Αρμενία: στη σκιά του Αραράτ – 9 ημέρες

Καύκασος – Κεντρική Ασία ( Γεωργία – Αρμενία – Ουζμπεκιστάν)

Διακοπές

9 ημέρες

Αθήνα

Γιερεβάν

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι σε μια γνωστή " άγνωστη" χώρα. Ένα ταξίδι στην Αρμενία το πρώτο κράτος  που υιοθέτησε το Χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία και  με τα πολλά όμορφα και καλοδιατηρημένα μοναστήρια αποτελεί έναν πανέμορφο, εναλλακτικό προορισμό.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1-2η ημέρα - Αθήνα - Γιερεβάν

Αθήνα - Γιερεβάν


Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας αργά βράδυ. Άφιξη στην Αρμένικη πρωτεύουσα τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων μας και αποσκευών μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Γιερεβάν - Ετσμιαντζίν - Γιερεβάν

Γιερεβάν - Ετσμιαντζίν - Γιερεβάν


Mετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Ετσμιατζίν του 4ου αιώνα όπου βρίσκεται και η κατοικία του Καθολικού όλων των Αρμενίων. Θα δούμε την πόρτα του Τιριδάτη (του πρώτου βασιλέα που εκχριστιανίστηκε) η οποία χρονολογείται από τον 7ο αιώνα καθώς και τις εκκλησίες της Αγίας Χριψιμέ και της Αγίας Γαϊάνης όπως επίσης και τα απομειναρια του καθεδρικού ναου του Zvartnots το 7ου αιώνα, ένα μνημείο που έχει αναγνωριστεί απο την UNESCO ως παγκόσμια κληρονομιά. Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την Κυριακάτικη λειτουργία η οποία συνοδεύεται από πανέμορφες γρηγοριανές ψαλμωδίες. Αφού απολαύσουμε το μεσημεριανό μας γεύμα σε παραδοσιακή ταβέρνα του Γιερεβάν, θα επισκεφθούμε το Ιστορικό μουσείο της Αρμενίας στο οποίο φυλάσονται ανεκτίμητοι θησαυροί της Αρμένικης ιστορίας. Διανυκτέρευση στο Γιερεβάν.

