Mystery of South – Μαρόκο 8ήμερο ταξίδι

Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

1.050

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρακές

Αναχωρήσεις: 25/01, 08 & 22/02 & 21/03

Περιγραφή Εκδρομής

8 ημέρες ,7 νύχτες στο Μαρόκο! Ένα ταξίδι όνειρο με περιηγήσεις σε Καζαμπλάνκα, Ραμπάτ, Μέκνες, Φεζ, Μίντελτ, Έρφουρτ, Τινεχίρ, Ουαρζαζάτ, και Μαρακές

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Άφιξη στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας

Άφιξη στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκας


Καλωσορίσατε στη Καζαμπλάνκα. Στο αεροδρόμιο θα σας συναντήσει ο τοπικός μας Αγγλόφωνος αντιπρόσωπος και θα μεταφερθείτε στο ξενοδοχείο σας για να ξεκουραστείτε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Μέκνες – Φεζ

Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ – Μέκνες – Φεζ


Μετά από το πρόγευμα μας αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε το Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, τον πύργο του Χασάν,και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία). Στη συνέχεια θα περάσουμε από την Μέκνες για μια γρήγορη ξενάγηση της πόλης, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα από τον Μουλάη Ισμαήλ. Αναχώρηση για την Φεζ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Φέζ

Φέζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο αραβικό μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η - Φεζ – Μίντελτ – Έρφουντ

Φεζ – Μίντελτ – Έρφουντ


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Ερφούντ μέσω της οροσειράς του Άτλαντα με τα δάση από κέδρους. Θα περάσουμε από το βερβερικό χωριό Immouzer du Kandar, την πόλη Ιφράν (θέρετρο σκί) και το Αζρού (κέντρο χειροτεχνίας). Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα διασχίσουμε τα θεαματικά φαράγγια Ziz στην καρδιά του Άτλαντα. Αφού διασχίσουμε την οροσειρά, ξεκινά η έρημος Σαχάρα. Άφιξη στο Έρφουντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Έρφουντ – Τινεχίρ – Ουαρζαζάτ

Έρφουντ – Τινεχίρ – Ουαρζαζάτ


Μετά το πρωινό μας , αναχώρηση για το Τινεχίρ. Κατά την διαδρομή μας, θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε πολλές στάσεις για να φωτογραφίσουμε το μοναδικό τοπίο. Σε κοντινή απόσταση από τη γραφική Τινγκίρ, βρίσκεται η είσοδος στο Φαράγγι Τόντρα. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη είναι χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Η διαδρομή από τη Τινγκίρ μέχρι την Ουαρζαζάτ είναι επίσης μια από τις πλέον όμορφες καθώς διασχίζουμε την κοιλάδα Νταντές, που βρίσκεται ανάμεσα στο Μεγάλο Άτλαντα και στο Τζεμπέλ Ζαχρό στα νότια. Θα συναντήσουμε δεκάδες τοπικούς οικισμούς, στη κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται, μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί, η Ελ Κελάα Μαγκούνα, το Αμερχιντίλ και η Σκούρα. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 6η - Ουαρζαζάτ – Μαρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρακές


Πρωινό. συνεχίζουμε επάνω στα υψηλά βουνά του Άτλαντα για την εντυπωσιακή κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) του Αΐτ Μπενχαντού, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς (θεωρείται η χώρα των θαυμάτων ενός φωτογράφου) και την κάσμπα Ταουρίρτ, με τα δεκάδες μικρά παράθυρα, τα στενά χαμηλοτάβανα δωμάτια και τα διάφορα επίπεδα, που έχουν προβληθεί από το γνωστό έργο «Λόρενς της Αραβίας». Αναχώρηση για το Μαρακές μέσω της υψηλότερης διάβασης του Μαρόκου, της Tίζι-ν-Tίσκα (2.260 μ.). Άφιξη στο Μαρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Μαρακές

Μαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρακές - Αθήνα

Μαρακές - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο του Μαρακές για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
25/01, 08 & 22/02 & 21/03

Πτήσεις
Royal Air, Moroc / Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Η επιστροφή θα γίνει από Καζαμπλάνκα.

Ώρα Αναχώρησης

Θα Υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Καζαμπλάνκα - Αθήνα
 • 1 διανυκτέρευση στη Καζαμπλάνκα
 • 2 διανυκτερεύσεις στη Φεζ
 • 1 διανυκτέρευση στη Merzouga
 • 1 διανυκτέρευση στη Ouarzazate
 • 2 διανυκτερεύσεις στο Μαρακές
 • Αγγλόφωνος ξεναγός κατά τις ξεναγήσεις και κατά τις μεταφορές σας από και προς το αεροδρόμιο (Ελληνόφωνος για γκρουπ ανω των 15 ατόμων)
 • Μεταφορές: A/C deluxe Minivan
 • Γεύματα: Πρωινό/Δείπνο καθημερινά
 • Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι: Περιλαμβάνονται όλοι οι είσοδοι

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Προσωπικά έξοδα/ Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Ποτά/ Αναψυκτικά και νερό στα γεύματα
 • Φόροι αεροδρομίων, καύσιμα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
4* & 5* Ημιδιατροφή 2κλινο: 1050,00,  Διαφορά 1κλινου:  380€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 260€


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.