Iνδονησία – Σιγκαπούρη – Μαλαισία

Αναψυχή & Τουρισμός

10 ημέρες

Αθήνα

Nτενπασάρ

Αναχωρήσεις

              2023

Οκτώβριος - Δεκέμβριος


Περιγραφή Εκδρομής

Πάντα το Μπαλί αποτελούσε έναν από τους πιο γνωστούς τουριστικούς τροπικούς προορισμούς παγκοσμίως. Και όχι άδικα!

Το Μπαλί είναι ένα μέρος όπου οι αρχαίες παραδόσεις συναντούν τη σύγχρονη πολυτέλεια και είναι ένας πραγματικός παράδεισος. Ο Μπαλινέζικος λαός και ο πολιτισμός τους είναι μοναδικοί με παραστάσεις μπαλινέζικου χορού, καθημερινές προσευχές στους θεούς και καλάθια με προσφορές που τοποθετούνται στους δρόμους, στην παραλία, μπροστά στους ναούς, τα σπίτια και τις ιερές πηγές.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η Αθήνα - Nτενπασάρ ( Μπαλί)

Αθήνα - Nτενπασάρ ( Μπαλί)


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπαλί μέσω Σιγκαπούρης.

Ημέρα 2η Ντενπασάρ ( Μπαλί) - Ουμπούντ

Ντενπασάρ ( Μπαλί) - Ουμπούντ


Άφιξη στο Ντενπασάρ, πρωτεύουσα του Μπαλί. Αφότου περάσουμε τον έλεγχο διαβατηρίων & παραλάβουμε τις αποσκευές μας, θα συναντηθούμε με τον αντιπρόσωπο του γραφείου μας και να μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Ubud. Ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Διανυκτέρευση. To Ubud βρίσκεται σε σχετικά μικρή απόσταση από το νότιο, πιο τουριστικό, κομμάτι του Μπαλί. Το πιο γνωστό χωριό της ενδοχώρας είναι το Ούμπουντ, το οποίο αποτελεί και το πολιτιστικό κέντρο του νησιού. Ενώ το Ουμπούντ φαίνεται στους ξένους σαν μια μικρή πόλη, στην πραγματικότητα είναι δεκατέσσερα χωριά, που το καθένα διοικείται από το δικό του banjar (επιτροπή του χωριού). H ιστορία του Ubud ξεκινά από τον 8ο αιώνα, όταν ο Ινδουιστής ιερέας Rsi Marhandya ήρθε στο Μπαλί από την Ιάβα και διαλογίστηκε στη συμβολή των δύο ποταμών Wos στο Campuan, ακριβώς δυτικά του σύγχρονου κέντρου της πόλης. Ένα ιερό ιδρύθηκε και αργότερα επεκτάθηκε από τον Νιράρθα, τον Ιάβανο ιερέα που θεωρείται ο ιδρυτής των θρησκευτικών πρακτικών και τελετουργιών του Μπαλί όπως τα γνωρίζουμε σήμερα. Εκείνη την εποχή η περιοχή ήταν κέντρο φυσικής ιατρικής και θεραπείας, και έτσι προήλθε το όνομα Ubud: Στην τοπική γλώσσα Ubad σημαίνει ιατρική. Με το πέρας των αιώνων, περαιτέρω ναοί και μοναστήρια ιδρύθηκαν. Το συγκρότημα ναών στο Gunung Kawi και οι ναοί των σπηλαίων στο Goa Gajah είναι αρχιτεκτονικά κατάλοιπα αυτής της περιόδου. Πολλοί από τους χορούς και τις τελετουργίες που εξακολουθούν να ασκούνται στο Ubud σήμερα, προέρχονται από αυτήν την εποχή.

Ημέρα 3η Ubud ( Gunung Kawi & Holy Spring Temple)

Ubud ( Gunung Kawi & Holy Spring Temple)


Αφότου απολαύσουμε το πρωινό μας καθώς και τις δραστηριότητες του καταλύματος μας, θα ξεκινήσουμε νωρίς το μεσημέρι για να ζήσουμε τον αυθεντικό τρόπο ζωής της υπαίθρου. Η εκδρομή μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Gunung Kawi. Πρόκειται για έναν αρχαιολογικό χώρο, ο οποίος περιλαμβάνει λαξευτούς τάφους του 11ου αιώνα. Για να αποκτήσουμε πρόσβαση στην τοποθεσία, θα πρέπει να κατεβούμε μια απότομη σκάλα περίπου 300 σκαλοπατιών μέσα από μια σκαλιστή πύλη προς τον ποταμό Πακερισάν. Οι τάφοι, που θεωρούνται ιεροί ναοί, πιστεύεται ότι κατασκευάστηκαν ως μνημείο για βασιλιάδες και βασίλισσες από τον 11ο αιώνα. Πριν διασχίσουμε τον ποταμό, οι μπορούμε να δούμε τον τάφο της Βασίλισσας, ο οποίος διαθέτει τέσσερα μεγάλα ορθογώνια ανάγλυφα που μοιάζουν με πρόσοψη ναού. Μόλις διασχίσουμε το ποτάμι, μπορούμε να μπούμε στο συγκρότημα του ναού που περιλαμβάνει ένα μοναστήρι λαξευμένο στους βράχους της χαράδρας. Το μοναστήρι πιθανότατα στέγαζε αγίους που φύλαγαν τους πέντε βασιλικούς τάφους. Ολόκληρη η τοποθεσία βρίσκεται σε μια καταπράσινη κοιλάδα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ναό Sebatu ή αλλίως «ιερό Ναό της άνοιξης». Πρόκειται για έναν μικρό, υπέροχο ναό χτισμένο γύρω από μια ιερή πηγή. Ο ναός λειτουργεί ως σημείο τροφοδοσίας «ιερού νερού / αγιασμού» για όλο το Μπαλί, το οποίο χρησιμοποιείται στις πολυάριθμες τελετές. Το όνομα του Sebatu σχετίζεται με την αρχαία ιστορία του βασιλιά Mayadenawa και τη μπαλινέζικη λαογραφία. Υπάρχουν αρκετοί ναοί «αγίων πηγών» στο Κεντρικό Μπαλί, αλλά αυτός θεωρείται ένας από τους ωραιότερους, λόγω της τοποθεσίας του σε μια κοιλάδα ανατολικά του χωριού που φέρει το ίδιο όνομα. Μετά το τέλος των επισκέψεων επιστροφή στο κατάλυμά μας, για να απολαύσουμε το δείπνο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Μοunt Batur - Tegallalang

Μοunt Batur - Tegallalang


Μετά το πρωινό μας θα απολαύσουμε την απόλυτη εμπειρία με ποδήλατο, που θα μας δώσει την μοναδική ευκαιρία να ανακαλύψουμε την αυθεντική ομορφιά του Μπαλί. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Tegalalang, για να απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο και μετά να κάνουμε την διάσημη κούνια, μια ξεχωριστή δραστηριότητα. H βόλτα μας με το ποδήλατο θα ξεκινήσει κοντά στο διάσημο ηφαίστειο Batur, με θέα την λίμνη Kintamani. Μέσα από ειδικά διαμορφωμένα μονοπάτια θα διασχίσουμε ορυζώνες και φυτείες δοκιμάζοντας εξωτικά φρούτα, θα περάσουμε από αρχαίους ινδουιστικούς ναός με τον ειδικό οδηγό μας να μας εξηγεί την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. To Τegalalang μπήκε στον τουριστικό χάρτη χάρη στην φυσική ομορφιά του τοπίου αλλά και στην κούνια του. Η κούνια μας «πετάει» σε ύψος άνω των 15 μέτρων από το έδαφος, έχοντας θέα τους απέραντους ορυζώνες της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η Ubud

Ubud


Πρωινό. Eλεύθερη ημέρα σήμερα για να χαλαρώσουμε στο εκπληκτικό Μπαλί.

Ημέρα 6η Ubud – Νusa Dua

Ubud – Νusa Dua


Mετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε ως τη Nusa Dua. H Nusa Dua αποτελεί το πιο τουριστικό σημείο του Μπαλί αλλά και πιθανά ολόκληρης της Ινδονησίας. Νusa Dua σημαίνει δύο νησιά καθώς υπάρχουν δύο νησιά στον ορμίσκο της περιοχής. Η περιοχή είναι γνωστή για τον μεγάλο αριθμό πολυτελών ξενοδοχείων αλλά και μερικών από των καλύτερων παραλιών του νησιού. Στη διαδρομή μας από το εσωτερικό του νησιού ως τη παραθαλάσσια Nusa Dua θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε πολύ όμορφα μνημεία όπως τον ναό Tanah Lot, τον ναό Batukaru, το δάσος μαϊμούδων Sangeh αλλά και τους ορυζώνες Jatiluwih! O ναός Tanah Lot βρίσκεται στις ακτές και βρέχεται από τον Ινδικό Ωκεανό. Ναός ορόσημο χτίστηκε για να τιμήσει τη διάδοση του Ινδουισμού από την Ιάβα στο Μπαλί πριν από πολλούς αιώνες. Χτισμένος σε μια διαβρωμένη βραχώδη προεξοχή ανάμεσα στη θάλασσα και την παραλία, αποτελεί ένα μοναδικό αξιοθέατο. O ναός Batukaru, ένας από τους μεγαλύτερος και παλιότερος Iνδουιστικούς ναούς του Μπαλί. Χτισμένο ψηλά στη πλαγιά του όρους Batukaru, που περιβάλλεται από ένα καταπράσινο τροπικό δάσος, δημιουργεί ένα μυστηριακό τοπίο. Το δάσος Sangeh κοντά στο ομώνυμο χωριό είναι ένα καταφύγιο των πιθήκων μακάκων που ζουν μόνο στο νησί του Μπαλί. Κύριο χαρακτηριστικό των πιθήκων είναι η μακριά ουρά και ζούν διασκορπισμένοι σε μια έκταση με πλούσια χλωρίδα. Οι πίθηκοι έχουν ιδιαίτερη θέση στην ινδουιστική θρησκεία που τις σέβονται οι πιστοί και τις ταΐζουν και τις φωτογραφίζουν οι τουρίστες. Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 7η -8η Nusa Dua

Nusa Dua


Ελεύθερες ημέρες στη Νusa Dua για να απολαύσουμε τη θάλασσα και τον ήλιο.

Ημέρα 9η - 10η Nusa Dua – Ντενπασάρ - Αθήνα

Nusa Dua – Ντενπασάρ - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Ντενπασάρ για να πάρουμε την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Αθήνα την επόμενη ημέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Σιγκαπούρη                       16:15 - 08:05 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

Σιγκαπούρη - Ντενπασάρ ( Μπαλί) 10:45 - 13:15

Ντενπασάρ ( Μπαλί) - Σιγκαπούρη 20:00 - 22:35

Σιγκαπούρη - Αθήνα                             05:35 - 11:55

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Scoot

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Σιγκαπούρης / Ντενπασάρ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Ubud Arya Arkananta ή παρόμοιο
Nusa Dua Μerusaka Nusa Dua ή παρόμοιο

Τιμή σε δίκλινο δωμάτιο/άτομο

Χρονική περίοδος

Αναχώρηση Οκτωβρίου

Αναχώρηση Νοεμβρίου

Αναχώρηση Δεκεμβρίου

 

 

2.195,00€

2.255,00€

2.295,00€

 

Φόροι αεροδρομίων Συμπεριλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα Καταβλητέα στο Μπαλί     
Bίζα ( on arrival) Rp. 500.000 ( =30,00€)     
      

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ντενπασάρ – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 4 διανυκτερεύσεις στο Ubud με πρωινό
 • 3 διανυκτερεύσεις στη Nusa Dua με πρωινό
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
 • Είσοδοι σε μνημεία και πάρκα όπως αναγράφονται παραπάνω
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Visa ( on arrival) - 30€ /άτομο
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

                                             

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.