rihana Dades ή παρόμοιο

                                         

Τελική τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     1.790,00€
Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στο Μαρόκο)      5,00€ /άτομο/ημέρα

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • 8 Διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία
 • 1 διανυκτέρευση σε kasbah
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο
 • Σαφάρι στη Μερζούγκα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Έξοδα Προσωπικής φύσεως
 • Φιλοδωρήματα (35€/άτομο)
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια