Ιράν & Αραβική Χερσόνησος ( Σ.Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

2.840

8 ημέρες

Αθήνα

Ριάντ

Αναχωρήσεις

            2022  

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι στην άγνωστη τουριστικά Σαουδική Αραβία. Θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά από τα πιο δημοφιλή και διάσημα αξιοθέατα για τους τουρίστες στη Σαουδική Αραβία. Ξεκινώντας από τη πρωτεύουσα Ριάντ, κάποτε μια απλή κωμόπολη, εξελίχθηκε σε μια δυναμική μητρόπολη εξαιτίας της ώθησης που ήρθε με την πετρελαϊκή κρίση της δεκαετίας του 1950, όταν πολλά κτήρια κατεδαφίσθηκαν κάνοντας χώρο για εμπορική ανάπτυξη.

Η ιστορική πόλη Diriyyah, το φρούριο Masmark, ορόσημο της περιοχής του Ριάντ είναι μόνο μερικά από τα αξιόλογα μνημεία της περιοχής του Ριάντ που θα επισκεφθούμε. Στην Αλ Ούλα, θα γνωρίσουμε τους θησαυρούς του πολιτισμού των Ναβαταϊων, ενώ στην ιστορική Τζέντα, στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας και πύλη για τους Μουσουλμάνους για την Μέκκα, θα εντυπωσιαστούμε από την ξεχωριστή αρχιτεκτονική παράδοση, συμπεριλαμβανομένων των πύργων που χτίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα από τις εμπορικές ελίτ της πόλης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η-2η - Αθήνα - Ριάντ

Αθήνα - Ριάντ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Άφιξη στο Ριάντ πολύ αργά το βράδυ της επόμενης ημέρας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Μόλις περάσουμε τους ελέγχους, θα μας περιμένει αντιπρόσωπος του γραφείου μας και θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. To υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 3η - Ριάντ

Ριάντ


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε 20χλμ έξω από το Ριάντ για να επισκεφθούμε την ιστορική πόλη Diriyyah. Πρόκειται για μια από τις πιο σημαντικές αρχαιολογικές τοποθεσίες της Σαουδικής Αραβίας και Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Βρίσκεται στην Ανατολική πλευρά της περιοχής Najd ( σημαίνει υψίπεδο), στη κοιλάδα Wadi Hanifa. Η ιστορία της περιοχής, βάση των ιστορικών αρχείων, ξεκινάει από ένα πρόσωπο με την ονομασία Ibn Dir, o οποίος άνηκε στη φυλή Bani Hanifa. Ο ίδιος είχε στη κατοχή του μια τεράστια έκταση γης στην περιοχή, η οποία όμως δεν μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κατάλληλα λόγω του μικρού πληθυσμού της περιοχής. Για αυτό το λόγο, προσκάλεσε και άλλα μέλη της φυλής να μετοικήσουν την περιοχή. Η φυλή μετανομάστηκε σε Murdah, όνομα που προέρχεται από τον αρχηγό της φυλής, Mani al- Muraydi ( 1446). H συγκεκριμένη φυλή πιστεύεται πως είναι πρόγονοι της δυναστείας Al Saud, η οποία ξεκίνησαν από την Diriyyah. Επόμενη στάση μας το φρούριο Masmark, ορόσημο της περιοχής του Ριάντ και ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Σαουδικής Αραβίας. Το φρούριο χτίστηκε κατά τη περίοδο της βασιλείας του Abdullah bin Rashid to 1895. O λόγος της δημιουργίας του εντυπωσιακού φρουρίου ήταν να χρησιμοποιηθεί ως στρατιωτικό φρούριο για τον στρατό του βασιλιά Abdullah bin Rashid. Eπόμενος στάθμός μας, η αγορά Dira ( Dira Souq), γνωστή για τα κοσμήματα και τα παραδοσιακά ενδύματα. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο, θα επισκεφθούμε το εθνικό μουσείο, το οποίο άνοιξε της πύλης του το 1999, για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενοποίηση της Σαουδικής Αραβίας και διαθέτει εκθέματα από την πλούσια πολιτιστική κληρονομιάς του βασιλείου. Το τέλος της ημέρας θα μας βρει να ανέβουμε στο επιβλητικό Kingdom Tower Bridge, για μια πανοραμική θέα του Ριάντ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 4η - Ριάντ - Αλ Ούλα

Ριάντ - Αλ Ούλα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την Αλ Ούλα. Εκεί, θα μας περιμένει ο αντιπρόσωπος του γραφείου και θα μεταφερθούμε στo πολυτελή μας κάμπ.Μετά το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο, θα επισκεφθούμε το τοπικό μουσείο της πόλης και την εντυπωσιακή παλιά πόλη. Eπιστροφή στο κάμπ μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 5η - Αλ Ούλα – Madain Saleh

