CLASSICAL NORTH INDIA – ΤΑΞΙΔΙ

Ινδία – Νεπάλ

Διακοπές

10 ημέρες / 8 νύχτες

Αθήνα

Ν. Δελχί

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξιδιωτικό πακέτο μοναδικό… Ταξίδι σε έναν άλλο πολιτισμό και τρόπο ζωής, με απίθανα αξιοθέατα, ταξίδι στην Ινδία!

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - Αθήνα – Ν. Δελχί

Αθήνα – Ν. Δελχί


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω σταθμού για το Δελχί, όπου θα φτάσουμε νωρίς το πρωί της επόμενης μέρας. Κατά την άφιξή μας στην Ινδική πρωτεύουσα, μετά τις διατυπώσεις θα μας περιμένει στο αεροδρόμιο αντιπρόσωπος του γραφείου μας, όπου και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Ν. Δελχί

Ν. Δελχί


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψή μας στο παλιό Δελχί. To Παλιό Δελχί χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Shahjejan, όταν αποφάσισε και μετέφερε την πρωτεύουσα της χώρας από την Άγκρα. Πρώτος μας σταθμός το Raj Ghat, όπου αποτεφρώθηκε ο Mahatma Gandhi. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Κάστρο που χτίστηκε το 1648 με τα εντυπωσιακά βασιλικά διαμερίσματα και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ακριβώς απέναντι το ασπροκόκκινο τζαμί Jama Masjid, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1656 υπό τις εντολές του αυτοκράτορα Shahjejan και τη βοήθεια 5.000 εργατών. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα παραδοσιακά ρικσό στα δρομάκια της παλιότερης και πιο δραστήρια αγορά του Παλαιού Δελχί, Chandni Chowk. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο Ν.Δελχί, για να γνωρίσουμε τη μοντέρνα πλευρά της πόλης, με εμφανή τα σημάδια της Βρετανικής αποικιοκρατίας. Η ξενάγησή μας στο Ν. Δελχί περιλαμβάνει μια επίσκεψη σε ένα αριστούργημα της ινδοΐσλαμικής αρχιτεκτονικής, τον μιναρέ Κουτμπ. Ο Κουτμπ μιναρές στέκεται όρθιος στο Δελχί εδώ και 800 χρόνια και το ύψος των 72,5μέτρων τον καθιστούσε στο παρελθόν ως τον υψηλότερο μιναρέ του κόσμου ενώ σήμερα είναι ο υψηλότερος λιθόχτιστος μιναρές της Ινδίας. Μαζί με τα μνημεία που τον περιτριγυρίζουν βρίσκεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ακολουθεί επίσκεψη στο μαυσωλείο του Μουγκάλ( Ινδομογγόλου) Χουμαγιούν. Η κατασκευή του μαυσωλείου παραγγέλθηκε από την γυναίκα του Χουμαγιούν, την Χαμίντα Μπανού Μπεγκούμ το 1562. Σχεδιάστηκε από τον Πέρση αρχιτέκτονα Μιράκ Μιρζά Γχιγάθ και χτίστηκε μεταξύ 1569-1571. Το μαυσωλείο αυτό ήταν το πρώτο μαυσωλείο μαζί με κήπο στην Ινδική υποήπειρο και βρίσκεται στο κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα περάσουμε μπροστά από την πύλη της Ινδίας, το Ινδικό κοινοβούλιο και το Rastrapathi Bhawan ή αλλιώς η επίσημη κατοικία του προέδρου της Ινδίας η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη προεδρική κατοικία του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Ν. Δελχί- Τζαιπούρ( 265χλμ/5 ώρες)

Ν. Δελχί- Τζαιπούρ( 265χλμ/5 ώρες)


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στη Τζαιπούρ, τη «ρόζ πόλη». Άφιξη στη Τζαΐπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Τζαΐπούρ

Τζαΐπούρ


Μετά το πρωινό μας, ξεκινά η γνωριμία μας με την ρόζ πόλη. Η πόλη ιδρύθηκε το 1727 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ από τον οποίο πήρε το όνομα. Ο χαρακτηρισμός της πόλης ως η Ροζ πόλη οφείλεται στο ροζωπό χρώμα που είναι βαμμένα τα κτήρια στην παλιά περιτοιχισμένη πόλη. Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον λόγο που η πόλη έχει αυτό το χρώμα. Σύμφωνα με μια θεωρία η πόλη βάφτηκε από αυτό το χρώμα από τον Μαχαραγιά Τζάι Σίνγχ ΙΙ για τιμηθεί ο ινδουιστικός θεός Σίβας του οποίου θεωρείται ότι είναι το αγαπημένο χρώμα. Αρχικά θα μεταβούμε στο κεχριμπαρένιο παλάτι του Αμπέρ. Ο μαχαραγιάς Man Singh, διοικητής των πολεμιστών Ρατζπούτι, στον στρατό του μεγάλου Mογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ, έχτισε αυτό το φρούριο με τα πολυτελή διαμερίσματα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ρατζπούτ, ενώ διαμόρφωσε σε μογγολική αρχιτεκτονική τους κήπους, στην πλαγιά του λόφου Aravalli στα 1592. H ανάβαση στο παλάτι θα σας μείνει αλησμόνητη καθώς πραγματοποιείται πάνω στη ράχη ενός στολισμένου ελέφαντα. Η ξενάγηση στο παλάτι πολύ δύσκολα μπορεί να περιγραφτεί. Θα περιπλανηθούμε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τις τεράστιες αίθουσες του παλατιού με πιο χαρακτηριστική την αίθουσα των καθρεπτών (Sheesh Mahal). Tα δύο φρούρια του παλατιού, το Jaigarh και το Nahargarh, αποδεικνύουν το πολεμικό παρελθόν της πόλης. Η επιστροφή μας στο σημείο επιβίβασης από το παλάτι γίνεται συνήθως με τα πόδια. Στη διαδρομή μας για το παλάτι του Αμπέρ, θα κάνουμε μια στάση το Hawa Mahal, ή αλλιώς «παλάτι των Ανέμων». Το παλάτι των ανέμων είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της Τζαΐπούρ. Ο μαχαραγιάς Pratap Singh έχτισε αυτό το πέντε ορόφων ροζ οικοδόμημα μοναδικής αρχιτεκτονικής στα 1799. Παράθυρα που μοιάζουν με κυψέλες και επέτρεπαν στις γυναίκες του χαρεμιού να χαζεύουν την κίνηση στον δρόμο καλύπτουν όλη την εντυπωσιακή πρόσοψη. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το Jal Mahal, το παλάτι της λίμνης. Το ρομαντικό εγκαταλελειμμένο παλάτι του πρίγκιπα Jai Singh II, αιχμαλωτίζει τα βλέμματα, καθώς βρίσκεται στο μέσον της λίμνης Man Sagar. Θα επισκεφθούμε το αστρονομικό παρατηρητήριο (Jantar Mantar) το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1728-1733 σε μια προσπάθεια να αναθεωρήσει το ινδικό ημερολόγιο, ο μαχαραγιάς Taj Mahal Β’. Τέλος θα μεταφερθούμε 10χλμ έξω από την πόλη για να επισκεφθούμε τους ναούς Galtaji, με την μεγάλη αποικία μαιμούδων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Τζαΐπούρ-Φατεπούρ Σικρί- Άγκρα (283χλμ – 6 ώρες)

Τζαΐπούρ-Φατεπούρ Σικρί- Άγκρα (283χλμ – 6 ώρες)


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στην Άγκρα, στο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Ινδίας, το Uttar Pradesh. Σε μικρή απόσταση από την Άγκρα, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στο Φατεπούρ Σικρί. Πρόκειται για την αρχαία πρωτεύουσα της Ινδομογγολικής δυναστείας Ακμπάρ και αποτέλεσε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας από το 1571 και για 15 χρόνια όπου μεταφέρθηκε 37χλμ μακρύτερα, στην Άγρα, πιθανότατα λόγω έλλειψης πρόσβασης σε νερό. Η πόλη είναι χτισμένη κυρίως σε έναν ερυθρό λόφο, με χαρακτηριστικό των κτιρίων το κόκκινο χρώμα, λόγω των πετρωμάτων ψαμμίτη της περιοχής. Η πόλη προστατεύεται από 6 χλμ τοίχους. Στις μέρες μας αποτελεί μνημείο της Ουνέσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Άγκρα- Ν. Δελχί (220χλμ/5 ώρες) - Βαρανάσι

Άγκρα- Ν. Δελχί (220χλμ/5 ώρες) - Βαρανάσι


Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε το ταξίδι μας για την Άγκρα, H Άγκρα συνδέεται άρρηκτα με την αυτοκρατορία των Μουγκάλ (Μογγολική αυτοκρατορία της Ινδίας). Οι Μουγκάλ, εκτός από μεγάλοι ηγέτες ήταν και δεινοί αρχιτέκτονες με σπουδαία δείγματα αρχιτεκτονικής τόσο στην Άγκρα όσο και στις γειτονικές περιοχές. Το Ταζ Μαχάλ, σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, είναι δείγμα της ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στην Άγκρα με πρώτη στάση το φημισμένο Taj Mahal (κλειστό κάθε Παρασκευή). Χτίστηκε το 1630 από τον αυτοκράτορα Shah Janan ως ένδειξη αφοσίωσης και αγάπης για την αγαπημένη του σύζυγο Mumtaz Mahal και στην ουσία είναι ένας τάφος – κήπος , ο οποίος χρειάστηκε 17 ολόκληρα χρόνια, 20.000 εργάτες και 1.000 ελέφαντες να ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το επιβλητικό κόκκινο φρούριο της Άγκρα, ένα ακόμα εξαίσιο δείγμα της ινδοισλαμικής αρχιτεκτονικής. Στην ανατολική πλευρά της πόλης στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, το φρούριο που παρήγγειλε στον Μεχμέτ Κασίμ Χαν ο αυτοκράτορας Akbhar, ξεκίνησε να χτίζεται το 1565 για να τελειώσει εννέα χρόνια αργότερα. Στη συνέχεια μεταφερόμαστε οδικώς για το Ν.Δελχί για να πάρουμε την πτήση μας για το Βαρανάσι. Άφιξη στο Βαρανάσι, όπου θα μας περιμένει ο αντιπρόσωπός μας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Βαρανάσι

Βαρανάσι


Πολύ πρωινό ξύπνημα για να βιώσουμε μια εμπειρία μοναδική: θα μεταβούμε στα ghats (σκαλοπάτια τα οποία καταλήγουν σε ένα ιερό, για τους Ινδούς, ποτάμι) και θα γίνουμε μάρτυρες των ινδουιστών προσκυνητών να εκτελούν την ιερή τελετουργία του εξαγνισμού, ακολουθώντας μια αιώνια παράδοση, βάση της οποίας όποιος πεθάνει θα πρέπει να αποτεφρωθεί στα ιερά νερά του Γάγγη, για να κερδίσει την πολυπόθητη λύτρωση. Θα κάνουμε κρουαζιέρα στα ήρεμα νερά του Γάγγη, θα δούμε όλα τα ghats, ενώ θα επισκεφθούμε τα πιο σημαντικά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Sarnath, ένα από τα σημαντικότερα Βουδιστικά κέντρα παγκοσμίως και τόπος όπου ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Επιστροφή στο Βαρανάσι. Μόλις πέσει ο ήλιος πηγαίνουμε στα Ghats Assi και Τulsi όπου θα θα παρακολουθήσουμε την τελετή Aarti με τα εκατοντάδες κεράκια να επιπλέουν στον Γάγγη ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Βαρανάσι

Βαρανάσι


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για το Ν.Δελχί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ελεύθερο το υπόλοιπο της ημέρας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Δελχί - Αθήνα

Δελχί - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από Δελχί.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα- Δελχί- Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Ν. Δελχί
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Τζαΐπούρ
 • 1 διανυκτέρευση στην Άγκρα
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαρανάσι
 • Διατροφή όπως αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Τοπικοί έμπειροι αγγλόφωνοι ξεναγοί (Ελληνόφωνος αρχηγός για group άνω των 15 ατόμων)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Βίζα Ινδίας (Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για την Ινδία από 26/02/2016 εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια)

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.