Μαρόκο: Discovery of South- 8 ημέρες

Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

710,00

8 ημέρες

Αθήνα

Mαρρακές

Αναχωρήσεις

             2022  

Φεβρουάριος - Ιούνιος

Κάθε Σάββατο

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία το Μαρρακές, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Μαρόκου με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις  1000 και μία νύχτες. Θα περάσουμε από τα επιβλητικά όρη του Άτλαντα, θα καταλήξουμε  στην Ουαρζαζάτ στη Σαχάρα ,στην Ερφούντ και το Τινγκίρ.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μαρρακές

Αθήνα - Μαρρακές


Καλωσορίσατε στο Μαρακές. Στο αεροδρόμιο θα σας συναντήσει ο τοπικός μας Αγγλόφωνος αντιπρόσωπος και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας για να ξεκουραστείτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Μαρρακές

Μαρρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «ροζ Πόλης» το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους και τα παλάτια. Στους πρόποδες του Άτλαντα, απλωμένο στην πεδιάδα Χαούζ, το Μαρακές κινούταν σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς, καθώς ήταν σταθμός στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που έφτανε μέχρι το Τιμπουκτού. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τους εξωτικούς κήπους Μενάρα και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μουσείο Dar Si Said, πρώην παλάτι του 19ου αιώνα με εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Επόμενη στάση μας το παλάτι Βahia ( 1859 ) και το τζαμί Κουτούμπια, ο μεγαλύτερος μιναρές του Μαρακές. Γεύμα στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στα σουκς ( στενά σοκάκια) για να μαγευτούμε από την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία Djemaa El Fna.Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα.Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η -Μαρρακές – Ουαρζαζάτ - Ζαγκορά

Μαρρακές – Ουαρζαζάτ - Ζαγκορά


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Ζαγκορά με ενδιάμεσω σταθμό την Ουαρζαζάτ.. Ακολουθώντας το δρόμο των καραβανιών επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα θα περάσουμε από το πέρασμα Tizin Tickha σε υψόμετρο 2.260μ. Μετά την επίσκεψή μας στην Ουαρζαζάτ συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη Ζαγκορά διαμέσου της κοιλάδας Draa γνωστή για τους φοίνικες και πολυάριθμες ερειπωμένες κάσμπες. Άφιξη στη Ζαγκορά, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η Ζαγκορά - Ερφούντ

Ζαγκορά - Ερφούντ


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας για την Ερφούντ. Πρώτη μας στάση η πόλη Tamergoute και επίσκεψη στη διάσημη βιβλιοθήκη με έγγραφα και βιβλία χρονολογούμενα από τον 12ο αιώνα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας διασχίζοντας γραφικά βερβέρικα χωριά όπως το Tansikht, το τοπίο γίνεται πιο άγονο και ερημικό καθώς ξεκινάει η έρημος της Σαχάρας. Στάση στο μικρό βερβερικό χωριό Tazzarine. Συνέχεια της διαδρομής μας θα περάσουμε μέσω των χωριών Alnif και Rissani, πατρίδαςτης σημερινής δυναστείας των Αλαουϊτών. Δείπνο και διαμονή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Ερφούντ - Tinghir

Ερφούντ - Tinghir


Πολύ νωρίς το πρωί θα ξεκινήσουμε με τζιπ 4Χ4 το σαφάρι μας στους αμμόλοφους της Μερζούγκα. Πίσω στο ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε το πρωινό μας, ενώ στη συνέχεια θα βρεθούμε στην όαση Tinghir, διάσημη για τα υπέροχα τοπία που προσφέρει όπως το φαράγγι Todgha με τους βράχους να φτάνουν σε υψόμετρο 250μ.Μετά οδηγούμαστε στο Tinghir. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Tinghir - Ουαρζαζάτ

Tinghir - Ουαρζαζάτ


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε για την Ουαρζαζάτ ανεβαίνοντας ξανά τα υψηλά βουνά του Άτλαντα με στάσεις στην εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του Αΐτ Μπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και στην κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Ουαρζαζάτ - Μαρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρακές


Πρωινό. συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του Αΐτ Μπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 8η - Μαρακές - Αθήνα

Μαρακές - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μαρακές και πτήση επιστροφής στην Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

               2022  

Φεβρούαριος - Ιούνιος

κάθε Σάββατο

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 9190 Αθήνα - Κων/πολη                08:20 - 09:50

ΤΚ  619  Κων/πολη-  Μαρρακές           11:50 - 15:05

ΤΚ  622 Μαρρακές - Κων/πολη           22:55 - 05:55 ( +1)

ΤΚ 1845 Κων/πολη - Αθήνα                 07:40 - 09:05

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Μαρρακές Αdam Park 4* ή παρόμοιο

Kenzi Rose Garden 5* ή παρόμοιο

Ζαγκορά Kasbah Sirocco 4 * / 5* ή παρόμοιο
Ερφούντ Palms Club 4* ή παρόμοιο

Xaluca 5* ή παρόμοιο

Τινεγκίρ Saghro 4* ή παρόμοιο

Κasbah Lamrani 5* ή παρόμοιο

Ουαρζαζάτ Karam Palace 4* ή παρόμοιο

Ksar Ighnda 5* ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

 

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    710,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 530,00€
Φιλοδωρήματα           Καταβλητέα στο Μαρόκο

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μαρρακές - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Μαρρακές σε κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Ζαγκόρα σε κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Ερφούντ σε κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Τινγκίρ σε κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση στη Ουαρζαζάτ σε κατηγορία ξενοδοχείου της επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η τιμή δεν συμπεριλαμβάνει:

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στο Μαρόκο)
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα συμπεριλαμβανόμενα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια