MAGICAL MOROCCO

Μαρόκο

Διακοπές

899

10 ημέρες

Αθήνα

Καζαμπλάνκα

Αναχωρήσεις: Κάθε Σάββατο του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Το Μαρόκο είναι μια πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές.

Eντυπωσιακά χρώματα, μυρωδάτες αγορές μπαχαρικών και μια… ορχήστρα αστικών ήχων αποτελεί ένα μίγμα της παραμυθένιας Μέσης Ανατολής, της βερβερικής παράδοσης και ευρωπαϊκών επιρροών.
Από το Μαρακές, με τα δαιδαλώδη παζάρια, τα παλάτια και τους πανέμορφους κήπους, μέχρι τη μοντέρνα μεγαλούπολη Καζαμπλάνκα, με το καταπληκτικό τζαμί και την ατμοσφαιρική Fez, με τη μεγαλύτερη και ομορφότερη Μεδίνα, το Μαρόκο θα σας γοητεύσει.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Αθήνα – Καζαμπλάνκα


Πτήση από Αθήνα για Καζαμπλάνκα. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στη Καζαμπλάνκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Ταγγέρη

Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ - Ταγγέρη


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου, τη Καζαμπλάνκα. Θα περάσουμε από τη πλατεία Mohamed V, τη συνοικία Habous και την αστική περιοχή Anfa. Θα περάσουμε επίσης από το τζαμί Hassan II καθώς και από το Βασιλικό ανάκτορο στο Ραμπάτ. Στη συνέχεια μεταφορά στη Ταγγέρη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Ταγγέρη - Chefchaouen - Βολούμπιλις - Φεζ

Ταγγέρη - Chefchaouen - Βολούμπιλις - Φεζ


Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην Ταγγέρη. Χτισμένη αμφιθεατρικά σε μικρούς λόφους στον ομώνυμο κόλπο στο Στενό του Γιβραλτάρ σε καλεί να χαθείς στα χρωματιστά σοκάκια της, τα οποία είναι ποτισμένα από βαριά αρώματα μπαχαρικών και από το εθνικό τους φαγητό, το κουσκούς. Η πόλη γίνεται εύκολα αναγνωρίσιμη σε ταινίες και καρτ ποστάλ, λόγω της χαρακτηριστικής της όψης με τους μιναρέδες, τους τρούλους και τις πολύχρωμες αγορές. Η πόλη αποτελείται από το αρχαίο μουσουλμανικό κέντρο και το πιο σύγχρονο με τα ευρωπαϊκά κτίρια, με το μεγάλο εμπορικό της λιμάνι να ανοίγει προς τον Ατλαντικό ωκεανό. Συνεχίζουμε για τη Chefchaouen, για μια βόλτα στα πέτρινα σοκάκια της Μεδίνας της. Αναχωρούμε για τη Φεζ, αφού πρώτα κάνουμε μια στάση στη Βολούμπιλις. Δείπνο και διανυκτέρευση στη Φεζ.

Ημέρα 4η - Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο αραβικό πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του ΜουλάιΙντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Φεζ - Μιντέλτ - Ερφούντ - Μερζούγκα

Φεζ - Μιντέλτ - Ερφούντ - Μερζούγκα


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Ερφούντ μέσω της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από το βερβερικό χωριό ImmouzerduKandar, την πόλη Ιφράν (θέρετρο σκί) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνίας). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα θεαματικά φαράγγια Ziz στην καρδιά του Άτλαντα. Αφού διασχίσουμε την οροσειρά, ξεκινά η έρημος Σαχάρα. Άφιξη στη Μερζούγκα. Τακτοποίηση στο camp μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Ερφούντ - Τινεχίρ - Ουαρζαζάτ

Ερφούντ - Τινεχίρ - Ουαρζαζάτ


Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το Τινεχίρ. Κατά την διαδρομή μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές στάσεις για να φωτογραφίσουμε το μοναδικό τοπίο. Σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινγκίρ, βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι Τόντρα. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Η διαδρομή από τη Τινγκίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο ΤζεμπέλΖαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στη κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί, η Ελ ΚελάαΜαγκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Ουαρζαζάτ - Μαρακές

Ουαρζαζάτ - Μαρακές


Πρωινό. συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του ΑΐτΜπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπαΤαουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρακές

Μαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα.Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Μαρακές - Καζαμπλάνκα

Μαρακές - Καζαμπλάνκα


Πρωινό κι ελεύθερος χρόνος. το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Καζαμπλάνκα.Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
Κάθε Σάββατο του 2020

Πτήσεις
Royal Air Moroc / Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Η αναχώρηση γίνεται από το αεροδρόμιο της Αθήνας . Η επιστροφή γίνεται από το αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας, δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια
 • 08 Διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή
 • 1 διανυκτέρευση σε camp με ημιδιατροφή
 • Όλες οι μεταφορές
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Ξεναγός
 • Ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Βόλτα με καμήλες στην έρημο
 • Σαφάρι στη Μερζούγκα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Έξοδα Προσωπικής φύσεως
 • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων (300€)
 • Φιλοδωρήματα
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
4* Ημιδιατροφή 2κλινο: 899,00,  Διαφορά 1κλινου:  280€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 260€


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.