Τυνησία

Αναψυχή & Τουρισμός

498,00

6 ημέρες

Αθήνα

Τύνιδα

Αναχωρήσεις

          2022

12/06, 03/07, 24/07

07/08, 13/08, 04/09

Περιγραφή Εκδρομής

Ενας επίγειος παράδεισος γεμάτος φως, χρυσές αμμουδιές όπου είναι χτισμένα κοσμοπολίτικα θέρετρα.
Μια όαση που ξελογιάζει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη με πρώτο διδάξαντα τον δικό μας πολυμήχανο Οδυσσέα.
Απέραντη έρημος, οάσεις, αρχαίοι πολιτισμοί, Ισλαμικά μνημεία, σκηνές Βερβαρίνων και Τρωγλοδύτες συνυπάρχουν με μοντέρνα ξενοδοχεία, και υπερσύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις.
Η Τυνησία είναι μια χώρα με μοναδική ατμόσφαιρα. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης, θα επισκεφθείτε εντυπωσιακά Ρωμαϊκά και Ισλαμικά αξιοθέατα, θα γνωρίσετε γραφικά χωριά και παραθαλάσσιες πόλεις και θα εξερευνήσετε τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς.
Για μια «γεύση» της εξωτικής πλευράς της Τυνησίας, θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα με καμήλες, να επισκεφθείτε μια παραδοσιακή τρώγλη, να δοκιμάσετε τη θαυμάσια τοπική κουζίνα και να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα στη Σαχάρα.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Τύνιδα (Hammamet)

Αθήνα – Τύνιδα (Hammamet)


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Τύνιδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Hammamet. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 2η - Hammamet – Kairouan – Sbeitla - Tozeur

Hammamet – Kairouan – Sbeitla - Tozeur


Πλούσια η σημερινή μέρα μας. Μετά το πρωινό μας, θα βρεθούμε στη Καϊρουάν, ένα από τα μεγαλύτερα θρησκευτικά κέντρα του Ισλαμισμού, χαρακτηριζόμενη τρίτη ιερή πόλη μετά τη Μέκκα και τη Μεδίνα. Θα περάσουμε από το ιστορικό και μεγαλοπρεπές τζαμί του Ούκμπα, θα περπατήσουμε στην παλαιά πόλη (Medina) με τα εντυπωσιακά μνημεία ενώ δε θα πρέπει να παραλείψουμε ότι η πόλη θεωρείται το κέντρο παραγωγής χαλιών της Τυνησίας. Συνεχίζουμε για τη Sbeitla. Αμέσως μετά το μεσημεριανό μας σε τοπικό εστιατόριο, θα ξεναγηθούμε στα απομεινάρια της Ρωμαικής πόλης, η οποία κατείχε στρατηγικό ρόλο κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας. Φθάνουμε στη Tozeur, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της περιοχής που ευημερεί από το εμπόριο χουρμάδων και την υφαντουργία. Η Τοζέρ αριθμεί 500.000 χουρμαδιές που ποτίζονται από 200 πηγές. Το νερό συγκεντρώνεται σε ένα μέρος και μοιράζεται μέσω καναλιών με ισοτέλεια, κατά το σύστημα του ντόπιου μαθηματικού του 13ου αι., Ιμπέν Σαμπάτ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Τozeur – Chebika – Tamerza – Mides – Chott El Jerid - Douz

Τozeur – Chebika – Tamerza – Mides – Chott El Jerid - Douz


Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην Τυνησία. Με σαφάρι 4Χ4 θα επισκεφθούμε τις ορεινές οάσεις της Chebika/ Tamerza/Mides. Στην όαση Τσεμπίκα, το αναβλυζόμενο νερό κυλάει κατά μήκος των βράχων σχηματίζοντας εντυπωσιακούς καταρράκτες περιστοιχισμένους με αμέτρητους φοίνικες. Η Ταμέρζα γνωστή κι ως «Το κρεμαστό μπαλκόνι της Σαχάρα» αποτελεί την μεγαλύτερη ορεινή όαση της Τυνησίας. Η Ταμέρζα, όπως και η Σεμπίκα, εγκαταλείφθηκαν το 1969 έπειτα από καταστροφικές πλημμύρες. Απόδειξη της καταστροφής αποτελεί το ίδιο το ερειπωμένο χωριό της Ταμέρζα, που ελκύει χιλιάδες πεζοπόρους και φωτογράφους. Όσοι επισκέπτονται την Ταμέρζα, έρχονται μέχρι εδώ για να θαυμάσουν την θέα που έγινε διάσημη από την ταινία « Ο Άγγλος ασθενής». Συνεχίζουμε την πορεία μας για την όαση Μιντές. Πρόκειται για την μικρότερη από τις τρεις ορεινές οάσεις, την πιο κοντινή στην Αλγερία - απέχει μόλις τρία χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο χωρών. Επιστροφή στην Τοζέρ για γεύμα, και αμέσως μετά αναχώρηση για το Ντουζ γνωστή και ως η πύλη της Σαχάρας. Τα παλαιότερα χρόνια αποτελούσε σημαντικός σταθμός στα υπερσαχάρια καραβάνια. Κάθε χρόνο, τον Νοέμβρη ή Δεκέμβρη λαμβάνει χώρα το διεθνές φεστιβάλ της Σαχάρας, με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και καμηλομαχίες. Η διαδρομή μας θα διασχίζει από την αλμυρή λίμνη Σατ Αλ Τζάριντ που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 1,5 εκατομμύριο χρόνια και αποτελεί την μεγαλύτερη αλμυρή λίμνη της Β. Αφρικής. Την περισσότερη διάρκεια του χρόνου η λίμνη Σατ Αλ Τζάριντ είναι άνυδρη. Υπάρχουν όμως διάσπαρτα λεπτά στρώματα νερού, που δημιουργούν ένα περίεργο μωσαϊκό από κρυστάλλους άλατος, λευκού ή γαλάζιου χρώματος και λάσπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 4η - Douz – Ματμάτα – Ελ Τζέμ - Σούσε

