Πανόραμα Αιθιοπίας

Κεντρική & Νότια Αφρική

Διακοπές

12 ημέρες

Αθήνα

Αντίς Αμπέμπα

Αναχωρήσεις: -

Περιγραφή Εκδρομής

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΤΕΜΠΡΕ ΜΑΡΚΟΣ – ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – ΓΚΟΝΤΑΡ – ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – ΑΞΟΥΜ

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΝΤΕΜΠΡΕ ΜΑΡΚΟΣ (280,00 km)

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ - ΝΤΕΜΠΡΕ ΜΑΡΚΟΣ (280,00 km)


Συγκέντρωση στο Αεροδρόμιο και πτήση για Αντίς Αμπέμπα μέσω Καΐρου. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας που βρίσκεται σε υψόμετρο 2400 μ. Παραλαβή από τον τοπικό μας συνεργάτη , μεταφορά και οδική αναχώρηση για Ντέμπρε Μάρκος. Στην διαδρομή μας θα επισκευθούμε το μοναστήρι Ντέμπρε Λίμπανος , το οποίο βρίσκεται σε μια χαράδρα του φαραγγιού του Γαλάζιου Νείλου. Εκεί κατά την διάρκεια της Ιταλικής κατοχής σφαγιάστηκαν 300 περίπου μοναχοί. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το Ντέμπρε Μάρκος. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - ΝΤΕΜΠΡΕ ΜΑΡΚΟΣ – ΜΠΑΧIΡ ΝΤΑΡ (280,00 ΚΜ )

ΝΤΕΜΠΡΕ ΜΑΡΚΟΣ – ΜΠΑΧIΡ ΝΤΑΡ (280,00 ΚΜ )


Μετά το πρωινό αναχώρηση προς Βορρά. Άφιξη στο Μπαχίρ Νταρ, το Νότιο τμήμα της Λίμνης Τάνα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στους καταρράκτες του Τισσινατ , οι οποίο σχηματίζονται από τα νερά του γαλάζιου Νείλου και εκβάλλουν στην Λίμνη Τάνα. Επιστροφή σ το ξενοδοχέιο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ

ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ


Στα χρόνια της Μεσαιωνικής περιόδου πολλοί Χριστιανοί μοναχοί κατέφευγαν στην Λίμνη Τάνα για να σωθούν και να αφοσιωθούν στον Χριστιανισμό μέσω του Μοναχισμού. Έκτισαν μοναστήρια που είναι γεμάτα με αγιογραφίες και πολύτιμα χειρόγραφα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βάρκες από πάπυρο σαν αυτές της Λίμνης Τικιτάκα την οποία επίσης θα επισκεφθούμε. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – ΓΚΟΝΤΑΡ ( 175 ΚΜ )

ΜΠΑΧΙΡ ΝΤΑΡ – ΓΚΟΝΤΑΡ ( 175 ΚΜ )


Μετά το πρωινό αναχώρηση Ανατολικά της Λίμνης Τάνα , όπου ανάμέσα από χαμηλούς λόφους και μικρά χωριουδάκια φθάνουμε στο Γκοντάρ μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Αθιοπίας. Επίσκεψη στα κάστρα της πόλης, στην αγορά και στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπιχράν Σελασσιέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - ΓΚΟΝΤΑΡ (100 ΚΜ )

ΓΚΟΝΤΑΡ (100 ΚΜ )


Μετά το πρωινό αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα Βουνά Σιμιέν. Το Δυτικό τμήμα της οροσειράς έχει ανακυρηχθεί σε Εθνικό Πάρκο και αποτελείται από φαράγγια ανυπέρβλητης άγριας ομορφιάς και περικλείεται από κορυφές ύψους έως 4000 μ. Θα φθάσουμε μέχρι την είσοδο του δρυμού με το αυτοκίνητο και θα δυεισδίσουμε στο εσωτερικό με ζώα και την βοήθεια τοπιών οδηγών Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση

Ημέρα 7η - ΓΚΟΝΤΑΡ - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

ΓΚΟΝΤΑΡ - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ


Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λαλιμπέλα. Άφιξη, στην πόλη που πήρε το όνομά της από τον Βασιλιά Λαλιμπέλα , ο οποίος διάλεξε αυτό το δύσβατο οροπέδιο για να χτίσει τις εκκλησίες του. Η κατασκευή τους θεωρείται θαύμα αφού χρειάστηκε αν σκαλίσουν τους τοίχους και τις πόρτες τους πάνω στα βραχώδη πετρώματα και να σκαλίσουν επίσης τα εικονοστάσια, τα τέμπλα και οι άμβωνες. Δέκα τέτοιες εκκλησίες βρίσκονται σε δύο ομάδες Βόρεια και Νότια του ποταμού Ιορδάνη. Σήμερα θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Νοτίου τμήματος κάποιες εκ των οποίων είναι υπόγειες, έχουν χτιστεί δε βάθος και η στέγη τους βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το έδαφος. Μεταφορά στο ξενοδοχέιο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ

ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για ξενάγηση στις εκκλησίες του Βορείου τμήματος. Μερικές από αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευτές σήραγγες και στεγάζουν θρησκευτικούς και Ιστορικούς θησαυρούς.

Ημέρα 9η - ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – ΑΞΟΥΜ

ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – ΑΞΟΥΜ


Μετά το πρωινό πτήση για Αξούμ. Άφιξη στην πόλη που κατά την παράδοση γεννήθηκε ο Μενελίκ ο Α ΄ ο πρώτος των Αιθίοπων Αυτοκρατόρων, καρπός του Βασιλιά Σολομώντα και της Βασίλισσας του Σαββά. Ξενάγηση στους αρχαίους οβελίσκους , Τα Λουτρά της βασίλισσας Σαββά και και μερικούς από τους Βασιλικούς τάφους. Τελειώνουμε με επίσκεψη στην εκκλησία της Παναγίας της Σιών όπου κατά την παράδοση φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης . Επιστροφή στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - ΑΞΟΥΜ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

ΑΞΟΥΜ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ


Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αντις Αμπέμπα. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Σήμερα το δείπνο μας θα είναι παραδοσιακό. Επιστροφή σ το ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ


Μετά το πρωινό, ολοήμερη ξενάγηση της Πρωτεύουσας. Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, Το Μέγαρο Αφρικής, Το παζάρι που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Αφρικής. Τελειώνοντας θα ανέβουμε στον Λόφο Εντότο για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 12η - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ- ΑΘΗΝΑ

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ- ΑΘΗΝΑ


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Καΐρου,

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΒΙΖΑΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΓΧΡΩΜΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 7 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ.

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Η επιστροφή θα γίνει από την Αντίς Αμπέμπα

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ μέσω σταθμού
 • Αεροπορικά εισιτήρια ΓΚΟΝΤΑΡ – ΛΑΛΙΜΠΕΛΑ – ΑΞΟΥΜ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ με τοπική αεροπορική εταιρεία.
 • Παραμονή σε ξενοδοχεία 5* με πρωινό
 • Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε Μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές
 • Τοπικός ξεναγός
 • Ελληνόφωνος Συνοδός/Μεταφραστής όταν το γκρούπ είναι πάνω από 16 άτομα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Τσάντα

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων εξωτερικού & εσωτερικού
 • Φιλοδωρήματα 55,00 €
 • Βίζα Αιθιοπίας 20,00 €
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
 • Ποτά στα γεύματα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
4- 2κλινο: - ,  Διαφορά 1κλινου:  -

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ € -


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Απολαύστε ένα ταξίδι στη Λίμνη Βικτώρια, κάντε σαφάρι στη Μποτσουάνα και κάντε κρουαζιέρα στο ποταμό Ζαμβέζη…

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Η Κένυα είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με πρωτεύουσα το Ναϊρόμπι. Πρόκειται για μια χώρα με τροπικό κλίμα, πανέμορφα τοπία...

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Ένα μοναδικό ταξίδι στην Αφρική, μια εμπειρία ζωής… μια περιπέτεια που θα σας μείνει αξέχαστη!

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.