Ινδία: Ταξίδι στην Κεράλα,Ν.Ινδία – 12 ημέρες

Ινδία- Σρι Λάνκα – Νεπάλ

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

12 ημέρες

Αθήνα

Θιρουβανανθαπουράμ

Αναχωρήσεις

         2021

Περιγραφή εκδρομής

Ένα φανταστικό ταξίδι στην Κεράλα της Νότιας Ινδίας, γνωστή και ως τροπικός παράδεισος της Ινδίας, εκτείνεται στα Νοτιοδυτικά της χώρας κατά μήκος της Αραβικής Θάλασσας. Με αφετηρία μας η πρωτεύουσα της πολιτείας, Τυρουβανανταπούραμ, θα εξερευνήσουμε μαζί της μοναδικές ομορφιές και την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Από τους λόφους του Munnar που βρίσκονται ορισµένες από τις µεγαλύτερες φυτείες τσαγιού στον κόσµο ως τα καταφύγια άγριας ζωής ( Periyar, Kumarakom) και από τις ιστορικές πόλεις Kochi και Τυρουβανανταπουράμ ως τις τροπικές παραλίες στο Κοβαλάμ, θα μας προσφέρουν εικόνες που θα μας μείνουν για πάντα χαραγμένες.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1-2η - Αθήνα – Thiruvananthapuram

Αθήνα – Thiruvananthapuram


Σύγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Ινδία μέσω ενδίαμεσου σταθμού. Άφιξη στο Thiruvananthapuram, όπου θα μας περιμένει συνεργάτης του γραφείου μας για να μας συνοδέψει ως το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας μας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η Thiruvananthapuram

Thiruvananthapuram


Μετά το πρωινό μας, θα φύγουμε από την περιοχή του ξενοδοχείου μας ( Kovalam) για να γνωρίσουμε την πόλη Θιρουβανανθαπούραμ, πρωτεύουσα της πολιτείας της Κεράλα. Πρώτη μας στάση ο ναός Sree Padmanabhaswamy ( η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε Ινδουιστές), με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αφού είναι ένα κράμα επιρροής από την Κεράλα και την Δραβιδική κουλτούρα. Εντύπωση δημιουργεί ο περίτεχνος διάκοσμος που περιλαμβάνει ανεκτίμητης αξίας θησαυρούς. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο παλάτι Puthenmalika ( Kuthiramalik) του 19ου αιώνα με στοιχεία διακόσμησης της τοπικής αρχιτεκτονικής. Επόμενη στάση μας το μουσείο Napier για να θαυμάσουμε εντυπωσιακά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν σε όλη την πολιτεία της Κεράλα. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα, η πινακοθήκη Sree Chithra με εκθέματα από τους διάφορους πολιτισμούς της Νότιας Ινδίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Kovalam. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 4η - Kovalam (Eλεύθερη ημέρα)

Kovalam (Eλεύθερη ημέρα)


Ελεύθερη η σημερινή ημέρα για να απολαύσουμε τα τροπικά νερά του Kovalam. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 5η Kovalam - Kumarakom

Kovalam - Kumarakom


Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Κουμαρακόμ το οποίο είναι διάσημο για τα εντυπωσιακά τοπία. Κατά μήκος της διαδρομής μας θα πραγματοποιούμε στάσεις για να φωτογραφήσουμε τα τροπικά δάση με τα παραδοσιακά χωριά της Κεράλα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση. Το απόγευμα, θα επισκεφθούμε το καταφύγιο άγριων πτηνών το οποίο διαθέτει πληθώρα από ενδημικά και μη πτηνά. Στο μέσο του καταφυγίου υπάρχει η λίμνη Vembanad το οποίο προσφέρει ιδανικό καταφύγιο για τα αποδημιτικά πτηνά που έρχονται από την Σιβηρία και τα Ιμαλάια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 6η -Kumarakom - Alappuzha

Kumarakom - Alappuzha


Μετά το πρωινό μας θα βρεθούμε στην Alappuzha γνωστή ως και ως η Βενετία της Ανατολής λόγω των πολυάριθμων καναλιών, λιμνών και παραλιών. Με την άφιξη μας θα επιβιβαστούμε στο πλωτό σπίτι – ξενοδοχείο που θα διαμείνουμε. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει η κρουαζιέρα μας ανάμεσα στη οργιαστική τροπική βλάστηση και σε παραδοσιακά μικρά χωριουδάκια, μια εμπειρία που θα μας μείνει ανεξίτηλη. Διανυκτέρευση σοτ πλωτό ξενοδοχείο μας. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο.

Ημέρα 7η Alappuzha - Periyar

Alappuzha - Periyar


Αφότου απολαύσουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς ως το Periyar. Kατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάσεις για φωτογραφίες και να απολαύσουμε το μαγευτικό τοπίο της Κεράλα. Κατά την άφιξή μας και μετά την τακτοποίησή μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε φυτείες μπαχαρικών όπου και θα μάθουμε τα μυστικά παράξενων και ιδαίτερων μπαχαρικών της περιοχής. Το απόγευμα θα βρεθούμε στην ομώνυμη λίμνη που βρίσκεται στο καταφύγιο άγριας ζωής Periyar. Θα πραγματοποιήσουμε μιας ώρας κρουαζιέρα και θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να δούμε την πλούσια πανίδα της περιοχής από κοντά. Με το πέρας της βαρκάδας ια παρακολουθήσουμε ένα σόου με παραδοσιακές πολεμικές τεχνικές της Κεράλα, η ύπαρξη των οποίων υπάρχει εδώ και 1.500 χρόνια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 8η Periyar - Munnar

Periyar - Munnar


Μετά το πρωινό μας, συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην πολιτεία της Κεράλα. Επόμενος σταθμός μας το Μουννάρ, γνωστό θερινό θέρετρο κτισμένο σε πανέμορφους λόφους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να απολαύσουμε το μαγικό τοπίο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό.

Ημέρα 9η Μunnar – Eθνικό πάρκο Eravikulam

Μunnar – Eθνικό πάρκο Eravikulam


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Munnar και τα περίχωρά του. Πρώτος μας σταθμός το εθνικό πάρκο Eravikulam, όπου μπορούμε να βυθιστούμε στην μαγεία του φυσικού τοπίου ή να δούμε από κοντά απειλούμε είδη ζώων όπως το Nilgiri Tahr, ένα είδος αίγας του βουνού. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μουσείο του τσαγιού, αφιερωμένο στις καλλιέργειες τσαγιού της περιοχής του Munnar, του βασικότερου προϊόντος εξαγωγής. Επόμενος στάση μας στο σημείο Top station για να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη διαδρομη μας θα σταματήσουμε στο σημείο της ηχούς, διάσημο για το φυσικό φαινόμενο του αντίλαλου. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα το φράγμα Mattupetty με την οργιαστική βλάστηση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η Μunnar – Κότσι

Μunnar – Κότσι


Μετά το πρωινό μας, μεταφορά οδικώς προς το Κότσι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 11η Κότσι

Κότσι


Το Κότσι πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της Κεράλα και σημαντικότατο εμπορικό λιμάνι που εκτείνεται σε μήκος 48 χιλιομέτρων κατά μήκος της ακτογραμμής της Ινδίας. Η πόλη αποτελούσε για πολλά χρόνια το κέντρο του εμπορίου μπαχαρικών της Ινδίας. Το Κοτσί είναι μια από τις πόλεις με τον μεγαλύτερο πληθυσμό χριστιανών στην Ινδία καθώς το 35% του πληθυσμού είναι χριστιανοί. Η πόλη έχει επιρροές από την Αγγλική, Ολλανδική, Κινέζικη και Πορτογαλική αρχιτεκτονική λόγω των κατακτητών και είναι εμφανή σε πολλά σημεία της περιοχής. Θα επισκεφθούμε το παλάτι Mattancherry, ένα Πορτογαλικό παλάτι του 16ου αιώνα με εμφανή στοιχεία της Ινδουιστικής λατρείας. Επόμενη στάση μας ο ναός του Αγ. Φράνσις, η οποία φανερώνει τον αποικιακό χαρακτήρα της περιοχής. Πρόκειται για τον παλιότερο Χριστιανικό ναό της Ινδίας, χτισμένος το 1503. Επόμενη στάση μας τη Εβραϊκή συναγωγή, γεμάτη από σπάνια έγγραφα και εκθέματα. Η ξενάγησή μας δεν θα μπορόυσε να παραλείψει μια επίσκεψη στο λιμάνι του Κότσι για να δούμε τον παραδοσιακό τρόπο ψαρέματος με κινέζικα δίκτυα, μια πρακτική που χρονολογείται από τον 14ον αιώνα. Το απόγευμα παρακολουθήσουμε μια παραδοσιακή Ινδουιστική φολφλορική παράσταση με μοναδική χοργραφία με την ονομασία Kathakali. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 12η Κότσι - Αθήνα

Κότσι - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Για την είσοδο στην Ινδία απαιτείται η έκδοση βίζας και εκδίδεται online για τα ελληνικά διαβατήρια. Το κόστος της είναι 25 €/άτομο.
 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.

Αναχωρήσεις

         2021

 13/09, 18/10

Ενδεικτικές πτήσεις

QR204 Αθήνα - Ντόχα                                  12:40 - 17:45

QR506 Ντόχα - Θιρουβανανθαπουράμ     19:10 - 02:25 ( +1 ) Άφιξη την επόμενη ημέρα

QR517 Κoτσί - Ντόχα                                     03:35 - 05:40

QR203 Ντόχα - Αθήνα                                    07:30 - 12:10

Oι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Qatar Airways

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο Θιρουβανανθαπουράμ

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Κοτσί

Ώρα Αναχώρησης: Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Kovalam Uday Samudra Leisure Beach Resort ή παρόμοιο
Kumarakom  Lake Song, Kumarakom ή παρόμοιο
Alappuzha Lakes & Lagoon, Alappuzha
Munnar Devonshire Green, Munnar  ή παρόμοιο
Kochi Radisson Blu, Kochi ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Ινδία)
Βίζα Ινδίας

 

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Θιρουβανανθαπουράμ / Κότσι – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μετακινήσεις / Μεταφορές όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ( δεν πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στο Kumarakom, στην Alappuzha & στην Penyar)
 • Eίσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Βαρκάδα στην λίμνη Penyar
 • Φολκφορικές παραστάσεις Kathakali & Kalaripayattu
 • Aσφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων / επίναυλοι καυσίμων
 • Βίζα Ινδίας
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα
 • Φιλοδωρήματα

*Για το ταξίδι απαιτείται ελάχιστος αριθμών 2 ατόμων.

*Οι τιμές είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων. Για αναχωρήσεις από Οκτώβριο ως Μάρτιο υπάρχει επιβάρυνση +90€ /άτομο.


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια