ΤΑΞΙΔΙ – CLASSICAL ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Σρι Λάνκα

Αναψυχή & Τουρισμός

9 ημέρες

Αθήνα

Σρι Λάνκα

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Ταξίδι 9 ημερών στη Σρι Λάνκα της Ασίας.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - Αθήνα- Κολόμπο – Σιγκιρίγια

Αθήνα- Κολόμπο – Σιγκιρίγια


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα μέσω σταθμού. Αφού ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες της βίζας, ο αντιπρόσωπός μας θα μας συναντήσει για να μας μεταφέρει στο ξενοδοχείο μας στη Sigiriya. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την εκπληκτική ύπαιθρο, με τους καταπράσινους ορυζώνες, τα απέραντα βουνά που χάνονται μέσα στην ομίχλη και τα μικρά χωριουδάκια. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Ελεύθερη ώρα για ξεκούραση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Σιγκιρίγια- Ανουρανταπούρα

Σιγκιρίγια- Ανουρανταπούρα


Απολαύστε ένα γευστικό πρωινό και ετοιμαστείτε για την πρωινή μας ξενάγηση. Θα αναχωρήσουμε για την Ανουρανταπούρα την πρώτη πρωτεύουσα και αναμφισβήτητα την μεγαλύτερη πόλη της αρχαίας Κεϋλάνης. Θα έχουμε τη ευκαιρία να δούμε το Sri Maha Bodhi , ένα δενδρύλλιο από το αρχαιότερο δέντρο στο κόσμο που έχει ανακαλυφτεί, πάνω από 2.200 χρόνια, κάτω από το οποίο διαφωτίστηκε ο πρίγκιπας Siddhartha. Θα δούμε επίσης το πιο φημισμένο άγαλμα του Βούδα ‘Samadhi’ που αναπαριστά τον Βούδα σε βαθιά περισυλλογή και τέλος θα δούμε το Kuttam Pokuna (διπλή λιμνούλα) που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά υδρολογικά επιτεύγματα παγκοσμίως και χρησιμοποιούνταν στην αρχαιότητα από τους μοναχούς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Φρούριο της Σιγκιρίγια- Βράχος των λιονταριών- Polonnaruwa

Φρούριο της Σιγκιρίγια- Βράχος των λιονταριών- Polonnaruwa


Mετά το πρωινό θα μεταφερθούμε στη κεντρική Dambulla και πιο συγκεκριμένα θα επισκεφθούμε τον βράχο των λιονταριών, μια ακρόπολη ασυνήθιστης ομορφιάς που υψώνεται 200μ. μέσα στη πυκνή ζούγκλα. Η Σιγκιρίγια αποτελεί ένα εντυπωσιακό σύμπλεγμα αρχαιοτήτων το οποίο αποτελείται από το φρούριο και το παλάτι, περιστοιχισμένα από μεγαλοπρεπείς κήπους, τεχνητές λιμνούλες και άλλα κτίρια. Οι κάθετοι βραχώδεις τοίχοι πλαισιώνουν την επίπεδη κορυφή, η οποία φέρει τα αρχαιολογικά ερείπια ενός αρχαίου πολιτισμού που κάποτε θεωρείτο το επίκεντρο ενός βραχύβιου βασιλείου. Πρόκειται για μία βασιλική Ακρόπολη που οφείλει το όνομά της στο γεγονός ότι τη μισή πλευρά αυτού του βράχου, τη στόλιζε σκόπιμα ένα γιγάντιο άγαλμα Λιονταριού. Τα χαραγμένα στον βράχο πόδια του αιλουροειδούς, τα μόνα εναπομείναντα μέρη του αγάλματος σήμερα, οριοθετούσαν τη σκάλα του βασιλικού φρουρίου που αναδυόταν από το ανοιχτό στόμα του και σταδιακά οδηγούσε στον κήπο του ανακτόρου στην κορυφή. Το κεφάλι του λιονταριού έχει καταρρεύσει. Στο δυτικό τμήμα του βράχου, πιο διάσημη ακολουθία τοιχογραφιών, οι οποίες δημιουργήθηκαν τον 5ο αιώνα και συνιστούν τα μοναδικά μη θρησκευτικά έργα ζωγραφικής από την αρχαία Σρι Λάνκα. Πρόκειται, ίσως, για τη μεγαλύτερη «γκαλερί εικόνων» στον κόσμο, αφού τα σχέδια κάλυπταν μία έκταση περίπου 140 μέτρων μήκους και 40 μέτρα σε ύψος. Το στυλ ζωγραφικής θεωρείται μοναδικό, με 500 γυμνές γυναικείες μορφές να ρίχνουν διάσπαρτα πέταλα και να προσφέρουν λουλούδια και δίσκους φρούτων. Ωστόσο, τα ερωτηματικά γύρω από την ταυτότητα αυτών των γυναικών παραμένουν. Ορισμένοι πιστεύουν πως πρόκειται για τις κυρίες του Βασιλιά ή γυναίκες που συμμετέχουν σε θρησκευτικές παραδόσεις, ενώ σύμφωνα με τους σύγχρονους ιστορικούς τέχνης συνιστούν «πορτρέτα» των Apsaras, ουράνιων νυμφών. Σήμερα σώζονται 21, μόνο, μορφές. Μετά το τέλος της ξενάγησης πηγαίνουμε στην Polonnaruwa. Πρόκειται για μια από τις πιο καλά διατηρημένες αρχαιολογικές τοποθεσίες στη χώρα, κατάλοιπο των πρώτων βασιλείων της Σρι Λάνκα. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Σιγκιρίγια- Ντάμπουλα-Κάντυ

