Amazing Tunis – 8ήμερο ταξίδι στη Τυνησία

Τυνησία

Διακοπές

720

8 ημέρες / 7 νύχτες

Αθήνα

Τύνιδα

Αναχωρήσεις:  25/01 & 25/02 & 21/03

Περιγραφή Εκδρομής

Ταξίδι στη Τυνησία. Ένα ταξιδιωτικό πακέτο στο εξωτερικό που θα σας συναρπάσει…

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα – Τύνιδα (Hammamet) (Δείπνο)

Αθήνα – Τύνιδα (Hammamet) (Δείπνο)


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, πτήση για την Τύνιδα και παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Hammamet. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Hammamet – El Jem – Matmata –Douz (Πρωινό, δείπνο)

Hammamet – El Jem – Matmata –Douz (Πρωινό, δείπνο)


Πλούσια η σημερινή μέρα μας. Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το El Jem, ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Τυνησίας. Ρωμαϊκό αμφιθέατρο 30.000 θέσεων, χτίστηκε το 230μ.Χ για να ανταγωνιστεί το Κολοσσαίο. Δίπλα στην αρένα βρίσκεται το ομώνυμο μουσείο που φιλοξενεί όμορφα μωσαϊκά. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με μια επίσκεψη στο Βερβερικό χωριό Tamezret και ακολούθως στη Μatmata. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και γνωστότερο τρωγλοδυτικό χωριό της Τυνησίας, γνωστό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών. Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπόγειες κατοικίες (τρωγλοδύτες) που χτίζονται στην πλευρά των βουνών για να ξεφύγουν από την δυνατή ζέστη, εδώ δημιουργούνται με το σκάψιμο ενός μεγάλου λάκκου στο έδαφος και στη συνέχεια γύρω-γύρω σκάβονται τα υπόλοιπα δωμάτια. Εκεί που ανοίγεται ο λάκκος, δηλαδή στην είσοδο του σπιτιού, δημιουργείται μια αυλή όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια τρωγλοδυτική κατοικία όπου θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό ψωμί, τσάι μέντας και λάδι. Τελευταίος μας σταθμός σήμερα η μικρή πόλη Douz, γνωστή και ως η πύλη της Σαχάρας. Τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε σημαντικός σταθμός στα υπερσαχάρια καραβάνια. Κάθε χρόνο, τον Νοέμβρη ή Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα το διεθνές φεστιβάλ της Σαχάρας, με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και καμηλομαχίες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Douz –Chott El Jerid- Tozeur (πρωινό, δείπνο)

Douz –Chott El Jerid- Tozeur (πρωινό, δείπνο)


Αρκετά πρωινό ξύπνημα για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα και τους χρυσαφένιους αμμόλοφους. Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το Τozeur διαμέσω της λίμνης Chott El Jerid, μια απέραντη αποξηραμένη λίμνη με παράξενους αντικατοπτρισμούς, με έντονους κόκκινους χρωματισμούς που οφείλονται στην μεγάλη ποσότητα σιδήρου. Φθάνουμε στη Tozeur, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής που ευημερεί από το εμπόριο χουρμάδων και την υφαντουργία. Η Τοζέρ αριθμεί 500.000 χουρμαδιές που ποτίζονται από 200 πηγές. Το νερό συγκεντρώνεται σε ένα μέρος και μοιράζεται μέσω καναλιών με ισοτέλεια, κατά το σύστημα του ντόπιου μαθηματικού του 13ου αι., Ιμπέν Σαμπάτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Νταρ Σεράιτ (Dar Chraiet Museum) με εκθέματα αντικειμένων λαϊκής τέχνης καθώς και την παλιά πόλη (Medina), με την εξαιρετική αρχιτεκτονική. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 4η - Τozeur – Chebika – Tamerza – Mides – Tozeur (πρωινό, δείπνο)

Τozeur – Chebika – Tamerza – Mides – Tozeur (πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας, θα διασχίσουμε με 4Χ4 το σεληνιακό τοπίο της ορεινής όασης Chebika γνωστό και ως Qasr el-Shams (κάστρο του ηλίου), λόγω της έκθεση στον ήλιο. Συνεχίζουμε για την Tαμέρζα (Tamerza), η οποία είναι κτισμένη στις πλαγιές φαραγγιών που δροσίζονται από νερά ενώ το παλιό βεδουίνικο χωριό της Tαμέρζα, εγκαταλελειμμένο πια, απλώνεται κατά μήκος του φοινικώνα. Αφήνοντας πίσω το χωριό, θα περάσουμε από το Mides με τα εντυπωσιακά φαράγγια με τρεχούμενα νερά, είναι από τα πιο συναρπαστικά σκηνικά. Φωλιασμένα στις πλαγιές των βράχων, μικροκαταστήματα απλώνουν χειροποίητα χαλιά, κεντητά μαξιλάρια και φλοκάτες και οι ιδιοκτήτες προσκαλούν για ζεστό τσάι. Ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Tozeur – Gafsa – Kairouan - Hammamet (πρωινό, δείπνο)

