Μογγολία: Στα χνάρια του Τζένγκις Χαν – 9 ημέρες

Κίνα – Μογγολία

Ατομικά ταξίδια

1.540

9 ημέρες

Αθήνα

Ουλάν Μπατόρ

Αναχωρήσεις

Κάθε Δευτέρα από Ιούλιο - Σεπτέμβριο 2020 & 2021

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι σε μια από τις τελευταίες εναπομένουσες νομαδικές κοινωνίες και μια από τις πιο αραιοκατοικημένες χώρες του κόσμου. Η Ουλάν Μπατόρ είναι αντιθετική πόλη που διαφέρει σημαντικά από την παρθένα φύση της Μογγολίας, προκαλώντας στον επισκέπτη ταυτόχρονα συναισθήματα ενθουσιασμού και έκπληξης. Η έρημος Γκόμπι, μια από τις πιο παγωμένες ερήμους της γης, καλύπτει το μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1-2η - ΑΘΗΝΑ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ

ΑΘΗΝΑ - ΟΥΛΑΝ ΜΠΑΤΟΡ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Μογγολική πρωτεύουσα. Άφιξη την επόμενη ημέρα. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Βayan Gobi αμμοθίνες

Βayan Gobi αμμοθίνες


Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς μέχρι τις αμμοθίνες του Bayan στην έρημο Gobi. Το εντυπωσιακό φαινόμενο εκτείνεται για περισσότερο από 80χλμ ενώ το πλάτος του σε ορισμένα σημεία ξεπερνά τα 9 χλμ. Αργότερα θα επισκεφθούμε μια οικογένεια νομάδων η οποία εκτρέφει βακτηριανές καμήλες. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανέβουμε στις καμήλες και να εξερευνήσουμε την περιοχή. Επιστροφή στο γκερ μας. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 4η - Κοιλάδα & καταρράκτες Orkhon

Κοιλάδα & καταρράκτες Orkhon


Μετά το πρωινό μας και διασχίζοντας τεράστιες εκτάσεις λιβαδιών με διάσπραρτα βράχια από βασσάλτη και ποτάμια κατά μήκος της ακατοίκητης έκτασης. Η κοιλάδα Orkhon έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και περιλαμβάνει μια εκτεταμένη έκταση βοσκοτόπων και στις δύο όχθες του ποταμού Orkhon ενώ περιλαμβάνει πολλά αρχαιολογικά ερείπια που χρονολογούνται από τον 6ο αιώνα. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε μια ντόπια νομαδική οικογένεια και θα γνωρίσουμε τον παραδοσιακό νομαδικό τρόπο ζωής που έχει μείνει αναλλοίωτος εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να κάνουμε βόλτα με άλογο και να εξερευνήσουμε καλύτερα το μοναδικό τοπίο. Διανυκτέρευση σε γκερ. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 5η - Θερμές πηγές Tsenkher, Όρη Khangai

Θερμές πηγές Tsenkher, Όρη Khangai


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στην καταπράσινη κοιλάδα Tsenkher, μια από τις πιο πράσινες γωνιές της Μογγολίας. Εδώ θα επισκεφθούμε τις θερμές πηγές Tsenkher με τις θερμοκρασίες να φθάνουν τους 85 βαθμούς κελσίου και βοηθά σημαντικά για την αντιμετώπιση πολλαπλών παθήσεων, όπως είναι τα αρθριτικά και οι ρευματοπάθειες. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο να περιηγηθούμε στο φυσικό τοπίο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 6η - Karakorum & μοναστήρι Erdene Zuu – Λίμνη Ugii

Karakorum & μοναστήρι Erdene Zuu – Λίμνη Ugii


To πρωί θα οδηγηθούμε ως το Kharkhorin, ένα μικρό χωριό και ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Μογγολίας. Ιστορικά γνωστό και ως Καρακορούμ, υπήρξε η παλιά πρωτεύουσα της Μογγολικής Αυτοκρατορίας που ιδρύθηκε από τον Τσενγκίς Χαν το 1220. Το Καρακορούμ επίσης υπήρξε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά κέντρα στο δρόμο του μεταξιού. Μετά το γεύμα μας, θα επισκεφθούμε το μουσείο του Καρακορούμ και θα μάθουμε την ιστορία της μυθικής αυτής πόλης. Επόμενος σταθμός μας το Βουδιστικό μοναστήρι του Erdenezuu, χτισμένο τον 16ο αιώνα με τις 108 στούπας. Εδώ μπορούμε να συναντήσουμε μοναχούς Βουδιστές να ψέλνουν Βουδιστικές σούτρες. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η λίμνη Ugii. Bρισκόμενη σε υψόμετρο 1337μ. είναι μια καθαρά στεπική λίμνη και αποτελεί γνωστό υδροβιότοπο. Tακτοποίηση στο γκερ μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 7η - Εθνικό πάρκο Khustain Nuruu

