Φινλανδία: Χριστούγεννα / Πρωτοχρονιά/ Φώτα στην Λαπωνία – 6 ημέρες

Ευρώπη

Αναψυχή & Τουρισμός

1.600

6 ημέρες

Αθήνα

Ελσίνκι / Ροβανιέμι

Αναχωρήσεις

          2021  / 2022

23/12

28/12

04/01

Περιγραφή Εκδρομής

Όταν ακούμε Λαπωνία, το μυαλό μας μάλλον πάει αυτόματα σε ένα άσπρο τοπίο, στους αυτόχθονες Λάπωνες, ντυμένους με βαριά ρούχα, στους ταράνδους και φυσικά στον Άγιο Βασίλη. Πρόκειται για μια περιοχή πλούσια σε ιστορία, που βρίσκεται στο πιο βόρειο κομμάτι της Ευρώπης και οι περισσότεροι έχουν συνδέσει, πλέον, με την περίοδο των Χριστουγέννων. Το Χωριό του Αγίου Βασίλη είναι ένα θεματικό πάρκο που βρίσκεται περίπου 8 χλμ. από το Ροβανιέμι. Η βόλτα μας με έλκυθρο και με snowmobile μέσα στο αρκτικό δάσος είναι μια εμπειρία μοναδική για τους περισσότερους Έλληνες, ενώ το δείπνο μας στο Ice Restaurant θα χαραχθεί στην μνήμη μας για πάντα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Ροβανιέμι

Αθήνα - Ροβανιέμι


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Ροβανιέμι μέσω ενδιάμεσου σταθμού. 'Αφιξη στο Ροβανιέμι, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Ροβανιέμι ( έλκηθρο με ταράνδους & χάσκυ)

Ροβανιέμι


Μετά το πρωινό μας, οι βοσκοί ταράνδων θα μας παρουσιάσουν το έλκηθρο και τους ταράνδους μας. Με περίπου 3 χιλιόμετρα διαδρομή (περίπου 45 λεπτά) μέσα από το χιονισμένο δάσος στο έλκηθρο που τραβιούνται από ταράνδους, θα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να νοιώσετε την ηρεμία και την γαλήνη του αρκτικού δάσους. Ένα έλκηθρο χωράει δύο ενήλικες και 1 - 2 μικρά παιδιά. Μετά τη βόλτα, ένα υπέροχο ζεστό γεύμα μας περιμένει στο εστιατόριο του Wilderness Resort, που βρίσκεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό. Κατά την άφιξή μας στο καταυλισμό χάσκι, μας δίνονται πρώτα οδηγίες οδήγησης και μας δείχνονται πώς να ελέγχουμε το έλκηθρο. Θα οδηγήσουμε το δικό μας έλκηθρο για περίπου 5 χιλιόμετρα (20 - 30 λεπτά) ανάλογα με τον καιρό. Ένα έλκηθρο μπορεί να χωρέσει δύο ενήλικες και έως δύο παιδιά. Μετά το τέλος της βόλτας, απολαμβάνουμε δίπλα στη φωτιά παραδοσιακό χυμό μούρων και μπισκότα, ενώ ο οδηγός μας μας δίνει πληροφορίες για τα χάσκι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η- Ροβανιέμι ( snowmobile στο χωριό του Άγιου Βασίλη)

Ροβανιέμι ( snowmobile στο χωριό του Άγιου Βασίλη)


Mετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε σε μια τοπική φάρμα ταράνδων. Εκεί, απολαμβάνοντας παραδοσιακούς χυμούς από αρκτικά μούρα, θα μάθουμε μύθους και ιστορίες των Λαπωνων της Φιλανδίας. Επιστρέφουμε στον Αρκτικό Κύκλο, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας στο Santa Claus Village. Μετά το μεσημεριανό γεύμα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να επισκεφθούμε το γραφείο του Άγιου Βασίλη και να γνωρίσουμε τον Άγιο Βασίλη. Υπάρχει επίσης χρόνος για να ανακαλύψουμε το χωριό του Άγιου Βασίλη να στείλουμε καρτ ποστάλ από το ταχυδρομείο του Άγιου Βασίλη και περιδιαβούμε τριγύρω στα καταστήματα με σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ροβανιέμι - Πάρκο Ρανούα

Ροβανιέμι - Πάρκο Ρανούα


H σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στο πάρκο άγριας ζωής Ρανούα. Πρόκειται για έναν ζωολογικό κήπο που άνοιξε το 1983 στο δήμο Ranua της Λαπωνίας και είναι επίσημα ο “βορειότερος” ζωολογικός κήπος στον κόσμο. Η πανίδα του αποτελείται από περίπου 50 είδη άγριων αρκτικών ζώων και 200 μεμονωμένα είδη, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων θηρευτών όπως ο λύγκας, οι καφέ αρκούδες και οι λύκοι, αλλά και άλκη και ελάφια. Επιπλέον, στεγάζει τις μοναδικές πολικές αρκούδες που υπάρχουν στην Φινλανδία σε τεχνητό χιόνι. Μετά το γεύμα μας ελεύθερος χρόνος στο πάρκο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Ροβανιέμι - Δείπνο στο εστιατόριο πάγου ( ICE RESTAURANT)

Ροβανιέμι - Δείπνο στο εστιατόριο πάγου ( ICE RESTAURANT)


Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος στο Ροβανιέμι. Το απόγευμα θα ζήσουμε μια ξεχωριστή εμπειρία, αφού θα απολαύσουμε το αποχαιρετιστήριο δείπνο μας στο ICE Restaurant , εστιατόριο χτισμένο εξολοκλήρου φτιαγμένο από πάγο. Μετά το δείπνο μας επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Ροβανιέμι - Αθήνα

Ροβανιέμι - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Ροβανιέμι και πτήση επιστροφής στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

       2021 /2022

23/12, 28/12, 04/01

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Ροβανιέμι

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Ροβανιέμι  Aakenus Hotel 4* ή παρόμοιο

                                                  Τιμές κατ' άτομο

 

  Xριστούγεννα (23-28/12) 

Τιμή ενήλικα

Τιμή παιδιού ( 04-14)

     Πρωτοχρονιά (28/12-02/01) 

Τιμή ενήλικα

Τιμή παιδιού ( 04-14)

         Φώτα(04 -09/01) 

Τιμή ενήλικα

Τιμή παιδιού ( 04-14)

 

από 1.930,00€

από 1.100,00€

 

από 2.030,00€

από 1.200,00€

 

από 1.780,00€

από 950,00€

Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.           420,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Ροβανιέμι– Αθήνα)
 • (5) διανυκτερεύσεις στο Ροβανιέμι  με πρωινό
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών μας
 • Δείπνο την 5η ημέρα στο ICE Restaurant
 • Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξενάγηση στη φάρμα ταράνδων και εκπαίδευση με το έλκηθρο
 • Eπίσκεψη στο χωριό του Άγιου Βασίλη με snowmobile
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Eδιμβούργο - Luss - Εθνικό Πάρκο Trossachs - Glencoe - Fort William - Glenfinnan - Glen Garry - Clunie - Sheil - Κάστρο Eilean Donan - Broadford - Νήσος Skye - Kylerhea - Glenelg - Loch Duich - Five Sisters of Kintail - Fort Augustus - Caledonian Canal - Loch Ness - Dunkeld - κάστρο Stirling - Kelpies

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
  Newsletter Signup

  Εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο παρακάτω για να λαμβάνετε τα νέα μας και τις προσφόρες μας