Αυτοκρατορικό Μαρόκο – Ταξίδι στο Μαρόκο

Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

760

8 ημέρες

Αθήνα (Αερ/μιο Ελ. Βενιζέλος)

Καζαμπλάνκα

Αναχωρήσεις:  Κάθε Σάββατο του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Το Μαρόκο είναι μια πολύχρωμη χώρα, με μοντέρνες αλλά και μεσαιωνικές πόλεις, ψηλά βουνά αλλά και απέραντη έρημο και παραλίες, δαιδαλώδη παζάρια, αλλά και ήρεμες γωνιές.

Eντυπωσιακά χρώματα, μυρωδάτες αγορές μπαχαρικών και μια… ορχήστρα αστικών ήχων αποτελεί ένα μίγμα της παραμυθένιας Μέσης Ανατολής, της βερβερικής παράδοσης και ευρωπαϊκών επιρροών.
Από το Μαρακές, με τα δαιδαλώδη παζάρια, τα παλάτια και τους πανέμορφους κήπους, μέχρι τη μοντέρνα μεγαλούπολη Καζαμπλάνκα, με το καταπληκτικό τζαμί και την ατμοσφαιρική Fez, με τη μεγαλύτερη και ομορφότερη Μεδίνα, το Μαρόκο θα σας γοητεύσει.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα –Καζαμπλάνκα

Αθήνα –Καζαμπλάνκα


Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και διαμέσου σταθμού, θα φθάσουμε στο αεροδρόμιο στην Καζανμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 2η - Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ

Καζαμπλάνκα - Ραμπάτ


Στην σημερινή μας ξενάγηση της Καζανμπλάνκας θα δούμε την πρώην πλατεία Ηνωμένων εθνών και τώρα πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου, το εμπορικό κέντρο, το βασιλικό ανάκτορο, το τζαμί του Χασάν του Β΄, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και την αριστοκρατική συνοικία Ανφάς. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία). Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 3η - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ

Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ


Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ και τα εντυπωσιακά απομεινάρια της Ρωμαϊκής πόλης Βολούμπιλις. Θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην αρχαιότερη αυτοκρατορική πόλη την Φέζ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 1ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο αραβικό μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία,την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα και θα γνωρίσουμε από κοντά ένα εργοστάσιο κεραμεικών . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η -Φεζ - Μπενί Μελλάλ - Μαρακές

Φεζ - Μπενί Μελλάλ - Μαρακές


Σήμερα θα αφήσουμε το βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Μπενί Μελλάλ , αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ‘Μαργαριτάρι του Νότου, την δεύτερη αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, την πόλη με το απαράμιλλο χρώμα και την αξεπέραστη ομορφιά, το Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η - Μαρακές

Μαρακές


Σήμερα θα αφήσουμε το βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Μπενί Μελλάλ , αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ‘Μαργαριτάρι του Νότου, την δεύτερη αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, την πόλη με το απαράμιλλο χρώμα και την αξεπέραστη ομορφιά, το Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η - Μαρακές

Μαρακές


Μετά από το πρόγευμα μας θα περιηγηθούμε στους δρόμους της κόκκινης πόλης, και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σαάντι, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτούμπια, το παλάτι Μπαχία, την Μεντίνα με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων της. Θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία EL Fna, που εξακολουθεί να είναι όπως και παλαιότερα ο αρχαίος χώρος συνάντησης των βόρειων αφρικανικών εμπόρων, των διασκεδαστών, των μουσικών, με τους γόητες φιδιών και τους πραματευτάδες με τα διάφορα εμπορεύματα και τα καταπληκτικά παζάρια

Ημέρα 7η - Μαρακές - Καζαμπλάνκα

Μαρακές - Καζαμπλάνκα


Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος στην ρόδινη πόλη με την αξεπέραστη ομορφιά και την αραβική παράδοση και αργότερα θα επιστρέψουμε στην Καζαμπλάνκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 8η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
Κάθε Σάββατο του 2020

Πτήσεις
Royal Air Moroc / Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Η επιστροφή θα γίνει από Καζαμπλάνκα.

Ώρα Αναχώρησης

Θα Υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Καζαμπλάνκα - Αθήνα
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία επιλογής σας με πρωινό και δείπνο
 • Ξεναγήσεις/περιηγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μεταφορές/εκδρομές/ ξεναγήσεις
 • Τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός (Ελληνόφωνος Ξεναγός για γκρουπ 15 ατόμων κι άνω)
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους (εκτός από το Τζαμί του Χασάν του 2ου)
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων 365€
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά στα γεύματα
 • ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
4* Ημιδιατροφή 2κλινο: 760,00,  Διαφορά 1κλινου:  180€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 260€


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.