Ιορδανία

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Αμμάν

Αναχωρήσεις

 

 Xριστούγεννα  2023  &  Πρωτοχρονιά  2024


  22/12,  29/12 

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μαγευτικό 8ήμερο ταξίδι στην Ιορδανία για να γνωρίσουμε όλα τα μυστικά της χώρας. Ξεκινώντας από το Αμμάν και με διανυκτερεύσεις στη Πέτρα, τη Νεκρά Θάλασσα και το Wadi Rum θα γνωρίσουμε από άκρη σε άκρη την χώρα των Ναβαταίων με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, τα μοναδικά τοπία και την πεντανόστιμη κουζίνα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Αμμάν

Αθήνα - Αμμάν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αμμάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν (Η Αρχαία Φιλαδέλφεια ). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση. Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 2η -Αμμάν - Ξενάγηση πόλης του Αμμάν - Γέρασα – Αζλούν - Αμμάν

Αμμάν - Ξενάγηση πόλης του Αμμάν - Γέρασα – Αζλούν - Αμμάν


Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Αμμάν . Θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη. Αμέσως μετά αναχώρηση για τη Γέρασα. Ξενάγηση στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Αμμάν για να απολαύσουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Αμμάν – Μάταμπα – όρος Νέμπο – Mπέιντα - Πέτρα

Αμμάν – Μάταμπα – όρος Νέμπο – Mπέιντα - Πέτρα


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων για να επισκεφθούμε την πόλη Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα. Αναχώρηση για την Πέτρα. Καθοδόν επίσκεψη στην Μικρή Πέτρα ( Μπέιντα). Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Πέτρα. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 4η - Πέτρα – Wadi Rum

Πέτρα – Wadi Rum


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας . ( Η λαξεμένη στην πέτρα (βράχο )πολιτεία , το θησαυροφυλάκιο ) . Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή ευρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό τάφο... Στη συνέχεια αναχωρούμε για σαφάρι με τζιπ 4Χ4 στην έρημο Ουάντι Ράμ την χώρα του Λώρενς της Αραβίας όπως λέγεται, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Τακτοποίηση στο καμπ και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 5η - Ουάντι Ραμ - Άκαμπα

Ουάντι Ραμ - Άκαμπα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για την Άκαμπα. Άφιξη στην παραθαλάσσια πόλη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 6η - Άκαμπα - Βηθανία - Νεκρά Θάλασσα

Άκαμπα - Βηθανία - Νεκρά Θάλασσα


Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε το σημείο Βάφτισης του Ιησού στη Βηθανία. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στη Νεκρά Θάλασσα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση και χαλάρωση. Διανυκτέ-ρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 7η - Νεκρά Θάλασσα

Νεκρά Θάλασσα


Πρωινό. Ελεύθερη ημέρα στη Νεκρά Θάλασσα για χαλάρωση και κολύμπι. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 8η - Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα

Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Αμμάν για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

   Xριστούγεννα  2023 / Πρωτοχρονιά 2024


 22/12,  29/12 

Ενδεικτικές πτήσεις

RJ 132 Αθήνα - Αμμάν 12:35  -15:45

RJ 131 Αμμάν - Αθήνα  10:20 - 11:50

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Royal Jordanian

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Αμμάν Landmark Amman 5*
Πέτρα Petra Guesthouse 4*
Wadi Rum Mazayen Camp Wadi Rum
Άκαμπα Double Tree by Hilton 5*
Νεκρά Θάλασσα Mövenpick Resort Dead Sea 5*

Δεκέμβριος  22/12 & 29/12   

 

Τελική Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 1430,00€
Τελική Τιμή Μονόκλινου 1910,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων / Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο περιλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Ιορδανία) 5€ / άτομο/ημέρα

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα – Αμμάν - Αθήνα με την Royal Jordanian
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* με  ημιδιατροφή όπως  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα  ( 2 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν, 1 διανυκτέρευση στην Πέτρα, 1 διανυκτέρευση στο Wadi Rum, 1 διανυκτέρευση στην Άκαμπα & 2 διανυκτερεύσεις στη Νεκρά Θάλασσα )
 • Σαφάρι στο Ουάντι  Ράμ  (  Χώρα  του  Λώρενς  της  Αραβίας )
 • Είσοδοι σε  μουσεία  &  αρχαιολογικούς  χώρους
 • Τοπικός Eλληνόφωνος ξεναγός
 • Όλες οι  μεταφορές
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων/επίναυλοι καυσίμων
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Xάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια