Ταξίδι στην Αίγυπτο – Amazing Egypt 14 ημερών

Αίγυπτος

Αναψυχή & Τουρισμός

14 ημέρες

Αθήνα

Κάιρο

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Ταξίδι 14 ημερών στην Αίγυπτο και περιήγηση σε ΝΤΕΝΤΕΡΑ / ΑΒΥΔΟΣ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ – ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΛΙΜΝΗΣ ΝΑΣΕΡ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ- KAΪΡΟ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΑΪΡΟ / ΣΑΚKAΡΑ ΜΕΜΦΙΣ

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Κάιρο - Λούξορ

Αθήνα - Κάιρο - Λούξορ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Λούξορ μέσω Καϊρου Άφιξη ,παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσωπους μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Ντεντέρα και Άβυδος

Ντεντέρα και Άβυδος


Πρωϊνό. Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ντεντέρα και στην Άβυδο Ανάμεσα στα χωράφια και στην έρημο βρίσκεται ο ναός της Αθώρ, στην Ντεντέρα από τους ελάχιστους ναούς που έχουν διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτη την οροφή τους Ο ναός της Νταντάρα είναι από τους καλύτερα διατηρημένους και πιο γνωστούς της Αιγύπτου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Άβυδο, την πόλη του Όσιρι. Ο ‘Οσιρις λατρευόταν στην ‘Αβυδο. Στο ναό του δεν επιτρεπόταν το τραγούδι και το παίξιμο σάλπιγγας ή λύρας, όπως συνήθως γίνεται με άλλες θεότητες Η Άβυδος κατέχει ξεχωριστή θέση ανάμεσα στις πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου. Επιστροφή σ το ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Το επόμενο πρωί και μετά το πρωϊνο μεταφερόμαστε στο κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας μας στο κομμάτι του Νείλου Αμέσως ξεκινάμε τις ξεναγήσεις μας με επίσκεψη στην ανατολική όχθη με τους περίφημους ναούς του Λούξορ, κτισμένους από τους Φαραώ Αμενχοτέπ Γ’ και Ραμσή Β’ και αφιερωμένους στο θεό ‘Αμων Ρα. Περνώντας κατόπιν την λεωφόρο με τα αγάλματα των Σγιγγών θα φθάσουμε στο Καρνάκ για να θαυμάσουμε τους ναούς του Άμμωνα, της Μουτ και του Χόνσου. Στην συνέχεια θα περάσουμε στην δυτική όχθη , στις αρχαίες Θήβες, την πόλη των νεκρών. Στην κοιλάδα των Βασιλέων βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, με κυριώτερους αυτούς του Τουτ – Ανχ – Αμών, του Σέτι Α, Του Ραμσή β’, και της Νεφερτίτης. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στον τριόροφο ναό της Χατσεπσούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ και τους κολοσσούς του Μέμνωνα, τα δύο τεράστια καθιστά αγάλματα. Γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 4η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Το πλοίο μας κυλά στα γαλήνια νερά του « Θεού Νείλου ». Περνώντας από το κλειδί του Νείλου, το φράγμα της Έσνα , το σημείο που αλλάζει η στάθμη του ποταμού, θα φθάσουμε στην Εντφού. Ο ναός του θεού ‘Ωρους, ναός του γερακιού του ήλιου, προστάτη των Φαραώ, που θα επισκευθούμε, είναι ίσως ο πιο καλοδιατηρημένος της Αιγύπτου. Πρωινό, γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 5η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Καθώς σήμερα το πλοίο μας κατευθύνεται προς την Νουβία, τις αμμώδεις ακτές με την ήρεμη μονοτονία, διαδέχονται τα κλιμακωτά καταπράσινα επίπεδα της καλλιεργημένης γης.. Ο ναός του Κομόμπο, του θεού κροκόδειλου Σόμπεκ και του θεού γερακιού Χορόερις, θα μας δώσουν τις δικές τους ανεπανάληπτες εικόνες. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας με προορισμό το Ασσουάν Πρωϊνό, γεύμα, δείπνο , διανυκτέρευση στο πλοίο.

Ημέρα 6η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Το πρωί φθάνουμε στο Ασσουάν , την αφρικανική πολιτεία στην άκρη του Νείλου, 900 χιλιόμετρα από το Κάϊρο, μια από τις πιο γραφικές πόλεις του κόσμου. Θα επισκεφθούμε το νησάκι Φίλαε για να δούμε τον ξακουστό ναό της Ίσιδας. Το τεράστιο φράγμα που ρυθμίζει την ροή του Νείλου και οι βόλτες με τις γραφικές φελούκες κατά μήκος του βοτανικού κήπου με θέα το Μαυσωλείο του Αγά Χάν ολοκληρώνει τις εντυπώσεις μας. . Μετά το πέρας των ξεναγήσεων μεταφορά και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φιλοξενήσει κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας της λίμνης του Νάσερ . Γεύμα εν πλω. Επίσκεψη στο ναό της Καλάμπσα, φαραωνικής τεχνοτροπίας και μετασχηματισμένος πλέον στο ελληνορωμαϊκό ρυθμό, που ήταν αφιερωμένος στο θεό Μαντούλι. Επιστροφή στο κρουαζιερόπλοιο για διανυκτέρευση. Πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 7η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Mετά το πρωινό συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπέος του Μπέιτ Ελ Ουάντι που οικοδομήθηκε από τον Ραμσή τον δεύτερο στην αρχή της Βασιλείας του. Επίσης θα επισκευθούμε το περίπτερο του Κερντάσι που δημιουργήθηκε προς τιμή της θεάς Ίσιδος. Πρωινό, Γεύμα ,δείπνο και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 8η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Πλεύση και επίσκεψη στον ναό του Γουάντι Ελ Σεμπούα, ο οποίος ήταν αφιερωμένος από τον Ραμσή τον Δεύτερο στους δύο θεούς, τον Άμον Ρα και τον Ρα Χαρμάκις. Κοκταίηλ κατά την διαδρομή μας στον Τροπικό του Καρκίνου Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον ναό της Ντάκα που αφιερωμένος στον θεό Θοτ της αιώνιας σοφίας, άρχοντα του χρόνου και των επιστημών και προστάτη της λογοτεχνίας. Επίσκεψη στον ελληνορωμαϊκό ναό της Μεχαράκα. Αναχώρηση για την Αμάντα. Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο και διανυκτέρευση στο κρουαζιερόπλοιο.

Ημέρα 9η - Κρουαζιέρα στο Νείλο

Κρουαζιέρα στο Νείλο


Πρωινή επίσκεψη στον ναό της Αμάντα που χρονολογείται στην εποχή της 18ης Δυναστείας και στην βασιλεία των φαραώ Θοτμόσι του Τρίτου, Αμενόφι του Τρίτου και Θοτμόσι του Τέταρτου. Επίσης επίσκεψη στο … του Ντερ, αφιερωμένο από τον Ραμσή τον Δεύτερο στον Ανατέλλοντα Ήλιο, και στον τάφο του Πενούτ, Αντιβασιλέ της Νούβιας. Αναχώρηση για το Κασρ Ιμπρίμ. Επίσκεψη στον Προμαχώνα του Κασρ Ιμπρίμ που αποτελεί το μοναδικό εύρημα που φέρνει στο φως το μακρινό παρελθόν της Νούβιας, από την αρχική της τοποθεσία. Η ξενάγηση θα πραγματοποιηθεί από το ηλιόλουστο κατάστρωμα του πλοίου καθώς η είσοδος στο ναό δεν επιτρέπεται. Αναχώρηση για το Άμπου Σιμπέλ και γεύμα εν πλω. Μετά το γεύμα, επίσκεψη στους ναούς του Άμπου Σιμπέλ, συμβόλων της διεθνούς διάσωσης των Νουβιακών μνημείων. Ναοί του Ραμσή του Δεύτερου και της πολυαγαπημένης του συζύγου, Νεφερτάρις. Παρακολούθηση του σόου Ήχος και Φώς στους ναούς του Άμπου Σιμπέλ. Δείπνο υπό το απαλό φως κεριών στο πλοίο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Άμπου Σιμπέλ και Κάιρο

Άμπου Σιμπέλ και Κάιρο


Σήμερα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε από μόνοι σας και για μια φορά ακόμα στους κορυφαίους ναούς της Αιγύπτου το Άμπου Σιμπέλ για να απολαύσετε την φαντασμαγορική Ανατολή του ηλίου. Πρωινό και αποβίβαση. Πτήση για Κάιρο Άφιξη στο Κάιρο, παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το ονειρεμένο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η - Κάιρο, Πυραμίδες Γκίζας, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι

Κάιρο, Πυραμίδες Γκίζας, Παζάρι Χαν Ελ Χαλίλι


Μετά το πρωινό μας η ξενάγησή μας αρχίζει από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμυθήτου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου . Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη . Mετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

Ημέρα 12η - Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο

Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο


Μετά το πρωινό αναχώρηση με κλιματιζόμενο πούλμαν για την Αλεξάνδρεια. Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας- όπου είναι μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 20 Km σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι ( ένας από τους πιο γνωστού Μαμελούκους ) . Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με ξενάγηση του εσωτερικού της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής και τέλος επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στο Κάιρο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 13η - Ισλαμικό Κάιρο, Μέμφιδα, Σακκάρα

Ισλαμικό Κάιρο, Μέμφιδα, Σακκάρα


Η τελευταία ημέρα ξεκινάει με ξενάγηση στο Ισλαμικό Κάιρο. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα : Το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ το βορεινό τείχος και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για την ροκοκό αρχιτεκτονική του , τζαμί του Μωχάμεντ Άλι το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου την Μέμφιδα και την Σακκάρα με την πρώτη κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ, πυραμίδα εκπληκτικής ομορφιάς. Γεύμα σε πολυτελές εστιατόριο του Καίρου και επιστροφή στο ξενοδοχείο . Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 14η - Ημέρα αναχώρησης.

Ημέρα αναχώρησης.


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

H σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Καϊρο – Λούξορ – Αμπου Σίμπελ – Καϊρο – Αθήνα )
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Λούξορ σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* ( η πρώτη διανυκτέρευση με πρωϊνό και η δεύτερη με ημιδιατροφή )
 • 7 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοια 5* με πλήρη διατροφή και εξωτερικές καμπίνες
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Κάϊρο σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωϊνό
 • Όλες οι ξεναγήσεις κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας, σύμφωνα με το πρόγραμμα (επισκέπτεσθε 3 τάφους του αρχαίου βασιλείου εκτός του τάφου του Τουτ –Ανκ - Αμμόν)
 • Γεύμα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων του Καϊρου
 • Ελληνόφωνος ξεναγός ή Ελληνόφωνος μεταφραστής στις ξεναγήσεις Καίρου και Αλεξανδρείας και στην κρουαζιέρα στο κομμάτι Λούξορ-Ασσουάν όταν οι συμμετέχοντες είναι πάνω από 06 άτομα
 • Η ολοήμερη εκδρομή Ντεντέρα –Άβυδος και η κρουαζιέρα στο κομμάτι της λίμνης του Νάσσερ πραγματοποιούνται με τοπικό Αγγλόφωνο ξεναγό
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστκής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Τιμές κατ' άτομο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- - -

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις...

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.