«South Korea – Japan» Ταξίδι σε Νοτ. Κορέα και Ιαπωνία

Ιαπωνία – Νότιος Κορέα

Αναψυχή & Τουρισμός

14 ημέρες / 12 νύχτες

Αθήνα

Τόκιο

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

14 ημέρες / 12 νύχτες ταξίδι σε Νότιο Κορέα και Ιαπωνία…

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - Αθήνα – Σεούλ

Αθήνα – Σεούλ


Συγκέντρωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Πεκίνο, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Διανυκτέρευση στο αεροπλάνο. Άφιξη στη Κινεζική πρωτεύουσα την επόμενη μέρα. Στο αεροδρόμιο, αφότου περάσουμε τις διαδικασίες ελέγχου, παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Andong- Gyeongju (Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο)

Andong- Gyeongju (Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο)


Η γνωριμία μας με τη Κορέα ξεκινά με μια επίσκεψή μας στη περιοχή Andong Hahoe, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς αναγνωρισμένο από την Unesco. Το μακρύ ταξίδι από τη Σεούλ θα μας αποζημιώσει, μεταφέροντας μας πίσω στο χρόνο. Γνωστή και ως η κοιτίδα του κορεάτικου κομφουκιανισμού, η περιοχή στη κυριολεξία σημαίνει « το χωριό που περιβάλλεται από το νερό», ονομασία που οφείλεται στα νερά του ποταμού Nakdong. Η περιοχή είναι επίσης γνωστή για τους χορούς με μάσκες. Αν μας το επιτρέπει ο χρόνος & ο καιρός θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μια εντυπωσιακή παράσταση με μάσκες. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Gyeongju, την αρχαία πρωτεύουσα της δυναστείας Silla (57 π.Χ- 935 μ.Χ) για να επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Gyeongju (Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο)

Gyeongju (Πρωινό, Γεύμα, Δείπνο)


Το πρωινό μας θα ξεκινήσει με μια γνωριμία με τον βουδιστικό ναό Bulguksa. Ο ναός θεωρείται αριστούργημα της χρυσής εποχής της Βουδιστικής τέχνης. Ο ναός είναι το σημαντικότερο μνημείο της περιοχής, που συμπεριλαμβάνει εφτά εθνικούς θησαυρούς της Κορέας, συμπεριλαμβανομένου των πέτρινων παγοδών Dabotap και Seokgatap, δύο επιχρυσωμένων αγαλμάτων του Βούδα και της γέφυρας του μπλε σύννεφου (Cheongun-gyo). Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη σπηλιά Seokkuram, που μέσα βρίσκεται ένας μικρός βουδιστικός ναός. Παρά το μικρό μέγεθος, πιστεύεται πως θεωρούταν ως ο βασικότερος τόπος λατρείας από τη βασιλική αυλή κατά τη περίοδο της δυναστείας Silla. Ο τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το παλαιότερο αστεροσκοπείο της Ασίας, το Cheomseongdae. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Σεούλ (πρωινό, γεύμα)

Σεούλ (πρωινό, γεύμα)


Το πρωί θα βρεθούμε καθοδόν για τη Σεούλ όπου και θα επισκεφθούμε το σημαντικότερο από τα πέντε παλάτια, το Gyeongbuk. H κατασκευή του ξεκίνησε το 1395, ενώ παρέμεινε το κεντρικό παλάτι της δυναστείας των Joseon μέχρι την καταστροφή του κατά τη διάρκεια της Ιαπωνικής εισβολής (1592-1598), όπου και εγκαταλείφθηκε για δύο αιώνες. Η ανακατασκευή του ξεκίνησε πάλι στα τέλη του 19ου αιώνα υπό την ηγεμονία του Heungseon Daewongun και σήμερα αποτελεί ένα από τα κυριότερα μνημεία της Σεούλ. Στη συνέχεια θα περάσουμε έξω από το προεδρικό μέγαρο Cheong Wa Dae (Μπλέ Σπίτι), κατοικία του προέδρου της Κορέας (Σημ. Απαγορεύεται ρητά η φωτογράφηση της οικίας). Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο Cheongwadae Sarangchae, γνωστό και ως προεδρικό μουσείο, για να γνωρίσουμε την υψηλή τεχνολογία της Ν. Κορέας. Αργότερα θα δούμε τον σημαντικότερο Βουδιστικό ναό της Κορέας, τον Jogyesa. Έπειτα θα περπατήσουμε την οδό Insa-dong. Τα καταστήματα στη Insa-dong ειδικεύονται σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μπορούν να αγοραστούν ή να εκτιμηθούν μόνο στην Κορέα: hanbok (παραδοσιακή ενδυμασία), hanji (παραδοσιακό χαρτί), παραδοσιακά τσάγια, αγγειοπλαστική και λαϊκές τέχνες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Σεούλ - Αποστρατικοποιημένη ζώνη Νοτίου/Βορείου Κορέας (πρωινό, γεύμα)

Σεούλ - Αποστρατικοποιημένη ζώνη Νοτίου/Βορείου Κορέας (πρωινό, γεύμα)


Σήμερα θα βρεθούμε στα σύνορα με τη Β. Κορέα, την πιο έντονα στρατικοποιημένη ζώνη του πλανήτη. Στρατιωτικά φυλάκια είναι τοποθετημένα κάθε 100 μέτρα κατά μήκος του 241 χιλιομέτρων φράχτη που τέμνει τη χερσόνησο ακριβώς στη μέση και από τις δύο μεριές. Κάμερες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στην DMZ, ενώ, οι στρατιώτες που υπηρετούν στη νοτιοκορεατική πλευρά είναι ένα επίλεκτο σώμα που διακρίνεται για τις νοητικές και σωματικές επιδόσεις του. Στην αρχή θα αντικρύσουμε την επονομαζόμενη γέφυρα χωρίς επιστροφή και στη συνέχεια θα δούμε το Mangbaeda, τον βωμό που προσεύχονται οι Νοτιοκορεάτες για τις οικογένειες τους που έχουν απομείνει στη Β.Κορέα. Εδώ είναι το κοντινότερο σημείο που μπορούν οι Νοτιοκορεάτες να προσεγγίσουν τη Β.Κορέα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην αποστρατικοποιημένη ζώνη ( αφορά μια λωρίδα γης που διασχίζει την Κορεατική Χερσόνησο στο 38ο παράλληλο), θα πάρουμε το λεωφορειάκι και θα βρεθούμε στο 3ο τούνελ, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα που έχουν ανακαλυφθεί μετά τη δεκαετία του 1970 από τη Νότιο Κορέα και τα οποία ξεκινούν από το βορειοκορεατικό έδαφος και φτάνουν στο νοτιοκορεάτικο τμήμα της DMZ (παρότι εικάζεται ότι υπάρχουν πολλοί περισσότερα που δεν έχουν ανακαλυφθεί). Πηγαίνοντας, στη συνέχεια, στο παρατηρητήριο Dorasan που βρίσκεται στη νοτιοκορεατική. Παρατηρούμε απέναντι από το νοτιοκορεατικό χωριό Νταεσονγκντόνγκ, με τα χαμηλά λευκά αγροτικά σπίτια, το βορειοκορεατικό Κιτζονγκντόνγκ, με πολυώροφα κτίσματα σε γαλάζιο χρώμα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο λεγόμενος «πόλεμος της σημαίας»: απέναντι από την ύψους 98 μέτρων σημαία που έστησε η Νότιος Κορέα στο Νταεσονγντόνγκ στη δεκαετία του 1980 υψώνεται η σημαία ύψους 160 μέτρων με την οποία απάντησε η Βόρειος Κορέα στο Κιτζονγκντόνγκ και η οποία σήμερα είναι η τέταρτη ψηλότερη στον κόσμο. Παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της επίσκεψής μας, θα βρισκόμαστε διαρκώς υπό επίβλεψη και οι φωτογραφίες είναι απαγορευμένες. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Σεούλ όπου και θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση, μη λεκτική κωμωδία, όπου ενσωματώνει τον παραδοσιακό ρυθμό samul nori (είδος παραοσιακής νοτιοκορεάτικης μουσικής). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση

Ημέρα 7η - Σεούλ- Οσάκα (πρωινό)

Σεούλ- Οσάκα (πρωινό)


Μετά το πρωινό μας, έχουμε ελεύθερο χρόνο μέχρι να αποχαιρετίσουμε τη Ν. Κορέα και να μεταβούμε αεροπορικώς στην Οσάκα, Ιαπωνία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση

Ημέρα 8η - Οσάκα – Νάρα- Κυότο (πρωινό, γεύμα)

Οσάκα – Νάρα- Κυότο (πρωινό, γεύμα)


Το πρωί θα μεταφερθούμε οδικώς στη πρώτη πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, τη Νάρα. Η ξενάγησή μας θα ξεκινήσει με μια επίσκεψη στο ναό Todaiji, το μεγαλύτερο ξύλινο κτίριο της Ιαπωνίας. Ο ναός, οποίος περιβάλλεται από το πάρκο ελαφιών Νάρα, φιλοξενεί ένα από τα μεγαλύτερα χάλκινα αγάλματα του Βούδα παγκοσμίως, ύψους 16.3 μέτρων! Στο πάρκο θα βρείτε γύρω στα 1000 ελάφια που μπορείτε να ταΐσετε την ειδική τροφή που θα βρείτε εκεί. Καθώς κυλά η μέρα βρισκόμαστε στο Κύοτο, την παλιά αυτοκρατορική πρωτεύουσα. Η πρώτη μας στάση είναι ο εκθαμβωτικά κόκκινος ναός Fushimi Inari. Η πύλη του ναού (τόριι), σε έντονο κόκκινο χρώμα, είναι ένα τούνελ 4 χιλιομέτρων που σηματοδοτεί τη μετάβαση από το κοινό ( έξω κόσμος) στο ιερό (τόπος κατοικίας της θεότητας). Όλο το συγκρότημα περικλείεται από δάση μπαμπού, λιμνούλες και ρυάκια, ένα ειδυλλιακό τοπίο. Στο τέλος της ημέρας θα έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μέρος στην παραδοσιακή τελετουργία της προετοιμασίας του τσαγιού με τη βοήθεια μιας maiko. H maiko είναι η μαθητευομένη γκέισα, με την οποία θα έχετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε και να μιλήσετε.

Ημέρα 9η - Κυότο (πρωινό, δείπνο)

Κυότο (πρωινό, δείπνο)


Η σημερινή μέρα μας είναι αφιερωμένη στο Κυότο, το μεγαλύτερο πολιτιστικό κέντρο της Ιαπωνίας. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο Arashiyama, γνωστό για το απαράμιλλο φυσικό κάλλος και δημοφιλής προορισμός για τους ντόπιους την άνοιξη και το φθινόπωρο. Θα επισκεφθούμε τον κήπο του ζεν ( για χαλάρωση και αυτοσυγκέντρωση του μυαλού) του ναού Tenryuji, ενώ θα διασχίσουμε το δάσος Sagano με τα μπαμπού. Ακολουθεί επίσκεψη στον επίχρυσο ναό ( Kinkakuji) και μετά θα παρακολουθήσουμε μια παράσταση με κιμονό στο Nishijin Κέντρο Υφασμάτων όπου και θα μάθουμε την διαδικασία ύφανσης των κιμονό. Επόμενος σταθμός μας, ο διάσημος ναός Kiyomizu, χτισμένος το 778 πάνω στη κορυφή ενός λόφο με θέα πανοραμική όλη τη πόλη του Κυότο. Μετά βρισκόμαστε στο πάρκο Maruyama, το οποίο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πάρκα για το hanami ( άνθιση των κερασιών- από μέσα Μαρτίου μέχρι τον Μάιο.). Η σημερινή μας μέρα τελειώνει με μια επίσκεψη στη Gion, γνωστό προάστιο του Κύοτο με πολλά εστιατόρια και τσαγερί ( ochaya). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Κυότο- Χικόνε-Shinkansen Bullet τρένο- Hamamatsu (πρωινό, γεύμα, δείπνο)

Κυότο- Χικόνε-Shinkansen Bullet τρένο- Hamamatsu (πρωινό, γεύμα, δείπνο)


Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το διάσημο μουσείο Miho, γνωστό για την αρχιτεκτονική του και τα εκθέματα που καλύπτουν διάφορους αρχαίους πολιτισμούς. Από εκεί θα ακολουθήσουμε ένα τούνελ κατά μήκος εκατοντάδων κερασιών, ένα εντυπωσιακό θέαμα. Η συνέχεια της ημέρας θα μας βρει στο κάστρο του Hikone, αναγνωρίσιμο ως εθνικός θησαυρός της Ιαπωνίας. Δίπλα στο κάστρο, βρίσκεται ο γαλήνιος κήπος Genkyuen, γεμάτος με κερασιές. Αργότερα, θα βιώσουμε την εμπειρία του Shinkansen, του διάσημου τρένου-βολίδα που πιάνει ταχύτητες ως 300χλμ/ώρα. Το βράδυ θα μας βρει στο στη Hamamatsu, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η - Hamamatsu- Hakone- Mt Fuji- Τόκυο (πρωινό, γεύμα)

Hamamatsu- Hakone- Mt Fuji- Τόκυο (πρωινό, γεύμα)


Το πρωί θα μεταβούμε στη περιοχή Hakone, όπου θα πάρουμε το τελεφερίκ (20 λεπτά διαδρομή) από το Togendai στο Οwakudani. Όλη η περιοχή θεωρείται ενεργή ηφαιστειακή ζώνη, η οποία δημιουργήθηκε από τις εκρήξεις του ηφαιστείου Hakone, 3.000 χρόνια πριν. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις αναθυμιάσεις και τους ατμούς να αναδύονται από την γη, ένα θέαμα ανατριχιαστικό και ταυτόχρονα εντυπωσιακό. Εφόσον ο καιρός το επιτρέπει, από το Owakudani, μπορούμε να δούμε το σύμβολο της Ιαπωνίας, το χιονισμένο Φουτζιγιάμα. Από το Hakone θα μεταβούμε στο όρος Φούτζι, το ψηλότερο βουνό της Ιαπωνίας, με υψόμετρο της κορυφής του πάνω από το επίπεδο της θάλασσας 3.776 μέτρα. Ο εξαιρετικά συμμετρικός κώνος του Φούτζι είναι γνωστό σύμβολο της Ιαπωνίας και διαδεδομένο σε φωτογραφίες και ως θέμα ζωγραφικών πινάκων. Από το 2013 ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια οδηγούμαστε προς το Τόκυο, με μια τελευταία στάση στη Shibuya, ένα από τα 23 διαμερίσματα του Τόκυο. Εδώ θα δούμε τη πιο διάσημη διαγώνια πεζών στο Τόκυο, τη διασταύρωση Shibuya, γνωστή για τους χιλιάδες πεζούς που την διασχίζουν καθημερινά. Στην καρδιά της Σιμπούγια βρίσκεται επίσης ο σιδηροδρομικός σταθμός. Σε μία από τις κύριες εξόδους του σταθμού φιλοξενείται άγαλμα του «πιστού σκύλου Χάτσικο», αγαπημένου συμβόλου της Ιαπωνίας, όπου και μπορούμε να φωτογραφηθούμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση

Ημέρα 12η - Τόκυο

Τόκυο


(πρωινό, γεύμα) Σήμερα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Τόκυο, αρχικά γνωστό ως Έντο, που σημαίνει « εκβολές». Το όνομά του άλλαξε σε Τόκιο (Τόκιο: Tō (ανατολική) + Kyo (πρωτεύουσα), όταν έγινε η αυτοκρατορική πρωτεύουσα το 1868, σύμφωνα με την παράδοση της Ανατολικής Ασίας να συμπεριλαμβάνει την λέξη Kyo (京) στο όνομα της πρωτεύουσας. Η μέρα μας ξεκινά με μια επίσκεψη στο ναό Asakisa Kannon, για να δούμε το μεγαλύτερο χάρτινο φανάρι της Ιαπωνίας. Ακριβώς δίπλα στο ναό βρίσκεται η αγορά Nakamise, με παραδοσιακά καταστήματα για τις αγορές σας. Στη συνέχεια περνάμε από το πάρκο Ueno, γεμάτο με κερασιές. Δε επιτρέπεται να είστε στην Ιαπωνία, χωρίς να δοκιμάσετε αυθεντικό σούσι. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως γίνεται η παρασκευή του σούσι και με την βοήθεια έμπειρου σέφ θα φτιάξουμε το δικό μας σούσι, όπου θα είναι και το γεύμα μας. Καθώς η μέρα κυλά θα βρεθούμε στην αγορά Tsukiji, γνωστή για τα φρέσκα προϊόντα της και τις παράξενες για τους Ευρωπαίους γεύσεις. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο αυτοκρατορικό παλάτι, σημερινή κατοικία του αυτοκράτορα, περιτρυγιρισμένο από τάφρους και οχυρώματα. Το απόγευμα θα ανέβουμε στο πύργο του Τόκυο ( Tokyo Tower), ύψους 333μ για να έχουμε μια πανοραμική θέα της αχανούς μεγαλούπολης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση

Ημέρα 13η - Τόκυο- Αθήνα

Τόκυο- Αθήνα (πρωινό)


(πρωινό) Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο Ναρίτα και θα πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Τόκιο

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.