ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Αναψυχή & Τουρισμός

1.190

9 ημέρες

Αθήνα

Ερεβάν

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να επισκεφθεί κάποιος την Αρμενία.

Εμείς ανακαλύψαμε και σας παρουσιάζουμε μερικούς από αυτούς.

Η Αρμενία υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υιοθέτησε τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία.

Η λίμνη Σεβάν ή αλλιώς η Αρμένικη θάλασσα, είναι μια από τις μεγαλύτερες ορεινές λίμνες της Ευρασίας.

Η Αρμενία διαθέτει εκπληκτικά τοπία τα οποία κόβουν την ανάσα.Πανέμορφα φαράγγια, πανύψηλα βουνά της οροσειράς του Καυκάσου, γραφικές πόλεις και χωριά. Σε συνδυασμό με την ζεστασιά των κατοίκων συνθέτουν έναν μοναδικό προορισμό.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - Αθήνα - Ερεβάν

Αθήνα - Ερεβάν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Ερεβάν, Αρμενία. Άφιξη την επόμενη μέρα το ξημέρωμα, παραλαβή από τους αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Ερεβάν – Ετσμιαντζίν - Ερεβάν

Ερεβάν – Ετσμιαντζίν - Ερεβάν


Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε την πόλη Εtchmiadzin, θρησκευτικό κέντρο των απανταχού Αρμενίων. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο καθεδρικός ναός της πόλης θεωρείται ο αρχαιότερος παγκοσμίως, χτισμένος το 301μ.Χ. Ο ναός ανεγέρθηκε από τον βασιλιά Ντερτάτ, πάνω στα ερείπια ειδωλολατρικού ναού, καθ’ υπόδειξη του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, που δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Αρμενία. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Ετσμιατζίν του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται και η κατοικία του καθολικού όλων των Αρμενίων. Θα δούμε την πόρτα του Τιριδάτη ( του πρώτου βασιλέα που εκχριστιανίστηκε) η οποία χρονολογείται τον 7ο αιώνα καθώς και τις εκκλησίες της Αγίας Χριψιμέ και της Αγίας Γαιάνης καθώς και τα απομεινάρια του καθεδρικού ναού του Zvartnots του 7ου αιώνα. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό η οποία συνοδεύεται από πανέμορφες γρηγοριανές ψαλμωδίες. Μετά το μεσημεριανό γεύμα, σε παραδοσιακή ταβέρνα στο Γιερεβάν θα επισκεφθούμε το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας στο οποίο φυλάσσονται ανεκτίμητοι θησαυροί με πάνω από 3000 χρόνια ιστορία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Ερεβάν –Μοναστήρι Geghard – Γκαρνί - Ερεβάν

Ερεβάν –Μοναστήρι Geghard – Γκαρνί - Ερεβάν


Σήμερα θα βρεθούμε μία ώρα οδικώς από το Ερεβάν και πιο συγκεκριμένα στο μοναστηριακό συγκρότημα του Κεγάρτ, μαζί με το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον τοπίο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο μνημείο, πάνω σε πανύψηλους βράχους, στην είσοδο της κοιλάδας του ποταμού Αζάτ. Ο κεντρικός ναός με την υπέροχη ακουστική του και τα υπόλοιπα μνημεία, λαξευμένα μέσα στο βράχο, χρονολογούμενα από τον 4ο έως τον 13ο αι., συνιστούν την κορύφωση της αρμενικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και της διακοσμητικής τέχνης. Μετέπειτα θα επισκεφθούμε το μόνο γνωστό ελληνορωμαϊκό περίστυλο κτίριο στην Αρμενία, τον ναό του Γκαρνί, στο ομώνυμο χωριό. Είναι ίσως το πιο γνωστό κτίσμα και σύμβολο της προ-χριστιανικής Αρμενίας. Χτίστηκε πιθανότατα από το βασιλιά Τιριδάτη Α´ στο πρώτο αιώνα μ.Χ. ως ναός του Θεού Mihr.Το γεύμα θα γίενι έξω από το χωριό Γκαρνί σε έναν αγροτουριστικό ξενώνα. Εκεί θα συμμετάσχουμε στο τελετουργικό της προετοιμασίας του λαβάς, δηλαδή του πιο δημοφιλούς ψωμιού στην Αρμενία. Επιστροφή στο Ερεβάν, για μια απολαυστική βόλτα στην αγορά του Vernissage. Εκεί βρίσκονται πολλά έργα ζωγραφικής και διάφορα όμορφα αντικείμενα λαϊκής τέχνης όπως πέτρινοι και ξύλινοι σταυροί, μαριονέτες από ύφασμα, κεραμικά, κοσμήματα από φυσικές πέτρες, μουσικά όργανα. Επίσης έκθεση κοσμημάτων από ασήμι και χρυσό, αρμένικα χαλιά, παραδοσιακά κεντήματα, σοβιετικά κειμήλια και νομίσματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Ερεβάν – Hovhannavank – Sagmossavank - Amberd – Ερεβάν