Εθνικό πάρκο Khustain Nuruu


Mετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς δυτικά ως το εθνικό πάρκο Khustain Nuruu, το οποίο είναι χώρος προστασίας του άγριου είδους αλόγων γνωστό με την ονομασία Takhi. Η κυβέρνηση της Μογγολίας κήρυξε το Εθνικό Πάρκο Hustai ως Ειδικά Προστατευόμενη Περιοχή το 1993, ένα χρόνο μετά την έναρξη του έργου επαναφοράς του Takhi ( άλογο του Przewalski ) στο Hustain Nuruu. Στον κατάλογο της πανίδας του πάρκου, συμπεριλαμβάνονται επίσης η Μογγολική γαζέλα, ο λύγκας, η μογγολική μορμότα, το αγριοπρόβατο της Σιβηρίας και πολλά άλλα. Διανυκτέρευση στο γκερ μας στο εθνικό πάρκο. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 8η - Ουλάν Μπατάρ

Ουλάν Μπατάρ


Μετά το πρωινό μας θα επιστρέψουμε οδικώς στην Ουλάν Μπατόρ. Φθάνοντας στην Ουλάν Μπατόρ, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης. Πρώτη μας στάση το μοναστήρι Gandan, το μεγαλύτερο εν λειτουργία Βουδιστικό μοναστήρι της χώρας. Επόμενη στάση το εθνολογικό μουσείο, το οποίο περιέχει εκθέματα από την προϊστορική εποχή ως το σήμερα. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στην πλατεία Sukhbaatar, περιστοιχισμένο από σημαντικά κυβερνητικά κτίρια. Επίσης θα επισκεφθούμε το μουσείο του παλατιού Bogd Khan, το οποίο λειτουργούσε ως κατοικία του 8ου Bogd Javzandamba τον 19ο αιώνα, τον επικεφαλή δηλαδή της Μογγολικής θρησκείας. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με ένα φολκφορικό πολιτισμικό σόου με παραδοσιακούς χορευτές, μουσικούς και φορεσιές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα η - Ουλάν Μπατάρ - Αθήνα

Ουλάν Μπατάρ - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Ή σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των παραπάνω επισκέψεων.

Αναχωρήσεις

Κάθε Δευτέρα από Ιούνιο - Σεπτέμβριο 2020 & 2021

Πτήσεις

ΤΚ 9192   Αθήνα - Κων/πολη                13:25 - 14:55

ΤΚ 236   Κων/πολη - Ουλάν Μπατάρ  18:25 - 07:50 ( + 1). Άφιξη την επόμενη ημέρα

ΤΚ 237  Ουλάν Μπατάρ - Κων/πολη    09:20 - 13:00

ΤΚ 9193  Κων/πολη - Αθήνα                  15:50 - 17:20

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης & αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Ουλάν Μπατόρ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Ουλάν Μπατόρ και σε γερτ στο υπόλοιπο κομμάτι της εκδρομής
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ( 7 πρωινά, 6 γεύματα & 6 δείπνα)
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αγγλόφωνοι τοπικοί ξεναγοί ( Ελληνόφωνες ξεναγήσεις όταν οι συμμετοχές είναι άνω των 15 ατόμων)
 • Eίσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Φολκφορικό σόου στο Ουλάν Μπατάρ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Μογγολίας ( εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο του Ουλάν Μπατόρ)
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Τιμές κατ' άτομο

 

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: από 1.540€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: +830€ /άτομο

Oι τιμές είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων

Σημειώσεις:

 1. Η βίζα Μογγολίας εκδίδεται επιτόπου στο αεροδρόμιο της Ουλάν Μπατόρ. Κόστος 40€/άτομο


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.