Σικελία 8 ημέρες

Ευρώπη

Αναψυχή & Τουρισμός

995

8 ημέρες

Αθήνα

Παλέρμο

Αναχωρήσεις

              2022  

Απρίλιος - Οκτώβριος

Κάθε Σάββατο

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι 8 ημερών στη Σικελία της ιστορίας, της μυθολογίας και της φύσης. Το μεγαλύτερο νησί και πιο ποικιλόμορφο σταυροδρόμι της Μεσογείου από τους αρχαίους Έλληνες, τους Φοίνικες και τους Καρχηδόνιους μέχρι τους Άραβες, τους Γάλλους και τους Ισπανούς, η Σικελία έχει γνωρίσει πολλούς κατακτητές. Ξεκινώντας από την Κατάνια, θα επισκεφθολυμε ιστορικές περιοχές με πλούσια Ελληνιστική παράδοση όπως οι Συρακούσες, η Όρτιτζια, το Νότο και η Ραγκούζα. Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε την Αίτνα και το Παλέρμο, ενώ η Κεφαλού η αρχαία Κεφαλοίδιον, σήμερα αποτελεί δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο στην βόρεια ακτή.

Ένα μοναδικό ταξίδι με διαμονή σε κεντρικά ξενοδοχεία και με εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Kατάνια

Αθήνα - Κατάνια


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για Κατάνια μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Κατάνια και συνάντηση με τον ξεναγό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 2η - Κατάνια – Συρακούσες – Ορτίτζια-Νότο-Ραγκούζα

Κατάνια – Συρακούσες – Ορτίτζια-Νότο-Ραγκούζα


Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τις Συρακούσες, η οποία ιδρύθηκε από τους Κορινθίους το 734π.Χ. Θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, το αρχαιολογικό πάρκο της Νεάπολης. Το πάρκο περιλαμβάνει σπουδαία μνημεία όπως το Ελληνικό Θέατρο, Teatro Greco, ένα από τα σημαντικότερα θέατρα της αρχαιότητας που διασώθηκαν καθώς και το μεγαλύτερο της Σικελίας. Λίγο πιο κάτω θα δούμε το Ρωμαϊκό Αμφιθέατρο όπως και το επονομαζόμενο αυτί του Διονυσίου στα Latomia del Paradiso. Πρόκειται για μια τεχνητή ασβεστολιθική σπηλιά ύψους 23 μέτρων και βάθους 65, της οποίας το σχήμα παραπέμπει σε αυτί και η οποία έχει εξαιρετική ακουστική. Σύμφωνα με το μύθο, στο λατομείο αυτό φυλάκιζε ο τύραννος των Συρακουσών Διονύσιος τους πολιτικούς του αντιπάλους. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στο νησάκι Ortigia, το οποίο είναι το ιστορικό κέντρο των Συρακουσών. Το νησάκι συνδέεται με την πόλη με τη γέφυρα Ουμπερτίνο. Ο καθεδρικός ναός τους, το Duomo, χτίστηκε τον 7ο αιώνα με μετατροπή του ναού της Αθηνάς που βρισκόταν εκεί. Συνεχίζουμε για τη πόλη Νότο, την πρωτεύουσα του μπαρόκ, διάσημη για τα κομψά κτίρια του 18ου αιώνα, με το ιστορικό κέντρο να αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Θα επισκεφθούμε το παλάτι Nicolaci Villadorata, μια όμορφη εξέχουσα κατοικία σε στυλ μπαρόκ. Άφιξη στην Ραγκούσα, δείπνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Ραγκούσα – Μοdica – Piazza Armerina