Douz – Ματμάτα – Ελ Τζέμ - Σούσε


Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με μια επίσκεψη στο Βερβερικό χωριό Tamezret και ακολούθως στη Μatmata. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και γνωστότερο τρωγλοδυτικό χωριό της Τυνησίας, γνωστό για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των σπιτιών. Σε αντίθεση με τις περισσότερες υπόγειες κατοικίες (τρωγλοδύτες) που χτίζονται στην πλευρά των βουνών για να ξεφύγουν από την δυνατή ζέστη, εδώ δημιουργούνται με το σκάψιμο ενός μεγάλου λάκκου στο έδαφος και στη συνέχεια γύρω-γύρω σκάβονται τα υπόλοιπα δωμάτια. Εκεί που ανοίγεται ο λάκκος, δηλαδή στην είσοδο του σπιτιού, δημιουργείται μια αυλή όπου συγκεντρώνεται η οικογένεια. Θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε μια τρωγλοδυτική κατοικία όπου θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό ψωμί, τσάι μέντας και λάδι. Γεύμα σε τοπικό τρωγλοδύτικο εστιατόριο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για το El Jem, ένα από τα πιο συναρπαστικά μνημεία της Τυνησίας. Ρωμαϊκό αμφιθέατρο 30.000 θέσεων, χτίστηκε το 230μ.Χ για να ανταγωνιστεί το Κολοσσαίο. Δίπλα στην αρένα βρίσκεται το ομώνυμο μουσείο που φιλοξενεί όμορφα μωσαϊκά. Αργά το απόγευμα, θα φθάσουμε στη Σούσε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 5η -Sousse – Καρχηδόνα – Sidi Bou Said – Tύνιδα

Sousse – Καρχηδόνα – Sidi Bou Said – Tύνιδα


Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε στη Καρχηδόνα, το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων και μια από τις πλουσιότερες πόλεις του ρωμαϊκού κόσμου”, η δεύτερη σε μέγεθος πόλη της Δύσης μετά τη Ρώμη. Θα δούμε τις Θέρμες του Αντωνίνου, ένα καλοδιατηρημένο σύμπλεγμα ρωμαϊκών λουτρών και παλαίστρας, με πανέμορφη θέα στη θάλασσα καθώς επίσης και το Ρωμαϊκό θέατρο που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις. Ακολουθεί επίσκεψη στο πανέμορφο χωριό Sidi Bou Said, ένα παραθαλάσσιο χωριό γνωστό για τα ασβεστωμένα σπίτια με τα μπλε παράθυρα. Στο τέλος της ημέρας θα βρεθούμε στο κέντρο της Τύνιδας, τη Μεντίνα ( παλαιά πόλη). Με τη συνοδεία του ξεναγού μας, θα διασχίσουμε τα στενά σοκάκια ενώ υπάρχουν παντού μαγαζιά και πλανόδιοι με κάθε λογής εμπορεύματα. Θα έχουμε την ευκαιρία για ψώνια (και παζάρια). Προσοχή στα προσωπικά σας αντικείμενα λόγω συνωστισμού. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 6η - Τύνιδα – Αθήνα

Τύνιδα – Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

         2022

12/06, 03/07, 24/07

07/08, 13/08, 04/09

Ενδεικτικές πτήσεις

A3 734 Αθήνα - Τύνιδα 23:45 - 23:55

Α3 735  Τύνιδα- Αθήνα  01:10 - 05:55

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Τύνιδας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ          Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Hammamet Le Royal 5* ή παρόμοιο.

Hasdrubal Thalassa & Spa 5* DLX ή παρόμοιο

Tozeur Palm Beach Palace 5*ή παρόμοιο.

Dar Saida Baya 5* DLX ή παρόμοιο

Douz  Sahara Douz 4* παρόμοιο.
Sousse Sousse Palace 5*ή παρόμοιο.

Moevenpick Resort & Thalasso 5* ή παρόμοιο

Τύνιδα Laico 5* ή παρόμοιο.

Dar El Jeld Medina Tunis ή παρόμοιο

                                                  Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από     498,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                   260,00€
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Τυνησία)           5€ / άτομο / ημέρα

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Tυνιδά- Αθήνα οικονομικής θέσης με την Aegean
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* ( στην Τουζ είναι 4* καθώς δεν υπάρχουν 5*) με ημιδιατροφή.
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των εκδρομών όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Μεταφορές/ Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Eλληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Μοριακό τεστ εφόσον κρίνεται υποχρεωτικό
 • Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Τυνησία)
 • Ποτά / Αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. 


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια