Ταξίδι στο Ομάν – Arabian Oryx

Εμιράτα

Διακοπές

1.290

8 ημέρες / 7 νύχτες

Αθήνα

Μουσκάτ

Περιγραφή Εκδρομής

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η μαγευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν, ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία 5.000 χρόνων και πληθυσμό περίπου 3.300.000. Πρόκειται για ένα κράμα φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει ο επισκέπτης τη Μέση Ανατολή. Εδώ θα βρείτε επιβλητικά βουνά και φαράγγια, πολύβλαστες πράσινες κοιλάδες, παρθένες παραλίες, άγρια ζωή και ερήμους. Με μία μοναδική μίξη του γοητευτικού παλαιού με το δελεαστικό νέο, στο Ομάν παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Μουσκάτ

Αθήνα - Μουσκάτ


Συγκέντρωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Μουσκάτ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη πρωτεύουσα του Ομάν. Στο αεροδρόμιο, αφότου περάσουμε τις διαδικασίες ελέγχου, παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Μουσκάτ – Barkat Al Mawz – Nizwa – Bahla –Jabrin – Tanuf - Nizwa

Μουσκάτ – Barkat Al Mawz – Nizwa – Bahla –Jabrin – Tanuf - Nizwa


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με 4Χ4 για την Nizwa. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Birkat Al Mouz για να επισκεφθούμε ένα από τα 3.000 αρδευτικά συστήματα που βρίσκονται ακόμα σε χρήση στο Ομάν και χρονολογούνται από το 500 π.Χ. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στη Nίτζουα. Χτισμένη σε μια κοιλάδα με χιλιάδες χουρμαδιές η Νίτζουα ήταν η έδρα των Ιμάμηδων του Ομάν που ανταγωνίζονταν τον Σουλτάνο για τον απόλυτο έλεγχο της χώρας. Φθάνοντας θα αντικρύσουμε το εξής σκηνικό. Πανύψηλα βουνά να προστατεύουν μια μυστική πόλη με ένα οχυρό που θεωρείται το ωραιότερο του Ομάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινώντας την ξενάγηση της πόλης, θα επισκεφθούμε το ομώνυμο οχυρό και τα σούκς με τις μυθικές συλλογές χρυσού και ασημικών στα διάφορα καταστήματα. Αμέσως μετά αναχώρηση για Μπάχλα. Από την Μπάχλα που απέχει 60 χιλιόμετρα από την Niτζουα θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για 8 χιλιόμετρα ακόμα και θα φθάσουμε σε ένα ακόμα οχυρό το Τζαμπρίν, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο οχυρό στο Ομάν με το εντυπωσιακό μέγεθος του Τζαμπρίν, είναι φτιαγμένο από ασβεστοκονίαμα με ξύλινες γλυπτικές. Εκτός των άλλων τα υπέροχα χρώματά του καθιστούν αυτό το οχυρό εκπληκτικά διαφορετικό. Επιστροφή στη Νίτζουα, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Nizwa - Wadi Bani Khalid – Αμμόλοφοι Wahiba

Nizwa - Wadi Bani Khalid – Αμμόλοφοι Wahiba


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με 4Χ4 στους εντυπωσιακούς αμμόλοφους Sharqiya. Θα κάνουμε στάση στο Wadi Bani Khalid, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην μέση της ερήμου, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε τοπικό καφέ με τους ντόπιους και θα δούμε πως ζούνε την καθημερινότητά τους οι βεδουίνοι, ενώ θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με καμήλες για να δούμε την δύση του ηλίου και τα έντονα χρώματα που παίρνει η έρημος. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακά camp, με δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Ελεύθερη Ημέρα

Ελεύθερη Ημέρα


Μετά το πρωινό ελεύθερη μέρα για να ανακαλύψετε τις μυστικές ομορφιές της Μουσκάτ.

Ημέρα 5η - Ras Al Hadd – Qalhat – Tiwi – Dibab –Quriyat - Μουσκάτ

Ras Al Hadd – Qalhat – Tiwi – Dibab –Quriyat - Μουσκάτ


Μετά το πρωινό μας, ακολουθώντας τον δρόμο μας για την Μουσκάτ, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στην παραλιακή πόλη Qalhat,μια από τις πιο παλιά και σημαντικά λιμάνια του σουλτανάτου. Συνεχίζουμε με μια στάση στο μαυσωλείο του αινιγματικού Bibi Mariam, ενώ θα κάνουμε και μια ολιγόωρη στάση στο ψαροχώρι Tiwi. Διασχίζοντας την ακτογραμμή με τις ολόλευκες ακτές και τα τυρκουάζ νερά, θα κάνουμε μια στάση στην καταβόθρα Bait Al Afreet, γνωστή και ως «το σπίτι των δαιμόνων» με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Επόμενος σταθμός μας η πόλη Quriyat με θέα τα επιβλητικά Ανατολικά Hajar Όρη. Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, μπορούμε να προσεγγίσουμε με τα πόδια τον φάρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω σε νησάκι. Άφιξη στη Μουσκάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Μουσκάτ

Μουσκάτ


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στη πόλη της Μουσκάτ. Βασικά μνημεία της πόλης που θα περιηγηθούμε είναι το Μεγάλο Τζαμί ( από τα ελάχιστα τζαμιά, ανοιχτά στους μη μουσουλμάνους), τα οχυρά Mirani & Jilani, το παλάτι Al Αλαμ ( εξωτερική περιήγηση), το μουσείο Bait Al Zubair, ενώ θα τελείωσουμε με τα ψώνια μας στην αγορά ( souk) Muttrah. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 7η - Μουσκάτ

Μουσκάτ


Μετά το πρωινό μας, ελεύθερη ημέρα. Διανυκτέρευση

Ημέρα 8η - Μουσκάτ - Αθήνα

Μουσκάτ - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Ομάν.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Μεταφορές / Μετακινήσεις
  • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις ( Ελληνόφωνες όταν οι συμμετοχές είναι άνω των 15 ατόμων)
  • Βόλτα με καμήλα στους αμμόλοφους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βίζα Ομάν
  • Φιλοδωρήματα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- -

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, Βίζα για Ντουμπάι, ποτά στα γεύματα, φιλοδωρήματα, κλπ.


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

Ένας από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία 5.000 χρόνων και πληθυσμό περίπου 3.300.000...

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η μαγευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Παλιά φρούρια και μουσεία, αρχαία σουκ με χρυσό, μπαχαρικά και μεταξωτά, αλλά και η φημισμένη αδασμολόγητη αγορά είναι οι πόλοι έλξης στο Ντουμπάι

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.