Ραγκούσα – Μοdica – Piazza Armerina


Μετά το πρωινό μας, θα έχουμε την ευκαιρία θα γνωρίσουμε την Ραγκούσα, το χωριό της Σικελιανής τέχνης. Η μπαρόκ αρχιτεκτονική της Ragusa έχει κερδίσει την παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO . Είναι μια ασυνήθιστη πόλη, χωρισμένη σε δύο μέρη - την Άνω Πόλη και την Ιμπλα που συνδέονται με έξι γέφυρες, πιο διάσημη από αυτές είναι η Πόντε ντε Καπουτσίνι. Επόμενη στάση μας η Modica, 20 χλμ από τη Ραγκούσα. Μέχρι τον 19ο αιώνα ήταν πρωτεύουσα κομητείας με μεγάλη πολιτιστική, οικονομική και πολιτική επίδραση στην νότια Ιταλία. Μετά από καταστροφικό σεισμό (1693) οικοδομήθηκε με νεοκλασικά κτίρια ρυθμού Μπαρόκ, η UNESCO την ανακήρυξε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Η Modica πέρα από το αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, φημίζεται και για την..σοκολάτα και θεωρείται η πρωτεύουσα της σοκολάτας στην Ιταλία. Ακολουθώντας την ίδια τεχνική από γενιά σε γενιά, δίνει στη σοκολάτα μια ασυνήθιστη αλλά απολαυστική τραγανή υφή. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Sabadi, την πιο φημισμένη παραγωγική μονάδας της περιοχής με συνεχείς βραβεύσεις. Η συνέχεια θα μας βρεις στο εκπληκτικό παλάτι Castro Polara Grimaldi δίπλα στον καθεδρικό ναό του San Giorgio. Η ιστορία του παλατιού ξεκινάει τον δέκατο έβδομο αιώνα και αρχικά η αρχιτεκτονική ήταν διαφορετική από τη σημερινή. Μετά τον μεγάλο σεισμό του 1693, που ισοπέδωσε τις περισσότερες πόλεις, η ευγενής οικογένεια Κάστρο, ιππότες και σημαντικοί γαιοκτήμονες στη Σικελία, έχτισαν το σπίτι τους στη Modica. Η αρχική κατασκευή ήταν ένα ενιαίο μεγάλο σώμα, σε τρία επίπεδα, που περιβάλλεται στις δύο πλευρές από έναν μεγάλο κήπο ενώ στην αντίθετη πλευρά στεγάζονταν τα καταλύματα για τα άλογα και οι αποθήκες για τις άμαξες. Το παλάτι εξακολουθεί να ανήκει στους άμεσους απογόνους του πρώτου ιδιοκτήτη ( Raffaele Tommasi Rosso) οι οποίοι διατηρούν στο ακέραιο την αρχιτεκτονική και διακόσμηση του οικήματος. Τελευταία μας στάση για σήμερα είναι η πόλη Piazza Armerina, με τα θαυμάσια πολύχρωμα μωσαϊκά της Villa Romana del Casale, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Ρωμαϊκή Βίλα του Καζάλε, αποτελεί σίγουρα το σπουδαιότερο αξιοθέατο της περιοχής και είναι ένα από τα ωραιότερα δείγματα ρωμαϊκής κατοικίας στο νησί. Χτίστηκε ανάμεσα στον 3ο και 4ο αιώνα π.Χ και έφθασε στις δόξες της τον 5ο αιώνα λίγο πριν αρχίσουν οι καταστροφές από τις επιδρομές των βαρβάρων. Άφιξη στο Agrigento. Δείπνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Αγκριτζέντο – Μαρσάλα – Δρόμος του αλατιού - Παλέρμο

Αγκριτζέντο – Μαρσάλα – Δρόμος του αλατιού - Παλέρμο


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε αμέσως την ξενάγησή μας στη κοιλάδα των ναών. Η κοιλάδα των Ναών είναι ένας αρχαιολογικός χώρος 12 χιλιομέτρων που εκτείνεται κατά μήκος μιας πετρώδους ράχης στο νότο της Αγκριτζέντο, της σύγχρονης πόλης του Ακράγαντα. Ένα μοναδικό φυσικό τοπίο γεμάτο επιβλητικά μνημεία, ελιές και αμυγδαλιές βρίσκεται στην αρχαία πόλη του Ακράγαντα στη Σικελία. Η κοιλάδα των Ναών είναι ένας αρχαιολογικός χώρος 12 χιλιομέτρων που εκτείνεται κατά μήκος μιας πετρώδους ράχης στο νότο της Αγκριτζέντο, της σύγχρονης πόλης του Ακράγαντα. Περιλαμβάνει τα ερείπια επτά ναών δωρικού ρυθμού και από το 1997 αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της Ουνέσκο. Μάλιστα ο διεθνής Οργανισμός δανείστηκε το σχήμα του Ναού της Ομόνοιας για το λογότυπό της. Η ομορφότερη πόλη των θνητών όπως την αποκαλούσε ο ποιητής Πίνδαρος, ήταν μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας. Ήταν πλούσια πόλη με μεγάλη ισχύ, πατρίδα καλλιτεχνών, φιλοσόφων και σημαντικών ανδρών της ιστορίας. Αποτελεί εξαίρετο δείγμα του αρχαίου κλασικού πολιτισμού καθώς ξεκίνησε ως ελληνική αποικία του 6ου π.Χ. αιώνα και εξελίχθηκε σε κέντρο καλλιτεχνών και μια από τις κορυφαίες πόλεις της Μεσογείου. H συνέχεια θα μας βρει στη Μαρσάλα, γνωστή για το τοπικό γλυκό κρασί (Vino di Marsala). Θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε ένα οινοποιείο και θα δοκιμάσουμε το διάσημο κρασί της περιοχής ενώ θα γευματίζουμε. Η πόλη διαθέτει τρεις μεγάλες πύλες: οι Νορμανδοί έκτισαν στην Μαρσάλα τρεις μεγάλες πύλες : την ``Νέα πύλη``, την ``πύλη της θάλασσας`` και την ``πύλη Μαζάρα``, τον 17ο και τον 18ο οι Νορμανδικές πύλες κτίστηκαν ξανά μεγαλύτερες. Η ``πύλη Μαζάρα`` στα νοτιοανατολικά ξανακτίστηκε το 1572, η ``πύλη της θάλασσας`` ξανακτίστηκε το 1685 και η ``Νέα πύλη`` που βρίσκεται στα βορειοδυτικά το 1790. Αργότερα θα ακολουθήσουμε τον δρόμο του αλατιού, ονομασία που δόθηκε εξαιτίας των πολλών αλυκών, γεγονός που οδήγησε στην πρώτη παγκόσμια καταγραφή εξόρυξης αλατιού. Στη διαδρομή μας θα δούμε το όμορφο νησάκι Mothia, βρισκόμενο στη λιμνοθάλασσα Stagnone, περιτριγυρισμένο από ανεμόμυλους και λόφους αλατιού. Άφιξη στο Παλέρμο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Παλέρμο – Μονρεάλε - Παλέρμο