Ερεβάν – Hovhannavank – Sagmossavank - Amberd – Ερεβάν


Μετά το πρωινό θα βγούμε από την πόλη για να ανακαλύψουμε τις μεσαιωνικές ομορφιές της Αρμενίας. Θα επισκεφθούμε τα μοναστήρια του Hovhannavank και του Sagmossavank του 13ου αιώνα στο φαράγγι του Khassakh καθώς και το φρούριο του Amberd του 7ου αιώνα χτισμένο στη συμβολή των ποταμών Arkashen και Amberd. Θα σταματήσουμε επίσης στο πάρκο του αρμένικου αλφάβητου. Επάνω σε μια πλαγιά θα δούμε τοποθετημένα ένα ένα τα γράμματα του αρμένικου αλφάβητου σκαλισμένα σε πορόλιθους. Το μεσημεριανό μας γεύμα θα το απολαύσουμε σε ένα αγρόκτημα και αφού προηγηθεί μια επίδειξη αρμένικης κουζίνας. Εκεί θα δούμε και θα συμμετάσχουμε- αν το επιθυμείτε- στην προετοιμασία διαφόρων αρμένικων πιάτων από τοπικά προϊόντα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Γιερεβάν.

Ημέρα 6η - Ερεβάν – Χορ Βιράπ – Νοραβάνκ – Σελίμ- Noraduz – Tsakhkadzor

Ερεβάν – Χορ Βιράπ – Νοραβάνκ – Σελίμ- Noraduz – Tsakhkadzor


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα κινηθούμε προς το μοναστήρι του Khor Virap, σε ένα τόπο ιδιαίτερα αγαπητό στους Αρμένιους. Khor Virap στα αρμένικα σημαίνει «βαθύς λάκκος» και ονομάστηκε έτσι για έναν συγκεκριμένο λόγο: είναι το σημείο όπου ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής φυλακίστηκε για πολλά χρόνια μέχρι την απελευθέρωση του από τον βασιλιά Trdat τον 3ο. Σύμφωνα με τον μύθο ο βασιλιάς τιμωρήθηκε αυστηρά για τον μαρτυρικό θάνατο της παρθένου Hripsime και των συντρόφων της. Ο Θεός τον μεταμόρφωσε σε αγριογούρουνο και χάρη στη θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Γρηγορίου μπόρεσε να βρει και πάλι την ανθρώπινη μορφή του. Για αυτή του την πράξη ο βασιλιάς όχι μόνο τον ελευθέρωσε από την φυλακή αλλά βαπτίστηκε και ο ίδιος χριστιανός και ως εκ τούτου ακολούθησε ο μαζικός εκχριστιανισμός της Αρμενίας. Εκτός από την ιστορική σημασία, το μοναστήρι είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με απίστευτη γοητεία. Από την δυτική πλευρά του τείχους ξετυλίγεται στα μάτια μας μια μοναδική θέα του όρους Αραράτ: στο βουνό όπου κατά την βιβλική παράδοση σταμάτησε η κιβωτός του Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Από εκείνο το σημείο το Αραράτ όχι μόνο φαντάζει πελώριο, αλλά δίνει την αίσθηση ότι θα πέσει πάνω μας. Με τις κορυφές μονίμως χιονισμένες, μοιάζει απόρθητο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το μοναστήρι του Noravank του 13ου αιώνα το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Χτίστηκε από τον μοναχό Momik εναρμονισμένο εξαιρετικά με το περιβάλλον. Διαθέτει θαυμάσιους γλυπτούς διάκοσμους ριζωμένο σε μια κορυφή που αγκαλιάζεται από κατακόκκινα βραχώδη όρη. Το γεύμα θα γίνει εντός του μοναστηριού. Μετά το γεύμα θα διασχίσουμε το πέρασμα Σελίμ, το υψηλότερο της Αρμενίας στα 2.440μ. για να επισκεφθούμε το καραβανσεράι του Σελίμ στο δρόμο του μεταξιού. Τελευταία στάση της διαδρομής: το Noraduz. Ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο με χιλιάδες khatchkar διάσπαρτα κατά μήκος της ακτής της λίμνης Sevan. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Tsakhakdzor. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Tsakhadzor – Σεβάν – Hagartsin – Diligian – Ερεβάν

