Πανόραμα Ιορδανίας – Ταξίδι στην Ιορδανία

Ιορδανία

Διακοπές

830

8 ημέρες

Αθήνα

Αμμάν

Αναχωρήσεις:  Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή

Περιγραφή Εκδρομής

Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την Ιορδανία

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Αμμάν

Αθήνα - Αμμάν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αμμάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η - ΑΜΜΑΝ - ΚΑΣΤΡΑ ΕΡΗΜΟΥ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ-ΑΜΜΑΝ

ΑΜΜΑΝ - ΚΑΣΤΡΑ ΕΡΗΜΟΥ - ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΒΗΘΑΝΙΑ-ΑΜΜΑΝ


Πρωινό και εκδρομή στα κάστρα της ερήμου. Βρίσκονται χτισμένα στην έρημο από τις αρχές του 8ου αιώνα από τους Ομμενάδες χαλίφηδες. Επίσκεψη σε τρία από τα σημαντικότερα κάστρα (Qasr) : Κharanah, Amra & Azraq. Στην συνέχεια μεταφορά στην Νεκρά Θάλασσα. Στάση τουλάχιστον δύο ωρών για relax και κολύμπι. Αφήνοντας τη Νεκρά Θάλασσα, θα μεταφερθούμε στην Βηθανία, ιερό τόπο βάφτισης του Ιησού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Αμμάν για δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - ΑΜΜΑΝ-ΓΕΡΑΣΑ-ΑΖΛΟΥΝ-ΑΜΜΑΝ

ΑΜΜΑΝ-ΓΕΡΑΣΑ-ΑΖΛΟΥΝ-ΑΜΜΑΝ


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την ξενάγηση μας στο Αμμάν. Δίωρη ξενάγηση στο Αμμάν με Επίσκεψη στο μουσείο,την ακρόπολη και το αμφιθέατρο. Συνεχίζουμε για τη Γέρασα. Ξενάγηση στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο,την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - ΑΜΜΑΝ-ΜΑΤΑΜΠΑ-ΝΕΜΠΟ-ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ/ΜΠΕΙΝΤΑ-ΠΕΤΡΑ

ΑΜΜΑΝ-ΜΑΤΑΜΠΑ-ΝΕΜΠΟ-ΜΙΚΡΗ ΠΕΤΡΑ/ΜΠΕΙΝΤΑ-ΠΕΤΡΑ


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων. Θα επισκεφθούμε την πόλη Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της, εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στην συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά την παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και την Νεκρά Θάλασσα. Από εκεί αναχώρηση για την Πέτρα. Λίγο πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στην Μπέϊντα (Μικρή Πέτρα). Θα περπατήσουμε στα ηλικίας 800 ετών ερείπια της βιβλικής δομής της και θα ερευνήσουμε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Πέτρα

Πέτρα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας. (Η λαξεμένη στην πέτρα (βράχο)πολιτεία, το θησαυροφυλάκιο) Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και βγαλμένη από όνειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλάκιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κορινθιακό τάφο κ α. Επιστροφή στο ξενοδοχέιο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - ΠΕΤΡΑ- ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ

ΠΕΤΡΑ- ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για σαφάρι με τζιπ 4χ4 στην έρημο Ουάντι Ράμ την χώρα του Λώρενς της Αραβίας όπως λέγεται, όπου θα μας μαγέψουν τα εντυπωσιακά τοπία, με τις απέραντες ερήμους και τους τεράστιους βραχώδεις όγκους της Πετραίας Αραβίας που ξεπροβάλλουν μέσα από την άμμο και παρουσιάζουν ένα θέαμα εξαιρετικά επιβλητικό. Παραδοσιακό δείπνο βεδουίνων και διαμονή σε πολυτελές camp.

Ημέρα 7η - ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ-ΑΚΑΜΠΑ -ΑΜΜΑΝ

ΟΥΑΝΤΙ ΡΑΜ-ΑΚΑΜΠΑ -ΑΜΜΑΝ


Mετά το πρωινό αναχώρηση για Άκαμπα. Στα ήσυχα σοκάκια της και ανάμεσα στις σύγχρονες δομές της, η Ακάμπα κατέχει ειδική μνεία με πλούσια ιστορία που ξεκινά από την Εποχή του Σιδήρου και συνεχίζει σε αρχαίους πολιτισμούς, από τους Εδωμίτες, τους Ναμπατάνους, τους Ρωμαίους και τους Βυζαντινούς ως τους Μουσουλμάνους. Ο συνδυασμός των πολιτισμών και των παραδόσεων και η μακρά ιστορία της ως εμπορικό κέντρο αντικατοπτρίζονται στο θερμό καλωσόρισμα που απευθύνεται σε όλους τους επισκέπτες. Θα επιβιβαστούμε σε κρουαζιερόπλοιο, για να απολαύσουμε την θάλασσα και τις καταδύσεις στον υπέροχο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Αμμάν - Αθήνα

Αμμάν - Αθήνα


Πρωινό και μετά μεταφορά στο αεροδρόμιο για την αναχώρηση μας για την Αθήνα.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ

RJ 132  ΑΘΗΝΑ - AMMAN 12:35 - 14:40

RJ 131  AMMAN - ΑΘΗΝΑ  09:25 - 11:50

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά τουριστικής περιήγησης στα αξιοθέατα και προορισμούς του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Οι ξεναγήσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και με διαφορετική σειρά όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν χωρίς ουδεμία παράλειψη των αναφερόμενων επισκέψεων στο ταξιδιωτικό πακέτο και πρόγραμμα.

Αναχωρήσεις
Κάθε Πέμπτη & Παρασκευή

Πτήσεις
Royal Jordanian

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Αμμάν

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.ας.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αμμάν - Αθήνα
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία επιλογής σας με πρωινό και δείπνα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα ( 4 διανυκτερεύσεις στο Αμμάν και 2 στην Πέτρα & μια στο Ουάντι Ράμ )
 • Μίνι κρουζιέρα στον κόλπο της Άκαμπα
 • Σαφάρι στο Ουάντι Ράμ ( Χώρα του Λώρενς της Αραβίας )
 • Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός για γκρούπ 8 ατόμων και άνω. Για συμμετοχή μικρότερη των 8 ατόμων οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται με τοπικούς Αγγλόφωνους ξεναγούς
 • Όλες οι μεταφορές
 • Βίζα όταν το γκρουπ είναι πάνω από 6 άτομα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων 380,00€ το άτομο
 • Βίζα όταν το γκρουπ είναι κάτω από 6 άτομα (30€/άτομο)
 • Φιλοδωρήματα
 • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
 • Τα προαιρετικά γεύματα κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων που ίσως προταθούν από τους τοπικούς ξεναγούς σας
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
3* 2κλινο: 830,00,  Διαφορά 1κλινου:  220€
4* 2κλινο: 990,00,  Διαφορά 1κλινου:  350€
4* / 5* 2κλινο: 1.080,00,  Διαφορά 1κλινου:  390€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 380€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.