Σιγκιρίγια- Ντάμπουλα-Κάντυ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Κάντυ. Το Κάντυ ήταν η τελευταία πρωτεύουσα του βασιλείου της Σρι Λάνκα και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Πολλοί από τους μύθους, τις παραδόσεις και τη λαογραφία κρατούνται ζωντανοί ακόμη και σήμερα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε τον πιο εντυπωσιακό ναό σε σπήλαιο της Σρι Λάνκα που βρίσκεται στην Ντάμπουλα και χτίστηκε τον 1ο αιώνα π. από τον βασιλιά Walagambahu. Το συγκρότημα των 5 σπηλιών με την εντυπωσιακή πρόσοψη, λαξευμένη σε έναν απότομο βράχο, φιλοξενεί αρχαία αγάλματα και πίνακες που απεικονίζουν τον Βούδα και την ζωή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους των μπαχαρικών, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τοπικές σπεσιαλιτέ. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Κάντυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Κάντυ- Πινναβάλα οφανοτροφείο ελεφάντων- Κάντυ

Κάντυ- Πινναβάλα οφανοτροφείο ελεφάντων- Κάντυ


Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε το ορφανοτροφείο των Ελεφάντων στην Πινναβάλα. Ιδρύθηκε το 1975 από το κρατικό φορέα της Σρι Λάνκα για τη διατήρηση της άγριας πανίδας της χώρας με σκοπό τη σίτιση και παροχή φροντίδας σε ορφανά μωρά ελεφαντάκια. Το 1982 ξεκίνησε το πρόγραμμα αναπαραγωγής και σήμερα το καταφύγιο φιλοξενεί πάνω 80 ελέφαντες. Επιστροφή στο Κάντυ και ξεκινάμε τη ξενάγηση της πόλης. Στη ξενάγηση της πόλης θα δούμε την λίμνη Kandy που κατασκευάστηκε από τον βασιλιά Sri Wickrama Rajasinghe το 1798. Θα επισκεφθούμε το κέντρο τεχνών, το μουσείο πολύτιμων λίθων και τον ναό του λείψανου του Δοντιού του Βούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Κάντυ- Νουβάρα Ελίγια

Κάντυ- Νουβάρα Ελίγια


Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στη Νανουόγια. Από εκεί θα συνεχίσουμε τη διαδρομής μας προς την Νουβάρα Ελίγια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας θα σταματήσουμε σε ένα εργοστάσιο τσαγιού και θα έχουμε τη χαρά να γευτούμε ένα φλιτζάνι από το διασημότερο τσάι του κόσμου, το τσάι Κευλάνης. Επίσης θα γνωρίσουμε τη διαδικασία παρασκευής του τσαγιού: από το μάζεμα μέχρι την κατανάλωση. Περνώντας τις καταπράσινες πλαγιές με τσάι, κατευθυνόμαστε προς το ξενοδοχείο μας στη Νουβάρα Ελίγια. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο

Νουβάρα Ελίγια - Κολόμπο


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, μεταφερόμαστε στη μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα και πρώην πρωτεύουσα της, το Κολόμπο. To Κολόμπο πρόκειται για μια ζωντανή και πολυσύχναστη πόλη που όπως κάθε μεγαλούπολη των αναπτυσσόμενων χωρών, έτσι και το Κολόμπο αλλάζει πρόσωπο πολύ γρήγορα. Σε μια νύχτα, ουρανοξύστες ξεφυτρώνουν εκεί που πριν βρίσκονταν παλιά κτίρια. Σε μερικά σημεία όμως παραμένει η γοητεία των παλιών κτισμάτων. Υπάρχουν ακόμη πολλά Βρετανικά κτίρια όπως το διάσημο ξενοδοχείο Galle Face. Εντυπωσιακός είναι και ο Βουδιστικός ναός Gangaramaya, ενώ στα υπαίθρια παζάρια μπορείτε να κάνετε αγορές και να βρείτε πληθώρα υφασμάτων, κοσμημάτων και φυσικά μη παραλείψετε να πάρετε τσάι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Κολόμπο- Αθήνα

Κολόμπο- Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού την ίδια μέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό, το τελικό ενημερωτικό δίνεται περίπου 2 – 3 μέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κολόμπο

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Κολόμπο- Αθήνα οικονομικής θέσης.
 • (7) διανυκτερεύσεις στη Σρι Λάνκα.
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις - Μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός στη Σρι Λάνκα ( Ελληνόφωνος αρχηγός – συνοδός με συμμετοχή άνω των 15 ατόμων)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα € 45 το άτομο (υποχρεωτική καταβολή)
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
 • Βίζα Σρι Λάνκα
 • Προσωπικά έξοδα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.