Tozeur – Gafsa – Kairouan - Hammamet (πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε για τη Καιρουάν μέσω Gafsa, μεγάλη βιομηχανική πόλη στη καρδιά της Τυνησίας. Η Καϊρουάν, ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του Ισλαμισμού, χαρακτηριζόμενη τρίτη ιερή πόλη μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Θα περάσουμε από το ιστορικό και μεγαλοπρεπές τζαμί του Ούκμπα, θα περπατήσουμε στην παλαιά πόλη (Medina) με τα εντυπωσιακά μνημεία ενώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η πόλη θεωρείται το κέντρο παραγωγής χαλιών της Τυνησίας. Ελεύθερος λίγος χρόνος στη Καιρουάν για τα ψώνια μας και στη συνέχεια να βρεθούμε στο Hammamet. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Hammamet - Monastir – Sousse – Port El Kantaoui – Hammamet ( πρωινό, δείπνο)

Hammamet - Monastir – Sousse – Port El Kantaoui – Hammamet ( πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας θα βρεθούμε στο Μοναστήρι ( Monastir) και θα περάσουμε έξω από το φρούριο Ribat, ενώ θα επισκεφθούμε το μαυσωλείο Habib Bourguiba ( πρώην πρόεδρος της Τυνησίας 1956-1986). Θα συνεχίσουμε για την Sousse, τη τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. H παλαιά πόλη (Medina), μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, την περιβάλλουν τείχη και οχυρώσεις, είναι το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, διατηρώντας την αρχιτεκτονική των πρώτων αραβικών αιώνων. Ακολουθεί επίσκεψη στον παραθαλάσσιο οικισμό Port El Kantaoui. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Hammamet, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Hammamet – Τύνιδα – Καρχηδόνα – Sidi Bou Said (πρωινό, δείπνο)

Hammamet – Τύνιδα – Καρχηδόνα – Sidi Bou Said (πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στη Καρχηδόνα, το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων και μια από τις πλουσιότερες πόλεις του ρωμαϊκού κόσμου”, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Δύσης μετά τη Ρώμη. Θα δούμε τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα καλοδιατηρημένο σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών και παλαίστρας, με πανέμορφη θέα στη θάλασσα καθώς επίσης και το Ρωμαϊκό θέατρο που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Ακολουθεί επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Sidi Bou Said, ένα παραθαλάσσιο χωριό γνωστό για τα ασβεστωμένα σπίτια με τα μπλε παράθυρα. Ελεύθερος υπόλοιπος χρόνος για ψώνια. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στα περίχωρα της Τύνιδας για να επισκεφθούμε το μουσείο Bardo. Διάσημο κυρίως για τα ψηφιδωτά, πρώην παλάτι που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα περιέχει μια σημαντική συλλογή από ρωμαϊκά ψηφιδωτά και άλλες αρχαιότητες από την Αρχαία Ελλάδα, την Τυνησία και την ισλαμική περίοδο και το μόνο γνωστό πορτρέτο του Βιργιλίου. Στο τέλος της ημέρας θα βρεθούμε στο κέντρο της Τύνιδας, τη Μεντίνα ( παλαιά πόλη). Με τη συνοδεία του ξεναγού μας, θα διασχίσουμε τα στενά σοκάκια ενώ υπάρχουν παντού μαγαζιά και πλανόδιοι με κάθε λογής εμπορεύματα. Θα έχουμε την ευκαιρία για ψώνια (και παζάρια). Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα λόγω συνωστισμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Τύνιδα – Αθήνα (πρωινό)

Τύνιδα – Αθήνα (πρωινό)


Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
25/01 & 25/02 & 21/03

Πτήσεις
Alitalia

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από τη Τύνιδα.

Ώρα Αναχώρησης

Θα Υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τύνιδα - Αθήνα
 • 7 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, με τοπικά πούλμαν
 • Τοπικός αγγλόφωνος επαγγελματίας ξεναγός
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων 250€
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
5*  Ημιδιατροφή 2κλινο: 720,00,  Διαφορά 1κλινου:  155€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 200€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.