Tsakhadzor – Σεβάν – Hagartsin – Diligian – Ερεβάν


Μετά το πρωινό θα κατευθυνθούμε προς το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας – το Tsakhadzor – όπου θα πάρουμε τον αναβατήρα για να ανέβουμε το όρος Teghenis που είναι αγαπημένος προορισμός των σκιέρ από την Αρμενία και το εξωτερικό. Μετά θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της λίμνης Σεβάν που στα αρμένικα σημαίνει «ένα κομμάτι του ουρανού πάνω στα βουνά πεσμένο». Σε υψόμετρο 1900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το Σεβάν αποτελεί μια από τις υψηλότερες λίμνες γλυκού νερού στον κόσμο για αυτό και η περιοχή γύρω από την λίμνη έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Sevanavank που βρίσκεται στην κορυφή μιας χερσονήσου από όπου και θα απολαύσουμε την μαγική θέα. Η κατασκευή του μοναστηριού έγινε με τη βοήθεια της πριγκίπισσας Mariam Bagratuni και χρονολογείται από το 874. Εν συνεχεία θα βρεθούμε στην πόλη Diligian, για να επισκεφθούμε την οδό Sharabeyan όπου είναι συγκεντρωμένοι οι τεχνίτες της πόλης. Οι ιαματικές πηγές και η οσμή του όζοντος χαρακτηρίζουν την περιοχή του Diligian. Εδώ υπάρχουν διάφορα σημαντικά μοναστήρια χτισμένα μεταξύ του 10ου και 13ου αιώνα. Εμείς θα επισκεφθούμε τη μονή Haghartsin, ένα πανέμορφο μοναστήρι που απέχει 18χλμ από το Diligian, χτισμένο στην όχθη του ομώνυμου ποταμού. Επιστροφή στο Σεβάν για το μεσημεριανό γεύμα που θα περιέχει ψάρια σε εστιατόριο πάνω στη λίμνη. Επιστροφή στο Ερεβάν, διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Ερεβάν

Ερεβάν


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στην γνωριμία μας με το Ερεβάν. Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν ή Γιερεβάν, πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την αρμενική παράδοση, από τον Νώε. Έχοντας προσαράξει την κιβωτό πάνω στο όρος Αραράτ και αφού υποχώρησαν τα νερά του Κατακλυσμού, ο Νώε φαίνεται πως αναφώνησε «Yerevants!», που στα αρμενικά σημαίνει «εμφανίστηκε». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης. Πρώτη μας στάση το σύμπλεγμα Kaskad, μια art deco εκδοχή των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας με φανταστικά σιντριβάνια και υπαίθρια μεταμοντέρνα γλυπτά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την διάσημη όπερα του Ερεβάν, ενώ θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της Δημοκρατίας, η οποία περιβάλλεται από 7 επιβλητικά κτίρια, μεταξύ αυτών η παγκοσμίου κλάσης Εθνική Πινακοθήκη και το Κρατικό Μουσείο Αρμενικής Ιστορίας. Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα θεματοφυλάκια αρχαίων χειρογράφων και βιβλίων στον κόσμο, το μουσείο χειρόγραφων Ματενανταράν. Το μεσημεριανό γεύμα θα γίνει σε μια παραδοσιακή ταβέρνα στην πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Ερεβάν - Αθήνα

Ερεβάν - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Η αναχώρηση γίνεται από το αεροδρόμιο της Αθήνας. Η επιστροφή γίνεται από το αεροδρόμιο του Ερεβάν με προορισμό το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Ώρα Αναχώρησης

Θα Υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 7 διανυκτερεύσεις στο Ερεβάν σε 4* ξενοδοχείο
 • 1 διανυκτέρευση στο Τζαχκατζόρ σε 4* ξενοδοχείο
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μετακινήσεις / Μεταφορές
 • Ελληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορά με αναβατήρες στο όρος Τεγενίς
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια