Σκωτία: Nεολιθική Σκωτία – 8 ημέρες

Ευρώπη

Αναψυχή & Τουρισμός

1280

8 ημέρες

Αθήνα

Εδιμβούργο

Αναχωρήσεις

             2021  

25/09 , 09/10, 23/10

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μοναδικό πρόγραμμα στην Ελληνική αγορά για την Σκωτία. Με αφετηρία το μαγευτικό Εδιμβούργο, θα γνωρίσουμε την πιο διάσημη λίμνη της χώρας, τη Λοχ Νες, θα περπατήσουμε στο Ίνβερνες, την πρωτεύουσα των Highlands, ενώ θα εξερευνήσουμε διεξοδικά τη νήσο Mainland Orkney στο ομώνυμο αρχιπέλαγος. Θα γνωρίσουμε το Εδιμβούργο ενώ δεν θα παραλείψουμε να γνωρίσουμε την μαγευτική άγρια σκωτσέζικη ύπαιθρο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Εδιμβούργο

Αθήνα - Eδιμβούργο


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και βραδινή, απευθείας πτήση για το Εδιμβούργο. Άφιξη την επόμενη ημέρα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Εδιμβούργο – Λοχ Νες – Ίνβερνες

Εδιμβούργο – Λοχ Νες – Ίνβερνες


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας με τελικό προορισμό το Ίνβερνες. Αφού περάσουμε τα κάστρα Sterling & Doune και το μνημείο Wallace, θα κάνουμε μια στάση στο γραφικό οικισμό Callander. Στη συνέχεια μπαίνουμε στη καρδιά των Highlands, διασχίζοντας μαγευτικά τοπία με ονειρικές λίμνες ( loch) όπως τη Loch Lubnaig, Loch Earn και πανέμορφες κοιλάδες ( glen) όπως τη Glen Ogle και Glen Dochart. Άφιξη στη λίμνη Λοχ Νες, ίσως την διασημότερη λίμνη του κόσμου. Η Λοχ Νες είναι περισσότερο γνωστή για κάποιες υποτιθέμενες εμφανίσεις του Τέρατος του Λοχ Νες. Η ορατότητα του νερού είναι εξαιρετικά χαμηλή λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε τύρφη στο περιβάλλον έδαφος. Η Λοχ Νες είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη της Σκωτίας όσον αφορά την έκταση επιφάνειας, με έκταση 56,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μετά την Λοχ Λόμοντ, αλλά λόγω του μεγάλου βάθους της, είναι η μεγαλύτερη σε όγκο. Μετά την επίσκεψή μας στη Λόχ Νες, θα μεταφερθούμε στο Ίνβερνες, πρωτεύουσα των Highlands, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 3η - Ίνβερνες – Black Isle – John O Groats - Kirkwall

Ίνβερνες – Black Isle – John O Groats - Kirkwall


Mετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο αναχωρούμε για ακόμα πιο βόρεια. Διασχίζοντας το Black Isle και περνώντας το κάστρο Dunrobin, θα ακολουθήσουμε την βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας που θεωρείται η πιο εντυπωσιακή. Φθάνοντας στο βορειότερο οικισμό τα ηπειρωτικής Σκωτίας, παίρνουμε το καραβάκι διασχίζοντας το αρχιπέλαγος των Όρκνευ. Φθάνοντας στο λιμάνι ξεκινάμε οδικώς για την πρωτεύουσα των νησιών Kirkwall. Στη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στη νήσο Lambholm για επίσκεψη στο Iταλικό παρεκκλήσι χτισμένο τον Β Παγκόσμιο πόλεμο από Ιταλούς αιχμαλώτους. Άφιξη στο Kirkwall, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Kirkwall – Skara Brae – Brodgar – Stenness – Stromness – Maeshowe -Kirkwall

Kirkwall – Skara Brae – Brodgar – Stenness – Stromness – Maeshowe -Kirkwall


Η σημερινή ημέρα θα μας βρει να εξερευνήσουμε το κεντρικό νησί των Ορκάδων ( Mainland Orkney). Πρώτη μας στάση το οικισμός Skara Brae. Ο αρχαιολογικός χώρος του Σκάρα Μπρε (Scara Brae) είναι μεγάλος πετρόκτιστος νεολιθικός οικισμός. Αποτελείται από δέκα σπίτια και κατοικούνταν από το 3100 έως το 2500 π.Χ. περίπου. Το επίπεδο συντήρησης είναι τέτοιο που o οικισμός έχει κερδίσει μία θέση ανάμεσα στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, ενώ πρόκειται για το πλέον ολοκληρωμένο νεολιθικό χωριό της Ευρώπης. Eπόμενος σταθμός μας ο νεολιθικός κύκλος Brodgar. Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων σε ένα μικρό ισθμό ανάμεσα στο Λοχ Στέννες και στο Λόχ Χάρραϊ. Το κέντρο του κύκλου δεν έχει ανασκαφεί ποτέ από τους αρχαιολόγους, ούτε έχει επιστημονικά χρονολογηθεί, πιστεύεται όμως ότι ο πέτρινος κύκλος κατασκευάστηκε γύρω στο 2500 π.Χ., γεγονός που το καθιστά συναφές με το μνημείο του Στόουνχεντζ και πολλά άλλα αρχαία μνημεία στα Βρετανικά Νησιά και την ηπειρωτική Ευρώπη. Ο κύκλος του Brodgar έχει ενταχθεί μαζί με τα υπόλοιπα νεολιθικά μνημεία της Σκωτίας στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε άλλο ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομίας, τους ορθόλιθους του Στέννες. Οι Ορθόλιθοι του Στέννες δημιουργούν ένα εντυπωσιακό νεολιθικό μνημείο Το όνομα προέρχεται από την αρχαία Νορβηγικά και σημαίνει πέτρινο ακρωτήριο. Το ρέμα, το οποίο σήμερα έχει γεφυρωθεί, διασχιζόταν παλαιότερα από ένα στενό πέτρινο πέρασμα. Εν συνεχεία θα κάνουμε μια στάση στο Stromness, την 2η μεγαλύτερη πόλη των νησιών Όρκνευ. Ο τύμβος του Μέισοου είναι ο επόμενος σταθμός μας. Αποτελείται από τους νεκρικούς θαλάμους, οι οποίοι είναι χαρακτηριστικοί των νεολιθικών θαλαμωτών τύμβων, και το ταφικό πέρασμα που επιτρέπει την πρόσβαση σε αυτόν, ενώ είναι καλυμμένα από 30 τόνους ψαμμίτη. Ο τύμβος του Μέισοου έχει δώσει το όνομά του σε αυτό τον τύπο θαλαμωτού τύμβου, ο οποίος δεν φέρει καμία ομοιότητα με οποιονδήποτε άλλο γνωστό σχέδιο θαλαμωτού τύμβου, τόσο στις Ορκάδες όσο και αλλού, ενώ είναι και ένας από τους μεγαλύτερους τάφους των Ορκάδων. Ο τύμβος λεηλατήθηκε από τον Βίκινγκ πρίγκηπα Χάραλντ Μαντανταρσον και τον Ρανγκβαλντ, πρίγκηπα του Μερ τον 12ο αιώνα, οι οποίοι, στο πέρασμά τους, άφησαν επιγραφές σε ρουνική γραφή στους τοίχους του τύμβου. Υπάρχουν πάνω από τριάντα μεμονωμένες επιγραφές γεγονός που τις καθιστά την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο.

Ημέρα 5η - Kirkwall – Ardvreck κάστρο - Ullapool

Kirkwall – Ardvreck κάστρο - Ullapool


Μετά το πρωινό μου, αναχωρούμε από τα νησιά Όρκνευ και επιστρέφουμε στην ηπειρωτική Σκωτία. Διασχίζοντας όμορφα τοπία όπως τα όρη Ben Loyal & Ben Hope ανάμεσα σε βραχώδη χαράδες και πανέμορφες αμμώδης παραλίες, θα σταματήσουμε στο κάστρο Ardvreck. Το κάστρο Ardvreck είναι ένα ερειπωμένο κάστρο που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και είναι διάσημο ως το μέρος όπου ο βασιλιάς James Graham, 1ος μαρκήσιος του Montrose παραδόθηκε το 1650 μετά τη μάχη του Carbisdale. Τελικός μας προορισμός για σήμερα ο παραθαλάσσιος οικισμός Ullapool.

Ημέρα 6η - Ullapool – Loch Glascarnoch – Culloden Moor – Clava Cairns – Πευκοδάσος Caledonian - Εδιμβούργο

Ullapool – Loch Glascarnoch – Culloden Moor – Clava Cairns – Πευκοδάσος Caledonian - Εδιμβούργο


Αφήνοντας πίσω μας το Ullapool, θα δούμε τον ποταμό Droma να ρίχνει τα νερά του από ύψος 60μ στο φαράγγι Corrieshalloch. Επίσης θα θαυμάσουμε την λίμνη ( loch) Glascarnoch, ενώ θα επισκεφθούμε το Culloden Moor, τοποθεσία της μάχης του Culloden το 1746, μια από τις αιματηρότερες μάχες στην ιστορία της Σκωτίας. Eπόμενος σταθμός μας το Clava cairn που είναι ένας τύπος τάφρου κυκλικού θαλάμου της Εποχής του Χαλκού. Επίσης θα επισκεφθούμε τους παλαιολιθικούς λίθους Clava Cairns , οι οποίοι έγιναν γνωστοί από τα βιβλία της Diana Gabaldon Outlander. Στο πευκοδάσος Caledonian, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να απολαύσουμε το γεύμα μας, ενώ στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εδιμβούργο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Εδιμβούργο

Εδιμβούργο


H σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Εδιμβούργο, την πιο όμορφη πόλη της Σκωτίας. Η περιήγησή μας ξεκινά από την Νέα Πόλη, ένα από τα καλύτερα δείγματα αρχιτεκτονικής Γεωργιανής περιόδου. Η Νέα Πόλη σχεδιάστηκε για τους εύπορους κατοίκους της περιοχής του 18ου αιώνα που κατοικούσαν στην υποβαθμισμένη τότε παλιά πόλη. Διασχίζοντας το μνημείο Gothic Rocket στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα, θα δούμε τα κεντρικά γραφεία της βασιλικής τράπεζας της Σκωτίας καθώς και το δυσανάλογο άγαλμα μπροστά από το κτίριο. Συνεχίζοντας θα περάσουμε από το σπίτι του εφευρέτη του τηλεφώνου, Graham Bell, ενώ θα συνεχίσουμε τη περιήγηση μας φθάνοντας στο Grassmarket, στις παρυφές του κάστρο της πόλης, πρώην σημείο εκτελέσεων. Επόμενο αξιοθέατο: Ο πύργος στο λόφο ( Arthur’s Seat). Mετέπειτα θα βρεθούμε στο παλάτι Holyrood, διάσημη κατοικία των βασιλέων της Αγγλίας, χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα ως επίσημη κατοικία της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους στο Εδιμβούργο. Η κατοικία βέβαια είναι πιο γνωστή από την Βασίλισσα Μαίρη των Σκώτων, εξαιτίας της δολοφονίας τoυ Ρίτσιο από τον σύζυγο της βασίλισσας. Διασχίζοντας τον δρόμο βρισκόμαστε στο Σκωτσέζικο κοινοβούλιο, κατασκευασμένο από τον Καταλανό αρχιτέκτονο Enric Miralles, με θέμα τη Σκωτσέζικη φύση και τον πολιτισμό. Το απόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην παλιά πόλη. Η Παλαιά Πόλη έχει διατηρήσει τη μεσαιωνική της αρχιτεκτονική και πολλά κτίρια από την εποχή της Μεταρρύθμισης. Μεγάλα τετράγωνα ανάμεσα στους δρόμους αποτελούν λαϊκές αγορές ή περιφράζουν δημόσια κτίρια, όπως τα Δικαστήρια. Το Βασιλικό Μίλι (Royal Mile) στη γοητευτική πρωτεύουσα της Σκωτίας, το Εδιμβούργο (Edinburgh), αποτελεί τη διαδρομή απόστασης ενός μιλίου που συνδέει δύο σημαντικά μνημεία για την ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, το Κάστρο του Εδιμβούργου (Edinburgh Castle) και το Βασιλικό Παλάτι Xόλυρουντ (Holyroodhouse Palace). Είναι σήμερα ο δημοφιλέστερος και πιο πολυσύχναστος από τουρίστες δρόμος της πόλης, ενώ κάθε Αύγουστο φιλοξενεί το μεγαλύτερο ετήσιο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού στον κόσμο (Εdinburgh Fringe). Στο διάβα του, θα απολαύσετε πλήθος γοτθικών και μεσαιωνικών μνημείων και κτιρίων και θα συναντήσετε μουσεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, pubs καθώς και καταστήματα με τοπικά είδη. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Εδιμβούργο - Aθήνα

Εδιμβούργο - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας ελεύθερος χρόνος μέχρι να μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

             2021

25/09,  09/10, 23/10

Ενδεικτικές πτήσεις

EZY 6960 Aθήνα - Εδιμβούργο 22:30 - 00:50 ( +1) Άφιξη την επόμενη ημέρα

ΕΖΥ 6965 Εδιμβούργο - Αθήνα  15:40 - 21:50

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Easy Jet

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Εδιμβούργου

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Εδιμβούργο  The Salisbury 4* ή παρόμοιο
Ίνβερνες Columba 3* ή παρόμοιο
Κirkwall The Ayre 3* ή παρόμοιο
Ullapool Harbor House 3* ή παρόμοιο

                                                  Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    1,280,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 350,00€
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Σκωτία)
Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους ( καταβλητέα στη Σκωτία)           35€ / άτομο

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Εδιμβούργο– Αθήνα)
 • (3) διανυκτερεύσεις στο Εδιμβούργο  με πρωινό
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Kirkwall με πρωινό
 • ( 1) διανυκτέρευση στο Ίνβερνες με πρωινό
 • ( 1 ) διανυκτέρευση στο Ullapool με πρωινό
 • Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα
 • Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Κατάνια, Συρακούσες, Νότο, Ραγκούσα, Μοντίκα, Πιατσα Αρμερίνα, Αγκριτζέντο, Μαρσάλα, Δρόμος του αλατιού, Μονρεαλε, Κεφαλού, Παλέρμο, Αίτνα, Ταορμίνα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Eδιμβούργο - Luss - Εθνικό Πάρκο Trossachs - Glencoe - Fort William - Glenfinnan - Glen Garry - Clunie - Sheil - Κάστρο Eilean Donan - Broadford - Νήσος Skye - Kylerhea - Glenelg - Loch Duich - Five Sisters of Kintail - Fort Augustus - Caledonian Canal - Loch Ness - Dunkeld - κάστρο Stirling - Kelpies

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