Μαρόκο: 11ήμερος γύρος

Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

1.260,00

11 ημέρες

Αθήνα

Καζαμπλάνκα

Αναχωρήσεις

             2022  

01/07 & 05/08 & 26/08 & 16/09

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει. Περνώντας από τα επιβλητικά όρη του Άτλαντα, θα καταλήξουμε στη Μερζούγκα και την Ουαρζαζάτ στη Σαχάρα ενώ το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Αθήνα - Καζαμπλάνκα


Καλωσορίσατε στη Καζαμπλάνκα. Στο αεροδρόμιο θα σας συναντήσει ο τοπικός μας Αγγλόφωνος αντιπρόσωπος και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας για να ξεκουραστείτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Kαζαμπλάνκα - Ραμπάτ

Kαζαμπλάνκα - Ραμπάτ


Μετά το πρωινό μας , ξεκινάμε την ημέρα μας με την ξενάγηση της Καζαμπλάνκα. Θα δούμε την πρώην πλατεία Ηνωμένων εθνών και τώρα πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου, την συνοικία Habous και εμπορικό κέντρο της Καζαμπλάνκας, το βασιλικό ανάκτορο, θα περιηγηθούμε εξωτερικά του τζαμιού του Χασάν του Β΄και την αριστοκρατική συνοικία Ανφάς. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα ( Μechouar), το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, τον πύργο του Χασάν και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία ).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 3η - Ραμπάτ – Μέκνες – Volubilis -Moulay Idriss - Φεζ

Ραμπάτ – Μέκνες – Volubilis -Moulay Idriss - Φεζ


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Μεκνές, μία από τις αυτοκρατορικές πόλεις του Μαρόκου, με τον Ισμαήλ ιμπν Σαρίφ να την αναγορεύει πρωτεύουσα του Μαρόκου κατά τη διάρκεια της βασιλείας του (1672-1767). Η ιστορική πόλη του Μεκνές έχει ανακηρυχθεί από το 1996 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Εκεί μεταξύ άλλων θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους βασιλικούς στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ και θα επισκεφθούμε την Εβραϊκή συνοικία. Περνώντας από την ιερή πόλη Μουλάι Ιντρίς, θα κάνουμε μια στάση στην αρχαία Ρωμαϊκή πόλη Βολούμπιλις. Χτισμένη τον 3ο π.Χ. αιώνα σε μια εύφορη γεωργική περιοχή, η Βολούμπιλις, εκτός από μεγάλο κέντρο ελαιοπαραγωγής και σιτοκαλλιέργειας, ήταν κι ένα σημαντικό στρατιωτικό προπύργιο των Ρωμαίων στη Βόρειο Αφρική. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, τη Φεζ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Φεζ

- Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου: Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το μεγαλύτερο αραβικό πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν με τα υπέροχα σιντριβάνια και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Φεζ - Ερφούντ

Φεζ -Έρφουντ


Πρωινό. Αναχώρηση για την Ερφούντ μέσω των βουνών της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από την πόλη Ιφράν (χειμερινό θέρετρο) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνείας). Συνεχίζουμε για την κοιλάδα του Ζιζ, και την όμορφη Ερασιντία με τα δάση από φοίνικες γνωστή για το φεστιβάλ των χουρμάδων. Άφιξη στην Ερφούντ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η -Ερφούντ – Τινγχίρ - Ουαρζαζάτ

Έρφουντ – Τινεχίρ – Ουαρζαζάτ


Πρωινό και αναχώρηση για το Ρισάνι την Ιερή Πόλη όπου βρίσκεται ο τάφος του Μουλάι Αλή Σέριφ. Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στην Κάσμπα του 17ου αιώνα και τα παρακείμενα ερείπια του Κσαρ Αμπάρ. Σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινγκίρ, βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι Τόντρα. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Χρόνος ελεύθερος στο Φαράγγι για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τις απότομες, βραχώδεις πλαγιές του. Η διαδρομή από τη Τινγκίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο Τζεμπέλ Ζαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στη κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί, η Ελ Κελάα Μαγκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Ουαρζαζάτ - Μαρρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρακές


Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του Αΐτ Μπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς) και την κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρακές

Μαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «ροζ Πόλης» το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους και τα παλάτια. Στους πρόποδες του Άτλαντα, απλωμένο στην πεδιάδα Χαούζ, το Μαρακές κινούταν σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς, καθώς ήταν σταθμός στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που έφτανε μέχρι το Τιμπουκτού. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τους εξωτικούς κήπους Μενάρα και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μουσείο Dar Si Said, πρώην παλάτι του 19ου αιώνα με εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Επόμενη στάση μας το παλάτι Βahia ( 1859 ) και το τζαμί Κουτούμπια, ο μεγαλύτερος μιναρές του Μαρακές. Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα σουκς ( στενά σοκάκια) για να μαγευτούμε από την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία Djemaa El Fna.Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα.Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Μαρακές – Εσσαουίρα

Μαρακές – Εσσαουίρα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Εσσαουίρα το ειδυλλιακό αυτό ‘ψαροχώρι” και παλιά αποικιοκρατική βάση των Πορτογάλων στην Δυτική Αφρική. Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας μας ελεύθερο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Εσσαουίρα-Σάφι-Ελ Τζαντίντα-Καζαμπλάνκα.

Εσσαουίρα-Σάφι-Ελ Τζαντίντα-Καζαμπλάνκα


Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το Σάφι γνωστό για το φρούριο του και τα κέντρα παρασκευής αγγείων. Θα ακολουθήσει ξενάγηση της πόλης. Συνεχίζουμε για την Ουαλιντία μέσω της ενυπωσιακής παραλιακής οδού. Επόμενος σταθμός και ξενάγηση στο Ελ Ζαντίντα με την παλαιά πόλη από την Πορτογαλική κατοχή τον 16ο αιώνα. Άφιξη στην Καζαμπλάνκα. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 11η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Πρωινό και στη συνέχεια, γεμάτοι εντυπώσεις από τη εντυπωσιακή χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

               2022 

01/07 & 05/08 & 26/08 & 16/09

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 1846 Αθήνα - Κων/πολη                09:40 - 11:45

ΤΚ  8304 Κων/πολη-  Καζαμπλάνκα    18:10 - 21:10

ΤΚ  8305  Καζαμπλάνκα - Κων/πολη   10:00 - 16:40

ΤΚ 1843    Κων/πολη - Αθήνα                 19:40 - 20:05

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα  Ιdou Anfa 4* ή παρόμοιο
Ραμπάτ Le Rive 4* ή παρόμοιο
Φεζ Royal Mirage 4* ή παρόμοιο
Eρφούντ Palm's Club 4* ή παρόμοιο
Ουαρζαζάτ Karam Palace 4* ή παρόμοιο
Mαρρακές Adam Park  4* ή παρόμοιο
Essaouira Atlas Essaouira  4* ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    1,260,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 530,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα – Καζαμπλάνκα– Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
(2) διανυκτερεύσεις στη Καζαμπλάνκα  με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Φεζ με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στη Ερφούντ με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στην Ουαρζαζάτ με ημιδιατροφή
(2) διανυκτερεύσεις στο Μαρακές με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στην Εssaouira με ημιδιατροφή
Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων
Φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια