Ομάν 2019 – Ταξίδι στο Ομάν

Εμιράτα

Διακοπές

845

5 ημέρες / 4 νύχτες

Αθήνα

Ομάν

Αναχωρήσεις: 28 Δεκ. 2019

Περιγραφή Εκδρομής

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η μαγευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν, ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία 5.000 χρόνων και πληθυσμό περίπου 3.300.000. Πρόκειται για ένα κράμα φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει ο επισκέπτης τη Μέση Ανατολή. Εδώ θα βρείτε επιβλητικά βουνά και φαράγγια, πολύβλαστες πράσινες κοιλάδες, παρθένες παραλίες, άγρια ζωή και ερήμους. Με μία μοναδική μίξη του γοητευτικού παλαιού με το δελεαστικό νέο, στο Ομάν παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία.

Highlights του ταξιδιού:

 • Ξενάγηση στη Μουσκάτ
 • Κρουαζιέρα στο κόλπο του Ομάν
 • Επίσκεψη στην Νίτζουα
 • Επίσκεψη στα οχυρά της ερήμου

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μουσκάτ μέσω Αμπού Ντάμπι

Αθήνα – Μουσκάτ μέσω Αμπού Ντάμπι


Άφιξη στο Ομάν Διανυκτέρευση στη Μουσκάτ Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω Αμπου Ντάμπι για Μουσκάτ, πρωτεύουσα του Σουλτανάτου του Ομάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μουσκάτ και παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν

Κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν


Επίσκεψη στο Μεγάλο Μουσουλμανικό Τέμενος, Επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο & φυσικής ιστορίας, Πανοραμική περιήγηση του ανακτόρου Al Alam, Επίσκεψη στα φρούρια Al Jalali & Al Mirani, Eπίσκεψη στην Ακρόπολη του Μουσκάτ, Περιήγηση στην παλιά πόλη, Μίνι κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν. Μετά το πρωινό ξενάγηση στην πόλη. Επίσκεψη στο μεγάλο Μουσουλμανικό τέμενος, στο μουσείο φυσικής ιστορίας και στο Εθνικό Μουσείο. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε εξωτερικά το καταπληκτικό Αραβικής αρχιτεκτονικής Ανάκτορο Al Alam, του Σουλτάνου Qaboos και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στα πορτογαλικά φρούρια Τζαλαλί και Μιράνι που χτίστηκαν τον 16ο αιώνα Θα επισκεφτούμε την Ακρόπολη και την παλαιά πόλη του Μουσκάτ. Θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για να πραγματοποιήσουμε μίνι κρουαζιέρα στο κόλπο του Ομάν για να θαυμάσουμε τα δελφίνια. Επιστροφής στο ξενοδοχείο μας. Διαν/ση.

Ημέρα 3η - Nίτζουα – Κάστρα Ερήμου

Nίτζουα – Κάστρα Ερήμου


Επίσκεψη και ξενάγηση της Νίτζουα, Επίσκεψη στα οχυρά Μπάχλα & Τζαμπρίν. Μετά το πρωινό πανοραμική ξενάγηση της Nίτζουα. Χτισμένη σε μια κοιλάδα με χιλιάδες χουρμαδιές η Νίτζουα ήταν η έδρα των Ιμάμηδων του Ομάν που ανταγωνίζονταν τον Σουλτάνο για τον απόλυτο έλεγχο της χώρας. Φθάνοντας θα αντικρύσουμε το εξής σκηνικό. Πανύψηλα βουνά να προστατεύουν μια μυστική πόλη με ένα οχυρό που θεωρείται το ωραιότερο του Ομάν. Αμέσως μετά αναχώρηση για Μπάχλα. Από την Μπάχλα που απέχει 60 χιλιόμετρα από την Niτζουα θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για 8 χιλιόμετρα ακόμα και θα φθάσουμε σε ένα ακόμα οχυρό το Τζαμπρίν, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο οχυρό στο Ομάν με το εντυπωσιακό μέγεθος του Τζαμπρίν, είναι φτιαγμένο από ασβεστοκονίαμα με ξύλινες γλυπτικές. Εκτός των άλλων τα υπέροχα χρώματά του καθιστούν αυτό το οχυρό εκπληκτικά διαφορετικό. Επιστροφή στη Nίτζουα για να επισκεφτούμε το ομώνυμο οχυρό και τα σούκς με τις μυθικές συλλογές χρυσού και ασημικών στα διάφορα καταστήματα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 4η - Ελεύθερη Ημέρα

Ελεύθερη Ημέρα


Μετά το πρωινό ελεύθερη μέρα για να ανακαλύψετε τις μυστικές ομορφιές της Μουσκάτ.

Ημέρα 5η - Μουσκάτ - Αθήνα

Μουσκάτ - Αθήνα


Αρκετά νωρίς το πρωί , μεταφορά σ το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
28/12/2019

Πτήσεις
Omanair

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Ομάν.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο και ξενοδοχείο
 • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο επιλογής σας (τιμοκατάλογος) με πρωϊνό

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων και προσαύξηση πετρελαίου
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικό ή προυεινόμενο
 • Ποτά στα γεύματα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
Al Diyar Nizwa 4*, City Seasons Muscat 4*, Arabian Oryx 4* Wahiba 2κλινο: 1.280,00€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, Βίζα για Ντουμπάι, ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα, κλπ.


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία 5.000 χρόνων και πληθυσμό περίπου 3.300.000...

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η μαγευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Παλιά φρούρια και μουσεία, αρχαία σουκ με χρυσό, μπαχαρικά και μεταξωτά, αλλά και η φημισμένη αδασμολόγητη αγορά είναι οι πόλοι έλξης στο Ντουμπάι

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.