Ταξιδιωτικό πακέτο στην Αίγυπτο – Egypt’s Great Sand Sea 9 ημέρες

Αίγυπτος

Διακοπές

1.750

9 ημέρες

Αθήνα

Κάιρο

Αναχωρήσεις:  Κάθε Τετάρτη & Σάββατο του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Ταξιδιωτικό πακέτο στην Αίγυπτο με ξενάγηση και τουρισμό σε ΚΑΙΡΟ – BORG EL ARAB – OAΣΗ ΣΙΒΑΣ – ΕΛ ΑΛΑΜΕΙΝ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ – ΟΑΣΗ ΦΑΓΙΟΥΜ

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Κάιρο - Μποργκ Αλ Αραμπ

Αθήνα - Κάιρο - Μποργκ Αλ Αραμπ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Κάιρο. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Καΐρου, συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας για τις διατυπώσεις και στη συνέχεια οδικώς θα μεταφερθούμε στο Borg El Arab. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Μποργκ Αλ Αραμπ - Όαση Σίβας

Μποργκ Αλ Αραμπ - Όαση Σίβας


Αναχώρηση για την όαση της Σίβας μέσω της βόρειας παραλιακής λεωφόρου. Άφιξη στη Σίβα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Πριν το ηλιοβασίλεμα θα κάνουμε την πρώτη μας καμηλοδρομία στην έρημο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Όαση Σίβας

Όαση Σίβας


Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το μέρος που πιστεύεται ότι είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, τον ναό του Άμμωνα και το Μαντείο. Γεύμα σε παραδοσιακό τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Όαση Σίβας - Ελ Αλαμέιν - Αλεξάνδρεια

Όαση Σίβας - Ελ Αλαμέιν - Αλεξάνδρεια


Μετά το πρωινό θα μεταφερθούμε οδικώς στην Αλεξάνδρεια. Στη διαδρομή μας, θα επισκεφθούμε το Ελ Αλαμέιν, ενώ θα σταματήσουμε και για γεύμα. Το απόγευμα θα φθάσουμε στην Αλεξάνδρεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Αλεξάνδρεια - Φαγιούμ

Αλεξάνδρεια - Φαγιούμ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση της Αλεξάνδρειας. Περνώντας πανοραμικά από την Ελληνιστική παροικία στη διαδρομή μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Αβερώφειο Ελληνικό σχολείο όπου δίπλα του στεγάζεται το Ελληνικό προξενείο, συνεχίζουμε με την κορνίς – παραλία της Αλεξάνδρειας-όπου είναi μια από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου 32 χλμ σε μήκος και όπου το τέλος της θα μας οδηγήσει στην παλιά τοποθεσία του φάρου της Αλεξανδρείας όπου σήμερα βρίσκεται το φρούριο του Κάιτ Μπάι (ένας από τους πιο γνωστούς Μαμελούκους). Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο σπίτι του Καβάφη, τις κατακόμβες και το Πατριαρχείο. Στην συνέχεια θα πάρουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό και επώνυμο εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Συνεχίζουμε με πανοραμική ξενάγηση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικής. Στην συνέχεια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Αλεξάνδρειας. Τέλος της ημέρας με επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Φαρούκ στην Μοντάζα. Αναχώρηση για την όαση Φαγιούμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Φαγιούμ

Φαγιούμ


Πρωινό. Αναχώρηση για επίσκεψη στην κοιλάδα των φαλαινών. Είναι μια περιοχή υπό της προστασία της UNESCO, μια κοιλάδα που πριν από περισσότερο από ένα εκατομμύριο χρόνια ήταν μια θάλασσα με μεγάλη ποικιλία θαλάσσιας ζωής. Σήμερα περιέχει απολιθώματα και σκελετούς φαλαινών, ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Φαγιούμ - Μέμφιδα - Σακκάρα - Πυραμίδες - Κάιρο

Φαγιούμ - Μέμφιδα - Σακκάρα - Πυραμίδες - Κάιρο


Αναχώρηση για ξενάγηση στις Πυραμίδες της Γκίζας, επίσκεψη στο εσωτερικό της Μεγάλης Πυραμίδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου και την πελώρια, αινιγματική Σφίγγα. Μετά το γεύμα μας, συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στην αρχαία πρωτεύουσα της Αιγύπτου την Μέμφιδα και την Σακκάρα με την πρώτη κλιμακωτή πυραμίδα του Ζόσερ, πυραμίδα εκπληκτικής ομορφιάς. Στο τέλος θα επισκεφθούμε το εργαστήριο αρωμάτων και παπύρων. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας ,γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καϊρου. Μετά το τέλος της ξενάγησης μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Κάιρο

Κάιρο


Πρωινό και ξενάγηση στην Ακρόπολη του Καΐρου. Η Ακρόπολη Σαλαντίν ήταν το ισχυρότερο κάστρο των πρώτων ισλαμικών χρόνων και αποτελείται από τρία τμήματα: Το κάτω τείχος, το Ελ Αζάμπ (βορινό τείχος) και το Ελ-Ανκισαρίγια. Μέσα στον υπέροχο αυτό χώρο της Σιντατέλλας βρίσκεται και το φημισμένο για την ροκοκό αρχιτεκτονική του, τζαμί του Μωχάμεντ Άλι το οποίο επίσης θα επισκεφθούμε. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο με τα Φαραωνικά αριστουργήματα αμύθητης αξίας. Σήμερα όλο το μεγαλείο ενός πανάρχαιου πολιτισμού παρουσιάζεται μπροστά μας. Μόλις ολοκληρωθεί η ξενάγησή μας έχουμε γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο του Καΐρου. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το γραφικό ανατολίτικο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλι. Εδώ θα βρείτε να αγοράσετε υφάσματα, δερμάτινα, μπακίρια, ασημικά, χρυσαφικά και άλλα είδη. Μετά το τέλος της ξενάγησης επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Κάιρο - Αθήνα

Κάιρο - Αθήνα


Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Δεν υπάρχει δυνατότητα της επιλογής μονόκλινου δωματίου.

Αναχωρήσεις
Κάθε Τετάρτη & Σάββατο του 2020

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Κάιρο

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια: Αθήνα - Κάιρο- Αθήνα
 • Διανυκτερεύσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα σε αυστηρά επιλεγμένα ξενοδοχεία
 • Γεύματα και δείπνα ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους - μουσεία
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός για γκρούπ άνω των 8 ατόμων, με μικρότερη συμμετοχή Αγγλόφωνος
 • Όλες οι Μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων (220€)
 • Βίζα Αιγύπτου (30€)
 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα στο Κάιρο 5€ το άτομο την ημέρα
 • Extra ταξιδιωτικό ασφαλιστικό πακέτο

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
RETREAT HOTEL SIWA 5*

ADRERE AMELLAL SIWA 5*

2κλινο: 1750,00 , Διαφορά 1κλινου:  N/A

2κλινο: 2340,00€ , Διαφορά 1κλινου: N/A

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 265€


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

Η Αίγυπτος είναι τόπος με πλούσια και σπουδαία ιστορία, μαγευτικές παραλίες, κρυστάλλινα νερά, ατέλειωτες ερήμους και εξωτικές οάσεις...

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.