Ταξιδιωτικό πακέτο για Καππαδοκία

Τουρκία

Εκπληκτικές Εικόνες

450

5 ημέρες

Αθήνα

Καππαδοκία

Αναχωρήσεις: κάθε Παρασκευή του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Η Καππαδοκία γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο της Ασίας, είναι μια συμπαγής οροπεδιακή έκταση μέσου ύψους 1200 μέτρων υπεράνω της θάλασσας . Το ουσιώδες χαρακτηριστικό της είναι η ηφαιστειακή υφή του οροπεδίου. Η έκρηξη ηφαιστείων του όρους Αργαίου και του Χασάν Τάγ έδωσαν στη περιοχή αυτή ,την μοναδικότητα την εξωπραγματική ομορφιά του τοπίου. Αυτοί οι κωνοειδής σχηματισμοί εντυπωσιάζουν αρχιτεκτονικά μαγεύουν τον ταξιδιώτη  με τις αλλαγές των χρωμάτων τους ,ανάλογα με την επίδραση του ήλιου κατά την διάρκεια της μέρας, από το πρωινό κάτασπρο σαν χιόνι ,σε τριανταφυλλί κρεμ , ρόδινο και σταχτί δίνοντας την εντύπωση ότι όλη η κοιλάδα λαμπιρίζει από χρώματα, Οι  σχηματισμοί αυτοί πριν  εκατοντάδες  χρόνια λαξεύτηκαν από ανθρώπινα χέρια και μετατράπηκαν σε κατοικίες, εκκλησίες και μοναστήρια και  σε υπόγειες πολιτείες και αντιστέκονται δυναμικά στο πέρασμα των αιώνων να μας θυμίζουν ότι εδώ γράφτηκε ένας πολιτισμός.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Καισαρεία μέσω Κων/πολης. Άφιξη και Μεταφορά στο ξενοδοχείο στο Urgup ( Προκόπι). Δείπνο και διαν/ση.

Ημέρα 2η - ΠΡΟΚΟΠΙ – ΓΚΟΡΕΜΕ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ - ΟΥΧΙΣΑΡ - ΑΒΑΝΟΣ – ΠΑΣΑΠΑΓΚ - ΠΡΟΚΟΠΙ (50 χλμ)

ΠΡΟΚΟΠΙ – ΓΚΟΡΕΜΕ - ΤΣΑΒΟΥΣΙΝ - ΟΥΧΙΣΑΡ - ΑΒΑΝΟΣ – ΠΑΣΑΠΑΓΚ - ΠΡΟΚΟΠΙ (50 χλμ)


Πρωινό. Το Προκόπι είναι ένα ωραιότατο, γραφικό και σχετικά μεγάλο χωριό στην πλαγιά των λαξευμένων βράχων. Υπάρχουν αρκετά τουριστικά μαγαζιά και πολλά μπαράκια, ταβερνάκια και καφέ. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφθούμε το παζάρι το οποίο έχει με πολλά μαγαζιά με αντίκες. Μας κάνει εντύπωση η απόλυτη καθαριότητα που επικρατεί παντού και η ευγένεια των κατοίκων. Τα σπίτια κουκλίστικα, βαμμένα με γήινα χρώματα, ακόμη και αυτά που είναι σκαμμένα μέσα στους βράχους έχουν ένα ομοιόμορφο βάψιμο. Ο επισκέπτης έχει τη αίσθηση ότι ζει για λίγο πίσω στον χρόνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Γκόρεμε το οποίο θεωρείται open air museum .Σε ένα σημείο έξω από το χωριό που οι σχηματισμοί των βράχων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί . Το Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα Βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο, μέχρι και το τέλος της Δυναστείας των Σελτζούκ. Ακολούθως θα πάμε στο Τσαβουσίν όπου ευρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Νικηφόρου Φωκά. Επόμενος σταθμός μας το υψηλότερο σημείο της περιοχής το Κάστρο Ουχισάρ, που εκτείνεται σε 25 ορόφους διαμορφωμένο από χώρους που μοιάζουν με σπηλιές και συνθέτουν ένα «μελίσι» ανάλογο με αυτά των υπογείων πόλεων Συνεχίζουμε για την Άβανο, στις όχθες του Ερυθρού Ποταμού, το κέντρο κεραμικής τέχνης της Καππαδοκίας. Το γκρι χρώμα δένει σε ένα απίστευτα όμορφο συνδυασμό με το ροζ του κόκκινου ποταμού στην Άβανο. Η κοιλάδα που απλώνεται μπροστά μας τώρα ονομάζεται, κοιλάδα των περιστεριών, γιατί όλες αυτές οι στοές και οι σπηλιές τώρα φιλοξενούν χιλιάδες περιστέρια. Παρακολουθήστε την παραγωγή κεραμικών σε τροχό, μέθοδος αναλλοίωτη εδώ και γενεές . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την κοιλάδα του Πασαμπάγκ – Ζέλβη που πιθανολογούνται ως τα πιο παράδοξα τοπία στην Γη , με τις πιο ενδιαφέρουσες τσιμινιέρες: Το ύψος τους φτάνει τα 15 - 20 μέτρα, εμφανίζονται κατά ομάδες ενώ αρκετές είναι τρικέφαλες. Θα εκπλαγείτε από τον τρόπο που οι Χριστιανοί ερημίτες ζούσαν σε κελιά και εκκλησίες σκαλισμένες στην πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - ΠΡΟΚΟΠΙ - ΣΙΝΑΣΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΣΙΝΑΣΟΣ – ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ


Προτεινόμενα : Πρωινή πτήση με αερόστατο. Εντυπωσιακή δραστηριότητα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις με αερόστατα. Εικόνα από τα αγαπημένα βιβλία του Ιουλίου Βερν, περνούν αργά από πάνω σου διακόπτοντας με το βρυχηθμό της φλόγας τους την πρωινή ησυχία, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις από την εξερεύνηση της περιοχής της Καππαδοκίας που δείχνει ανεξάντλητη από ψηλά. Ξεκινάμε την ημέρα μας με επίσκεψη στην Σινασό όπου και θαυμάσουμε την εκκλησία μοναστήρι Του Αγίου Βασιλείου της Καισάρειας, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και τα εξαιρετικά αρχοντικά και τα οποία άφησαν πίσω τους οι Έλληνες την δεκαετία του 1920 μετά τον διωγμό τους. Συνεχίζουμε για την Καισάρεια η μεγαλούπολη των 425.000 κατοίκων όπου κατά την παράδοση έζησε ο Α η Β α σ ί λ η ς της Καισάρειας. Η ανάπτυξη του Χριστιανισμού στην περιοχή διακόπηκε βίαια από τις αραβικές εισβολές του 7ου αι. Επί 100 περίπου χρόνια η Κ α ι σ ά ρ ε ι α ήταν επαρχία της Μογγολικής αυτοκρατορίας και η πόλη καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1515. Τα υπέροχα τείχη του φρουρίου της πόλης κατασκευάστηκαν από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα από τον αυτοκράτορα Ι ο υ σ τ ι ν ι α ν ό τον 6ο αι. μ. Χ. Στην αγορά θα βρείτε δυο καλά παζάρια, ένα με χαλιά (Bedesten) κι ένα άλλο που εξειδικεύεται στα χρυσά (Kapali Carsi). Το Kayseri είναι η πατρίδα του π α σ τ ο υ ρ μ ά, που οι ντόπιοι τον φτιάχνουν από μοσχαρίσιο κρέας αλατισμένο και ξεραμένο στον ήλιο. Μέσα ρίχνουν ένα μίγμα από σκόρδο, κόκκινες πιπεριές, μαϊντανό και νερό. Για να είναι έτοιμος για φάγωμα πρέπει να περάσει ένας μήνας. Επιστροφή στο Προκόπι. Δείπνο και διαν/ση.

Ημέρα 4η - ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΙΧΛΑΡΑ – ΜΠΕΛΙΣΙΜΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ (80 χλμ)

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΛΑΚΟΠΗ - ΙΧΛΑΡΑ – ΜΠΕΛΙΣΙΜΑ - ΠΡΟΚΟΠΙ (80 χλμ)


Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής ( Ντερικουγιού), μία από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, ή οποία φτάνει σε βάθος τα 85 μέτρων και περιλαμβάνει στάβλους, κελάρια, αποθήκες, τραπεζαρίες, εκκλησίες, οινοποιείο και ιεραποστολική σχολή με μελετητήριο σχηματίζοντας ολόκληρους λαβύρινθου. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα Ιχλαρά το φαράγγι του περιστρέματος όπως λέγεται με τις δεκάδες εκκλησίες και πανέμορφη φύση. Ξεκινώντας από το χωριό της Ιχλάρα (Χλωρού), κατεβαίνουμε τα σκαλιά που οδηγούν στο φαράγγι και ακολουθώντας τις πινακίδες φθάνουμε στις εκκλησίες. Μέσω του Φαραγγιού , το οποίο έχει σκαλισμένες στην πέτρα τις εκκλησίες και κατοικίες και στις 2 πλευρές τους σε μία απόσταση 4 χλμ. Η εμπειρία μας μοναδική και ο περίπατός μας θα αποδειχθεί εξαιρετικά απολαυστικός ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας τις «κρυμμένες» εκκλησίες. Επόμενη στάση μας στο χωρίο Μπελίσιμα όπου θα επισκεφτούμε και την τοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.. Επιστροφή στο Προκόπι στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΘΗΝΑ

ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΑΘΗΝΑ


Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής μας για Αθήνα μέσω Κων/πολης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων.

Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις
κάθε Παρασκευή του 2020

Πτήσεις
PEGASUS

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Τόσο για την αναχώρηση όσο και για την επιστροφή από το ταξίδι το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε/από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας δύο ώρες πριν την αναχώρηση.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή ή Cave Hotels
  • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο
  • Ξεναγήσεις – μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός Έμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγός για συμμετοχές άνω των 10 ατόμων. Για συμμετοχές κάτω των 10 ατόμων οι ξεναγήσεις είναι αγγλόφωνες.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Φιλοδωρήματα / Αχθοφορικά (πληρώνονται επί τόπου)
  • Extra προσωπική ασφάλεια προαιρετικά

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
5* PERISSIA/DINLER/RAMADA URGUP 2κλινο: 450,00€, 1κλινο: 150€
 CAVE HOTEL 2κλινο: 550,00€, 1κλινο: 190€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + €185


Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

Σχετικά ταξίδια

Η Καππαδοκία γεωγραφικά βρίσκεται στο κέντρο της Ασίας, είναι μια συμπαγής οροπεδιακή έκταση μέσου ύψους 1200 μέτρων υπεράνω της θάλασσας.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πιο γραφικές και συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο, χωρισμένη στα δύο από τον πανέμορφο Βόσπορο.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

To boutrostours.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή εμπειρία σου. Εφόσον συνεχίσεις, συμφωνείς με την χρήση των cookies από εμάς.