Παλέρμο – Μονρεάλε - Παλέρμο


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο Monreale. Oι γραφικές γωνιές της θα μας εντυπωσιάσουν ενώ η επίσκεψή μας στον νορμανδικό ναό Catedrale di Monrele, θα μας αφήσει άφωνους από το μέγεθος και την μεγαλοπρέπεια, καθώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μεσαιωνικά αρχιτεκτονήματα της Ιταλίας. Μετά την ξενάγηση στο Μονρεάλε, επιστροφή στο Παλέρμο. Το Παλέρμο είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας, μεγάλη ιστορία και παράδοση στην γαστρονομία, την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό με ιστορία περισσότερο από 2.700 χρόνια. Η ξενάγησή μας ξεκινάει με επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Παλέρμο, που είναι αφιερωμένος στην Ανάληψη της Παρθένου Μαρίας. Το αρχιτεκτονικό σύνολο χαρακτηρίζεται από διαφορετικούς ρυθμούς, καθώς κατά τη μακρά ιστορία του γινόταν προσθήκες, μεταβολές και επιδιορθώσεις· η τελευταία επέμβαση έγινε τον 18ο αι. Επόμενος σταθμός μας το Παλατινό Παρεκκλήσιο του Παλέρμο του 12ου αιώνα στο Ανάκτορο των Νορμανδών. Έχει εξαίρετα ψηφιδωτά, βυζαντινής και γοτθικής προέλευσης και μία στέγη από Σαρακηνούς τεχνίτες. Επόμενη στάση μας η Μαρτοράνα, ναός που χαρακτηρίζεται από ποικιλία ρυθμών, καθώς με το πέρασμα των αιώνων εμπλουτίστηκε με τον κάθε φορά ρυθμό στην τέχνη. Σήμερα είναι ένα προστατευόμενο, ιστορικό μνημείο. Ο ναός είναι περίφημος για το θεαματικό εσωτερικό του, στο οποίο κυριαρχούν τα ψηφιδωτά του 12ου αι., εκτελεσμένα από Βυζαντινούς τεχνίτες. Αυτά παρουσιάζουν εικονογραφικές μαι μορφικές ομοιότητες με τα ψηφιδωτά της Καπέλα Παλατίνα, του καθεδρικού του Μονρεάλε και του καθεδρικού της Τσεφαλού, αν και πιθανόν εκτελέστηκαν από διαφορετική ομάδα καλλιτεχνών. Αργότερα θα περάσουμε από το θέατρο Massimo και την πλατεία Pretoria που βρίσκεται στην αρχαία περιοχή της Κάλσα, στολισμένη με γλυπτά του 16ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Παλέρμο – Κεφαλού - Κατάνια

Παλέρμο – Κεφαλού - Κατάνια


Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε οδικώς για την Κατάνια. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στην Κεφαλού, μια μεσαιωνική παραθαλάσσια πόλη, στο βορά της Σικελίας. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό της πόλης, με το πλούσιο παρελθόν. Η ιστορία λέει ότι ο βασιλιάς Roger ΙΙ της Σικελίας βρέθηκε σε μια καταιγίδα υποσχόμενος στον εαυτό του ότι αν επιβιώσει θα κτίσει μια εκκλησία. Το 1131 λοιπόν ξεκίνησε να κτίζει ένα ναό όπου μέχρι σήμερα αντανακλά ελληνικές, αραβικές και λατινικές επιρροές. Φθάνοντας στην Κατάνια ξεκινάμε τον περίπατό μας στο ιστορικό της κέντρο το οποίο έχει αναγνωριστεί ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι δρόμοι της πόλης είναι χτισμένοι με μαύρη λάβα, ενώ και τα χρώματα της πόλης είναι στη πραγματικότητα μαύρο ή γκρι σκούρο, αντικατοπτρίζοντας την άμεση σχέση που έχει η Κατάνια με την Αίτνα. Η ξενάγησή μας ξεκινά από τον καθεδρικό ναό (Duomo) και το σύμβολο της πόλης από το 1239, το άγαλμα liotru, το οποίο απεικονίζει έναν ελέφαντα. Η περιήγησή μας, συνεχίζει στην Via dei Crociferi, πoυ είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός δρόμος της Κατάνιας, σχεδιασμένος τον 18ο αιώνα. Πάνω στο δρόμο θα δούμε το μοναστήρι του Αγίου Βενέδικτου, μνημείο επίσης παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο. Το τέλος της περιήγησής μας θα μας βρει σε τοπικό μπαρ για να δοκιμάσουμε το τυπικό “granita & brioche “. Δείπνο σε εστιατόριο της περιοχής ή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Κατάνια – Αίτνα – Ταορμίνα – Κατάνια