Ημέρα 4η - Γιερεβάν - Γκαρνί - Γκερκάρντ - Γιερεβάν

Γιερεβάν - Γκαρνί - Γκερκάρντ - Γιερεβάν


Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε από την πρωτεύουσα για να ανακαλύψουμε ένα από τα θαύματα της ελληνιστικής περιόδου: το φρούριο και το ναό του Γκαρνί. Ο ναός βρίσκεται καλά προστατευμένος από ένα ενισχυμένο φυσικό φρουριο στην κορυφή ενός τριγωνικού υψώματος. Εκεί βρισκόταν η καλοκαιρινή κατοικία του βασιλιά Τιριδάτη που ανεγέρθηκε το 77 μ.Χ. Διατηρούνται ακόμη τμήματα του τείχου της βασιλικής οικιάς του 1ου αιώνα καθώς και τα απομεινάρια των λουτρών του παλατιού (που χρονολογούνται τον 3ο αιώνα μ.Χ.) με ψηφιδωτά που απεικονίζουν θαλάσσιες θεότητες και επιγραφές γραμμένες στα Ελληνικά. Το σημαντικότερο κτίριο του φρουριόυ σιγούρα είναι ο ιωνικός περιμετρικός ναός με βάση ρωμαική κατασκευασμένος απο βασάλτη της περιοχής. Αφιερωμένος στον θεό Μίθρα διατηρήθηκε στο ακέραιο έως σήμερα μετά την συστηματική κατεδάφιση των αρμενικών ειδωλολατρικών ιερών εκ μέρους των νεοφώτιστων τότε χριστιανών. Μετά την επίσκεψη στο ναό του Γκαρνί θα επισκεφθούμε ένα μοναδικό στολίδι της χριστιανικής Αρμενίας: το Ghegard, ένα μοναστήρι του 13ου αιώνα σκαμένο στο βράχο. Αυτο το μοναστηριακό συγκρότημα αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εκφράσεις της αρμενικής αρχιτεκτονικής. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν «των επτά εκκλησιών» ή « των σαράντα βωμών» ή Ayrivank (της σπηλιάς). Οι ονομασίες αυτές βεβαιώνουν την παρουσία παλαιότερων σπηλαίων λαξευμένα στο ίδιο βράχο. Το μοναστήρι ονομάζεται και Gherardavank που σημαίνει Μονή της λόγχης. Το τελευταίο όνομα του μοναστηριού προήλθε από ενα λείψανο διατηρημένο για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός του χώρου για να μεταφερθεί εν συνεχεία στο μουσείο του Ετσμιατζίν. Πρόκειται για ένα ένα κομμάτι της λόγχης του ρωμαίου εκατόνταρχου που τρύπησε τα πλευρά του σταυρωμένου Χριστού. Στη συνέχεια ακολουθεί γεύμα έξω απο το χωριό Γκαρνί σε ένα αγροτουριστικό ξενώνα. Εκει θα συμμετάσχουμε στο τελετουργικό της προετοιμασίας του λαβάς δηλαδή του πιο δημοφιλούς ψωμιού στην Αρμενία. Το ψήσιμό του λαβάς διαρκεί μόλις μερικά δευτερόλεπτα. Το ψωμί αυτό βρίσκεται πάντα στο αρμενικό τραπέζι ενώ έχει πάντα την τιμητική του στους γάμους. Οι νεόνυμφοι χορεύουν έχοντας πάνω στους ώμους τους το λαβάς! Με αυτο τον τρόπο «εξασφαλίζεται» η ευφορία και η καλή συμβιωση στην νέα οικογένεια. Η ημερήσια εκδρομή μας θα τελειώσει στο κέντρο της πρωτεύουσας με μια απολαυστική βόλτα στην αγόρα του Vernissage. Εκεί βρισκονται πολλά έργα ζωγραφικής και διάφορα όμορφα αντικείμενα λαικής τέχνης όπως πέτρινοι και ξύλινοι σταυροί, μαριονέτες από ύφασμα, κεραμικά, κοσμήματα απο φυσικές πέτρες, μουσικά όργανα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Γιερεβάν – Hovhannavank – Sagmossavank – Amberd – Γιερεβάν

Γιερεβάν – Hovhannavank – Sagmossavank – Amberd – Γιερεβάν


Μετά το πρωινό θα ανακαλύψουμε τις μεσαιωνικές ομορφίες της Αρμενίας. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια του Hovhannavank και του Sagmossavank του 13ου αιώνα στο φαράγγι του Khassakh καθώς και το φρούριο του Amberd του 7ου-13ου αιώνα χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Arkashen και Amberd. Θα σταματήσουμε επίσης στο Πάρκο του αρμενικού αλβάβητου. Επάνω σε μιά πλαγιά θα δούμε τοποθετημένα ένα ένα τα γράμματα του αρμενικού αλφαβήτου σκαλισμένα σε πορόλιθους. Το μεσημεριανό μας γεύμα θα γίνει σε ένα αγρόκτημα, αφού προηγηθεί μια επίδειξη αρμενικής κουζίνας. Εκεί θα δούμε και θα συμμετάσχουμε στην προετοιμασία διαφόρων Αρμένικων πιάτων από τοπικά προϊόντα. Επιτροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Γιερεβάν.

Ημέρα 6η - Γιερεβάν – Khor Virap – Noravank – Selim – Noraduz – Tsakhkadzor

Γιερεβάν – Khor Virap – Noravank – Selim – Noraduz – Tsakhkadzor


Μετά το πρωινό θα κινηθούμε βόρεια του Γιερεβάν όπου θα ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα της λίμνης Sevan, το μεσαιωνικό κοιμητήριο του Noraduz, το καραβανσεράι του Σελίμ που βρίσκεται πάνω στο γνωστό Δρόμο του Μεταξιού που ένωνε κάποτε εμπορικά την Ανατολή με τη Δυση. Αρχικά θα κατευθυνθούμε προς το μοναστήρι του Khor Virap, σ’ένα τόπο ιδιαίτερα αγαπητό στους Αρμένιους. Khor Virap σημαίνει ``βαθύς λάκκος`` και ονομάστηκε έτσι για έναν συγκεκριμένο λόγο: είναι το σημείο όπου ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής φυλακίστηκε για πολλά χρόνια μέχρι την απελευθέρωση του από τον βασιλιά Trdat τον 3ο . Σύμφωνα με τον μύθο ο βασιλιάς τιμωρήθηκε αυστηρά για τον μαρτυρικό θάνατο της παρθένου Hripsime και των συντρόφων της. Ο Θεός τον μεταμόρφωσε σε αγριογούρουνο και χάρη στη θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Γρηγορίου μπόρεσε να βρει και πάλι την ανθρώπινη μορφή του. Γ’αυτή του την πράξη ο βασιλιάς όχι μόνο τον ελευθέρωσε απο τη φυλακή αλλά βαπτίστηκε και ο ίδιος χριστιανός και ως εκ τούτου, μετά από αυτό το γεγονός, ακολούθησε ο μαζικός εκχριστιανισμός της Αρμενίας. Αλλά εκτός από την ιστορική σημασία του το μοναστήρι του Khor Virap είναι και ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με απιστευτη γοητεία. Απο την δυτική πλευρα του τείχους ξετυλίγεται στα μάτια μας μια μοναδική θέα του όρους Αραράτ: στο βουνό όπου κατά την βιβλική παράδοση σταμάτησε η Κιβωτός του Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Θα συνεχίσουμε τον ταξίδι μας προς το μοναστήρι του Noravank του 13ου -14ου αιώνα το οποίο έχει ανακυρηχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO του διάσημου αρχιτέκτονα μοναχού Momik εναρμονισμένο εξαιρετικά με το περιβάλλον. Διαθέτει θαυμάσιους γλυπτούς διάκοσμους ριζωμένο σε μια κορυφή που αγκαλίαζεται από κατακόκκινα βραχωδη όρη. Το γεύμα θα γίνει εντός του μοναστηριού. Μετά το γεύμα θα διασχίζουμε το πέρασμα του Σελίμ, το υψηλότερο της Αρμενίας στα 2440μ. για να επισκεφθούμε το καραβανσεράι του Σελίμ στο Δρόμο του Μεταξιού στο οποίο αναφέρεται ο ιταλός Marco Polo στα απομνημονεύματά του «Ermenìa». Τελευταία στάση της σημερινής μας μέρα: το Noraduz. Ένα μεσαιώνικο νεκροταφείο με χιλίαδες khatchkar διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής της λίμνης Sevan. Άφιξη στο Tsakhkadzor, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η Tsakhadzor - Σεβάν– Hagartsin – Diligian - Γιερεβάν

Tsakhadzor - Σεβάν– Hagartsin – Diligian - Γιερεβάν


Αναχώρηση μετά το πρωινό μας για να επισκεφθούμε το μοναστήρι Ketcharis του 13ου αιώνα κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Tsakhadzor. Επόμενος σταθμός μας η λίμνη Σεβάν που στα αρμένικα σημαίνει « ένα κομμάτι του ουρανού πάνω στα βουνά πεσμένο». Σε υψόμετρο 1900 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το Σεβάν αποτελεί μία από τις υψηλότερες λίμνες γλυκού νερού στον κόσμο γι’αυτο και η περιοχή γύρω απο λίμνη έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Sevanavank που βρίσκεται στην κορυφή μιας χερσονήσου απ’όπου και θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα της λίμνης. Η κατασκευή του μοναστηριού έγινε με τη βοήθεια της πριγκίπισσας Mariam Bagratuni και χρονολογείται περίπου το 874. Το μοναστήρι περιλαμβάνει δύο εκκλησίες. Καθώς θα ανεβαίνουμε προς την κορυφή θα δούμε πρώτη να ξεπροβαλλει η εκκλησία Arakelots (των Αποστόλων), ακολουθούμενη από την Karapet. Στην δεύτερη εκκλησία υπάρχει ενα προαύλιο γεμάτο με khachkar. Εν συνεχεία θα ταξιδέψουμε σε ως το Diligian, και θα επισκεφθούμε την οδό Sharabeyan όπου είναι συγκετρωμένοι οι τεχνίτες της πόλης. Οι ιαματικές πηγές και η οσμή του όζοντος χαρακτηρίζουν την περιοχή του Diligian. Εδώ υπαρχουν διάφορα σημαντικά μοναστήρια χτισμένα μεταξύ του 10ου και του 13ου αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε τη μονή Haghartsin. Ένα πανέμορφο μοναστήρι που απέχει 18 χλμ. από το Diligian χτισμένο στην όχθη του ομώνυμου ποταμού κρυμμένο στη μαγευτική κοιλάδα ενός δάσους. Επιστροφή στο Σεβάν για το μεσημεριανό γεύμα που θα περιέχει ψάρια σε εστιατόριο πάνω στη λίμνη. Κατόπιν θα μεταβούμε σε καραβάκι, για να διασχίσουμε ένα τμήμα της λίμνης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Γιερεβάν για κατάλυση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8-9η - Γιερεβάν - Αθήνα

Γιερεβάν - Αθήνα


Μετά το πρωινό σας θα γνωρίσουμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας: Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία της Όπερας, Βόρεια Λεωφόρος, το επικό Μνημείο Cascade (Καταρράκτης), το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ερεβάν, το Πάρκο της Νίκης με το πελώρειο άγαλμα «Μητέρα Αρμενία», τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, το Μνημείο της αρμενικής Γενοκτονίας στο Τσιτσεναράκμπερν και άλλα. Μετά το γεύμα θα επισκεφθούμε το Μουσείο Matenadaran που φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές χειρογράφων στον κόσμο: 16477 χειρόγραφα εκ των οποίων 10958 αρμενικών χειρογράφων άριστα διατηρημένα , 2049 διασωμένες περικόπες κειμένων επίσης στην αρμενική γλώσσα, 2547 χειρόγραφα σε ξένες γλώσσες και 823 διάφορα έγγραφα. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Το βράδυ, δείπνο σε παραδοσιακό αρμένικο εστιατόριο με συνοδεία τραγουδιών και παραδοσιακών χορών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Αργά το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

2020
14/08, 28/08

11/09, 25/09

09/10, 23/10

Πτήσεις

Αθήνα - Γιερεβάν  Α3898  23:50 - 03:20 (+1)

Γιερεβάν - Αθήνα  Α3899  04:50 - 06:45

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Aegean.

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης και αναχώρησης: αεροδρόμιο Γιερεβάν

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

                                  ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Πόλη Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Γιερεβάν Imperial Palace ή παρόμοιο
Τσαγκαντζόρ  Kecharis ή παρόμοιο

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γιερεβάν- Αθήνα
 • 6 διανυκτερεύσεις στο Ερεβάν σε ξενοδοχείο 4 * με πρωινό
 • 1 διανυκτέρευση στο Τζαχκατζόρ σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εκδρομή με βάρκα στη λίμνη Σεβάν
 • Μεταφορά με αναβατήρα στο όρος Τεγενίς
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: από 1.170€

Επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο: + 190€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: +240€


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Αμμάν, Μάταμπα, Γέρασα, όρος Νέμπο, Νεκρά Θάλασσα, Πέτρα, Μικρή Πέτρα (Μπέιντα), Wadi Rum

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Αμμάν, Μάταμπα, Γέρασα, όρος Νέμπο, Νεκρά Θάλασσα, Πέτρα, Μικρή Πέτρα (Μπέιντα), Wadi Rum

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Αμμάν, Πέτρα, Μικρή Πέτρα ( Μπέιντα), Wadi Rum, Γέρασα, Αζλούν, Κάστρα Ερήμου, Βηθανία, Όρος Νέμπο, Μάταμπα, Νεκρά Θάλασσα, Άκαμπα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