Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρακές

Αναχωρήσεις

Δεκέμβριος  2023  - Ιανουάριος 2024


Αναχωρήσεις : 21/12 & 02/01

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μαρακές

Αθήνα - Μαρακές


Πτήση από Αθήνα για Μαρακές. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Mαρακές

Mαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «ροζ Πόλης» το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους και τα παλάτια. Στους πρόποδες του Άτλαντα, απλωμένο στην πεδιάδα Χαούζ, το Μαρακές κινούταν σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς, καθώς ήταν σταθμός στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που έφτανε μέχρι το Τιμπουκτού. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τους εξωτικούς κήπους Μενάρα και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μουσείο Dar Si Said, πρώην παλάτι του 19ου αιώνα με εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Επόμενη στάση μας το παλάτι Βahia ( 1859 ) και το τζαμί Κουτούμπια, ο μεγαλύτερος μιναρές του Μαρακές. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα σουκς ( στενά σοκάκια) για να μαγευτούμε από την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία Djemaa El Fna.Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Τινερχίρ - Νταντές

Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Τινερχίρ - Νταντές


Πρωινό. Συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του Αΐτ Μπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Συνεχίζουμε για το Τινεχίρ. Το Τινεχίρ είναι διάσημο για το θεαματικό φαράγγι Τόντρα με βράχους που φτάνουν το ύψος 250 μ. Αναχώρηση για την κοιλάδα Νταντές. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΝταντές – Ερφούντ – Μερζούγκα

Νταντές – Ερφούντ – Μερζούγκα


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ερφούντ μέσω της κοιλάδας Ταφιλάλτ. Η όαση Ταφιλάλτ πηγάζει από το Ερφούντ κι είναι ένας πνεύμονας πρασίνου που εκτείνεται πέρα από το Ρισανί. Παλαιότερα, η όαση ήταν ένας φιλόξενος σταθμός για τα καραβάνια που έφταναν εξαντλημένα ως εδώ μετά από βδομάδες στην έρημο. Κατά την άφιξή μας στο Ερφούντ, θα επισκεφθούμε το εργαστήριο απολιθωμάτων, βασική πηγή εισοδήματος της περιοχής. Τελικός προορισμός για σήμερα η Μερζούγκα. Θα αφήσουμε το λεωφορείο μας και με καμήλες θα οδηγηθούμε στους αμμόλοφους, για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο καμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 5η - Μερζούγκα – Ερφούντ – Ερ Ρασίντια - Μιντέλτ - Φεζ

Μερζούγκα – Ερφούντ – Ερ Ρασίντια - Μιντέλτ - Φεζ


Μετά το πρωινό μας, θα επιβιβαστούμε στα jeep 4Χ4, για να επιστρέψουμε στο Ερφούντ. Από εκεί αναχώρηση για τη Φεζ μέσω της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από το βερβερικό χωριό Immouzer du Kandar, την πόλη Ιφράν (θέρετρο σκί) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνίας). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα θεαματικά φαράγγια Ziz στην καρδιά του Άτλαντα. Συνεχίζοντας, θα περάσουμε από το Μιντέλτ, το οποίο στην αρχή του προτεκτοράτου έγινε γαλλική στρατιωτική βάση. Άφιξη στη Φεζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η -Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο αραβικό πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του ΜουλάιΙντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Φεζ – Μεκνές – Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

Φεζ – Μεκνές – Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας κι αναχώρηση για την Καζαμπλάνκα. Αναχώρηση για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ, την παλαιά πόλη και την εβραϊκή συνοικία. Συνεχίζουμε για το Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία ). Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην την Καζαμπλάνκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Καζαμπλάνκα – Μαρακές - Αθήνα

Καζαμπλάνκα – Μαρακές - Αθήνα


Πρωινό κι αναχώρηση για το Μαρρακές. Ελεύθερος χρόνος στο Μαρρακές για τις τελευταίες μας αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα, μέσω σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

           

Δεκέμβριος 2023  & Ιανουάριος 2024


Αναχωρήσεις : 21/12 & 02/01

Ενδεικτικές πτήσεις

21/12


Αθήνα - Κων/πολη  21/12 ΤΚ1844 09:50 - 12:20

Κων/πολη - Μαρρακές 21/12 ΤΚ621  19:25 - 22:35

Μαρρακές - Κων/πολη  28/12 TK620 16:05 - 23:05

Κων/πολη - Μαρρακές  29/12  ΤΚ1841  01:30 - 01:55

 

02/01


Αθήνα - Μαρρακές 02/01 Α3738 08:55 - 12:25

Μαρρακές - Αθήνα  09/01 Α3739 13:25 - 18:30

 

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα Mövenpick Casablanca 5* ή παρόμοιο
Φεζ Palais Medina Fez 5* ή παρόμοιο
Έρφουντ Bivouac Bouchedor  ή παρόμοιο
Νταντές Xaluca Dades 4* ή παρόμοιο
Μαρρακές Kenzi Rose Garden 5* ή παρόμοιο

21/12 & 02/01

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο       1.850,00€
Διαφορά Μονόκλινου              350,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.            περιλαμβάνονται

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια οικονομικής θέσης  με την Turkish Airlines ή την Aegean Airlines
 • 7 Διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ελληνόφωνος Συνοδός
 • Έμπειρος Τοπικός Αγγλόφωνος Ξεναγός
 • Ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (εκτός από το Τζαμί του Χασάν του 2ου )
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μεταφορές/εκδρομές/ ξεναγήσεις
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα - 35€ /άτομο
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Mαρακές- Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ –Μεκνές – Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Mαρακές- Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ –Μεκνές – Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