Κατάνια – Αίτνα – Ταορμίνα – Κατάνια


Η σημερινή ημέρα ξεκινάει από την «pescheria» ( η αρχαία ψαραγορά) της Κατάνιας για να συνεχίσουμε στο υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο της Ευρώπης, την Αίτνα. Θα βρεθούμε ως τους ανενεργούς κρατήρες «Crateri Silvestri», οι οποίοι περιβάλλονται από αρχαία λάβα. Η θέα από εδώ κόβει την ανάσα: αν ο καιρός το επιτρέπει μπορούμε να δούμε μεγάλο κομμάτι της Σικελίας, την Καλαβρία καθώς και τα Αιολικά νησιά! Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε μια βιοτεχνία μελισσοκομίας για να μάθουμε τα μυστικά συλλογής του μελιού, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε ντόπιο μέλι και άλλα τοπικά προϊόντα της περιοχής. Αργότερα κατευθυνόμαστε στην Ταορμίνα, μια πανέμορφη μικρή πόλη στην κορυφή ενός λόφου, άψογα διατηρημένη. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το αρχαιοελληνικό θέατρο της, ένα από τα πιο όμορφα θέατρο του αρχαίου κόσμου, συνδυάζοντας την πανέμορφη θέα στη θάλασσα με την πολύ καλή ακουστική. Το υπόλοιπο του απογεύματος θα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσουμε την Ταορμίνα. Οι μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης γίνονται αποκλειστικά με τα πόδια, καθώς όλη η πόλη είναι πεζοδρομημένη. Επιστροφή στη Κατάνια μέσω της Riviera dei Ciclopi. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η -Κατάνια - Αθήνα

Κατάνια - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Κατάνιας για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

                      2022

22/04

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα – Ρώμη     19:30 – 20:40

Ρώμη – Κατάνια   22:00 – 23:15

Κατάνια – Ρώμη    11:10 – 12:40

Ρώμη – Αθήνα       15:40 – 18:40

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την ΙΤΑ

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Κατάνια

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Κατάνια Ιl Principe 4*  ή παρόμοιο
Ραγκούσα Mediterraneo Palace 4 ή παρόμοιο
Αγκριτζέντο Baia di Ulisse Wellness Spa 4* ή παρόμοιο
Παλέρμο Mercure Palermo Centro 4* ή παρόμοιο

                                                  Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από     995,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 285,00€
Φιλοδωρήματα
Κόστος Βίζας

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κατάνια – Αθήνα μέσω Ρώμης με την ΙΤΑ AIRWAYS
 • 7 συνολικά διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό ( 3 διανυκτερεύσεις στη Κατάνια, 3 διανυκτερεύσεις στο Παλέρμο, 1 διανυκτέρευση στη Ραγκούζα και 1 διανυκτέρευση στο Αγκριτζέντο)
 • 6 συνολικά δείπνα στα ξενοδοχεία ή σε τοπικά εστιατόρια.
 • 2 γεύματα ( την 3η ημέρα και την 4η ημέρα)
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η τiμή δεν περιλαμβάνει:

 • Φιλοδωρήματα
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο ( 18,50€/άτομο)
 • Δημοτικός φόρος ξενοδοχείων
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφονται στα συμπεριλαμβανόμενα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Xάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Κατάνια, Συρακούσες, Νότο, Ραγκούσα, Μοντίκα, Πιατσα Αρμερίνα, Αγκριτζέντο, Μαρσάλα, Δρόμος του αλατιού, Μονρεαλε, Κεφαλού, Παλέρμο, Αίτνα, Ταορμίνα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Eδιμβούργο - Luss - Εθνικό Πάρκο Trossachs - Glencoe - Fort William - Glenfinnan - Glen Garry - Clunie - Sheil - Κάστρο Eilean Donan - Broadford - Νήσος Skye - Kylerhea - Glenelg - Loch Duich - Five Sisters of Kintail - Fort Augustus - Caledonian Canal - Loch Ness - Dunkeld - κάστρο Stirling - Kelpies

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