Αλ Ούλα – Madain Saleh


H σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό των Ναβαταίων. Το Madain Saleh ( μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, 2008), γνωστό και ως Al Hijr( Έγρα στα αρχαία Ελληνικά) είναι ένας αρχαιολογικός χώρος με την πλειοψηφία των μνημείων χρονολογείται από το βασίλειο των Ναβαταίων ( 1ο αιώνας μ.Χ). Η περιοχή αποτελεί την μεγαλύτερη και σημαντικότερη τοποθεσία του βασιλείου των Ναβαταίων ( μετά την Πέτρα της Ιορδανίας). Ορισμένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής, είναι το Qasr Bint, το Diwan, Qasr Farid. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο, και εν συνεχεία θα επισκεφθούμε τους τάφους του Λέοντος και μνημεία του σημαντικού πολιτισμού των Λεχιενών. Επιστροφή στο κάμπ μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 6η - Αλ Ούλα - Τζέντα

Αλ Ούλα -Τζέντα


Μετά το πρωινό μας στο κάμπ, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την Τζέντα την δεύτερη σημαντική πόλη μετά την πρωτεύουσα Ριάντ και ο κυριότερος λιμένας της Σαουδικής Αραβίας. Τζέντα, σημαίνει στα αραβικά «η γιαγιά» γιατί σύμφωνα με την αραβική μυθολογία εδώ ήταν το μέρος που έπεσε η «γιαγιά» της ανθρωπότητας, η Εύα όταν έφυγαν από τον Παράδεισο. Ψαρότοπος της Ερυθράς θάλασσας από πολύ παλιά, και λιμάνι ήδη από το 500 π.Χ., της αραβικής φυλής Κούντα'α, η οποία έφυγε από τη κεντρική Υεμένη για να πάει στη Μέκκα μετά τη κατάρρευση του φράγματος της Μαρίμπ (Marib). Με την άφιξή μας στη Τζέντα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση. Στη συνέχεια θα απολαύσουμε το γεύμα μας στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μας βρει στο εντυπωσιακό μουσείο Τεχνών Abdul Rauf Khalil,το οποίο είναι ένα συνονθύλευμα από σημαντικά κτίρια Ισλαμικής αρχιτεκτονικής. Το δείπνο μας θα το απολαυσουμε σε πολυτελή εστιατόριο με θέα το εντυπωσιακό σιντριβάνι King Fahd. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 7η - Τζέντα

Τζέντα


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στη Τζέντα. Μετά το πρωινό μας, θα ανακαλύψουμε τις ομορφιές της πόλης, ξεκινώντας από το ανοιχτό μουσείο της πόλης και τον παραθαλάσσιο δρόμο, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα κατά μήκος της Ερυθράς Θάλασσας. Μετά το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο, θα ξεναγηθούμε στην Ιστορική πλευρά της πόλης ( μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς). Κατασκευασμένα τα περισσότερα σπίτια από κοράλια και ενισχυμένα εσωτερικά με ξύλο καθώς επίσης και ξύλινα μπαλκόνια, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της Τζέντας. Θα επισκεφθούμε επίσης τον οίκο Νασίφ, χτισμένο τον 1850 από την ομώνυμη επιφανή οικογένεια, και ένα από τα σημαντικότερα κτίρια της πόλης. Το 1964, ο δήμος της Τζέντας, αναγνώρισε την σημαντικότητα του κτιρίου και το μετέτρεψε σε μουσείο. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα η αγορά Alawi, μια από τις πιο καλοσυντηρημένες αγορές της χώρας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Τζέντα - Αθήνα

Τζέντα - Αθήνα


Mετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Τζέντας και πτήση επιστροφής στην Αθήνας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

           2022  

Ενδεικτικές πτήσεις

RJ 132 Αθήνα - Αμμάν 12:35 -14:40

RJ 5731 Aμμάν - Ριάντ 23:00 -02:10 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

RJ 5705 Tζέντα - Αμμάν 06:30 -08:40

RJ 131     Aμμάν - Αθήνα  10:25 -11:50

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Royal Jordanian

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο Ριάντ

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Τζέντα

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Ριάντ Four Points by Sheraton Hotel 4* ή παρόμοιο
Αλ Ούλα Sahary Tent Village ή παρόμοιο
Τζέντα Prime Al Hamra Hotel 4* ή παρόμοιο

                                                  Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από     2.840,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 670,00€
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Σαουδική Αραβία)           5€ / άτομο/ ημέρα
Κόστος Βίζας Σαουδικής Αραβίας           190€ / άτομο

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Αμμάν - Ριάντ / Ριάντ – Αλ Ούλα / Αλ Ούλα – Τζέντα/ Τζέντα - Αμμάν - Αθήνα οικονομικής θέσης
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή ( εκτός από την 1 & 2η ημέρα)
• Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων
• Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
• Μεταφορές/ Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
• Ελληνόφωνος συνόδος καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Φόροι αεροδρομίων
• Βίζα Σαουδικής Αραβίας
• Υποχρεωτική Ταξιδιωτικη Ασφάλεια
• Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Σαουδική Αραβία)
• Ποτά / Αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
• Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

 

* Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 15 άτομα.


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Xάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια