Κάιρο – Σινά – Ιεροσόλυμα

Άγιοι Τόποι

Αναψυχή & Τουρισμός

από 1.520

8 ημέρες

Αθήνα

Κάιρο

Αναχωρήσεις:  Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μοναδικό ταξίδι που συνδυάζει την μαγεία της Αιγύπτου με την πλούσια και σπουδαία ιστορία, το Σινά με την Αγία Αικατερίνη, τη διασημότερη μονή του Όρους , που κρύβει στο εσωτερικό της τα σημαντικότερα κειμήλια της Αιγυπτιακής χερσονήσου και τους Άγιους Τόπους στα μέρη που περπάτησε, έζησε και μαρτύρησε ο Ιησούς Χριστός.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Κάιρο

Αθήνα - Κάιρο


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για να πάρουμε την πτήση μας για το Κάιρο. Αφού περάσουμε την διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και αποσκευών αναχωρούμε για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Κάιρο ( ξενάγηση πόλης)

Κάιρο ( ξενάγηση πόλης)


Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγησή μας αρχίζοντας από το αρχαιολογικό Μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητου αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Συνεχίζουμε με τις Πυραμίδες της Γκίζας ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια και αινιγματική Σφίγγα και τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Mετά το τέλος της ξενάγησης, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η -Κάιρο - Σινά

Κάιρο - Σινά


Μετά το πρωινό μας, οδική αναχώρηση για το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στη χερσόνησο του Σινά. Άφιξη, τακτοποίηση στον ξενώνα της μονής ή σε παρακείμενο ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Σινά

Σινά


Ελεύθερη ημέρα. Δείπνο & Διανυκτέρευση. (Προτείνουμε για όσους το επιθυμούν αργά το βράδυ ανάβαση στο όρος του Μωυσή.)

Ημέρα 5η - Σινά - Ιεροσόλυμα

Σινά - Ιεροσόλυμα


Πολύ πρωινό ξύπνημα. Οδική μεταφορά στα Ιεροσόλυμα μέσω συνοριακού περάσματος Τάμπα – Ειλάτ. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Ιεροσόλυμα - Βηθλεέμ - Ιεροσόλυμα

Ιεροσόλυμα - Βηθλεέμ - Ιεροσόλυμα


Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Ιεροσόλυμα - όρος Θαβώρ - Κανά - Ναζαρέτ -Τιβεριάδα - Καπερναούμ - Ιεροσόλυμα

Ιεροσόλυμα - όρος Θαβώρ - Κανά - Ναζαρέτ -Τιβεριάδα - Καπερναούμ - Ιεροσόλυμα


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον).Έπειτα θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Ιεροσόλυμα - Τελ Αβίβ - Αθήνα

Ιεροσόλυμα - Τελ Αβίβ - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε οδικώς για το αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Στη διαδρομή μας θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών στο Καταμόνας, ενώ θα σταματήσουμε για προσκύνημα στον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις
Κάθε Πέμπτη του 2020 & του 2021

Πτήσεις

Αθήνα - Κάιρο   MS748          13:15 - 14:05

Τελ Αβίβ - Αθήνα    A3925       19:20 - 21:30

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Egyptair & την Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης εκδρομής: αεροδρόμιο Καΐρου

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Τελ Αβίβ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Κάιρο Barcelo Cairo 4* ή παρόμοιο
Όρος Σινά Morgen Land ή παρόμοιο
Ιεροσόλυμα National ή παρόμοιο

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κάιρο / Τελ Αβίβ – Αθήνα
  • 02 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στο Κάιρο ( Barcelo 4* ή παρόμοιο με πρωινό)
  • 02 διανυκτερεύσεις  στο ξενώνα  της Αγίας  Αικατερίνης  ή σε ξενοδοχείο  της  ευρύτερης περιοχής με ημιδιατροφή
  • 03 διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο  4* στα Ιεροσόλυμα με ημιδιατροφή (  National ή παρόμοιο)
  • Όλες οι  ξεναγήσεις  όπως  αναφέρονται  στο  πρόγραμμα
  • Μεταφορές με  πολυτελή  πούλμαν
  • Ελληνόφωνος ξεναγός ( Πατέρας από το Πατριαρχείο στα Ιεροσόλυμα)
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις από Έλληνες μοναχούς στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης
  • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις στο Κάιρο & την Αλεξάνδρεια ( αν δεν υπάρχει διαθέσιμος Ελληνόφωνος ξεναγός, οι ξεναγήσεις γίνονται Αγγλόφωνες)
  • Γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων στο Κάιρο
  • Είσοδοι σε  αρχαιολογικούς  χώρους  και  μουσεία
  • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Αιγύπτου
 • Φιλοδωρήματα
 • Φόροι μετάβασης συνόρων περίπου 50 ευρώ το άτομο
 • Ότι αναφέρεται  ως  προτεινόμενο  και  προαιρετικό

Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: από 1.520€

Επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο: +340€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: +290€ /άτομο

Βίζα Αιγύπτου: +30€ /άτομο


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Θα γνωρίσουμε από κοντά το μεγαλείο των πυραμίδων, θα μείνουμε στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης με μερικά από τα σπουδαιότερα κειμήλια του Χριστιανισμού ενώ θα περπατήσουμε στα μέρη που έζησε και μαρτύρησε ο Ιησού Χριστός

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Ένα ταξίδι στους τόπους που διαδραματίστηκαν τα σπουδαιότερα Αγιοταφικά προσκυνήματα όπως ο Πανάγιος Τάφος και ο Γολγοθάς στην Ιερουσαλήμ, το Σπήλαιο και η Φάτνη στη Βασιλική της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ, το όρος των Ελαιών στην Ιερουσαλήμ όπου αναλήφθηκε ο Κύριος, η Γεσθημανή επίσης στην Ιερουσαλήμ όπου κοιμήθηκε η Θεοτόκος, η Βηθανία όπου αναστήθηκε ο Λάζαρος, η Ναζαρέτ όπου και έλαβε χώρα ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το Θαβώρ, η Κανά, ο Ιορδάνης ποταμός

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.