Τουρκία: Σμύρνη – 05 Ημέρες

Τουρκία

Φίλοι & Οικογένεια

5 ημέρες

Αθήνα

Σμύρνη

             2023

Ιούνιος - Σεπτέμβριος


Κάθε Πέμπτη

Αναλυτικό Πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα -Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη

Αθήνα -Κωνσταντινούπολη - Σμύρνη


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, για να πάρουμε την πτήση μας για την Σμύρνη μέσω Κων/πολης. Άφιξη στη Σμύρνη. Μετά τον έλεγχο και την παραλαβή των αποσκευών, ξεκινάμε την περιήγηση της πόλης. Η Σμύρνη έχει ταυτιστεί στην μνήμη των απανταχού Ελλήνων, με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τις εικόνες του εμπρησμού της πόλης, το 1922. Με τον πληθυσμό της μητροπολιτικής της περιοχής να ανέρχεται στα 4.367.000 κατοίκους, είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας μετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Οι δύο εκδοχές για την προέλευση του ονόματος της πόλης, συνδέονται είτε με τη μυθική αμαζόνα Σμύρνα που ίδρυσε την πόλη, είτε με τον Θεσσαλό Θησέα που ως ιδρυτής, έδωσε στην πόλη το όνομα της συζύγου του Σμύρνη. Το όνομα αυτό διατηρήθηκε μέχρι το 1930 όταν η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε να το εκτουρκίσει, μετατρέποντάς το σε Ιζμίρ. Βέβαια, και αυτό έχει ελληνική προέλευση, αφού είναι μια παράφραση του ``εις τη Σμύρνη. Πρώτη μας στάση το Μπαϊρακλί, ανακαλύφθηκε ο αρχαιότερος οικισμός της Σμύρνης που χρονολογείται από το 3000 π.Χ. μέχρι τον 4ο αιώνα π.Χ. όπου και κτίσθηκε η Σμύρνη επί εποχής Μ. Αλεξάνδρου στη θέση που βρίσκεται αυτή σήμερα. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο Κορδελιό, με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, θα φθάσουμε στη σύγχρονη «Μπλε Πόλη» και θα καταλήξουμε, περνώντας από το παλιό Στάδιο του Πανιωνίου στην Πούντα, για να κινηθούμε στην προκυμαία της Σμύρνης. Μετά την περιήγηση μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Σμύρνη

Σμύρνη


Μετά το πρωινό μας μεταφορά στη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής. Η Αγία Φωτεινή ήταν ο ωραιότερος κι ο πιο εντυπωσιακός ναός της Σμύρνης. Ξεχώριζε για το πανύψηλο καμπαναριό, τις φανταχτερές του καμπάνες, τις μεγαλοπρεπείς τοιχογραφίες και το χρυσό σταυρό, που έλαμπε στον ήλιο. Στο καμπαναριό υπήρχε ρολόι με την επιγραφή «Ηλίου άτερ σιγώ», δηλαδή απουσία του ηλίου σιωπώ. Στη συνέχεια θα ξεκινήσει μια πιο ολοκληρωμένη εισαγωγή στην πόλη - το λίκνο της ιωνικής τέχνης επηρεασμένη έντονα από διάφορους πολιτισμούς. Θα επισκεφτούμε το λιμάνι (PASPORT), το περίφημο ρολόι στην απέναντι όχθη του Κορδελιού την περιοχή Αλαντζάκ και τα γραφικά σοκάκια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Σμύρνη - Έφεσος - Σμύρνη

Σμύρνη - Έφεσος- Σμύρνη


Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας για την Έφεσο. Η Έφεσος ήταν πόλη αφιερωμένη στην Άρτεμη και χτισμένη στα δυτικά παράλια της Μικράς Ασίας. Για να κατασκευαστεί ο ναός προς τιμήν της θεάς, το Αρτεμίσιο, χρειάστηκαν 120 χρόνια και ήταν τόσο σπουδαίος που άνηκε στα εφτά θαύματα του αρχαίου κόσμου. Σήμερα, η καλά διατηρημένη κατάσταση των μνημείων καθιστά την αρχαία Έφεσο ένα από τα καλύτερα μέρη για επίσκεψη στον κόσμο. Ο άπλετος χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας μας επιτρέπει να παρατηρούμε συστηματικά τα σπουδαία μνημεία μεταξύ των οποίων βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο ναός της Αρτέμιδος. Ο σημερινός αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου βρισκόταν κατά την αρχαιότητα πολύ κοντά στη θάλασσα, για αυτό άλλωστε είναι γνωστή και ως «Θαλασσοθέα». Παρ’ ότι οι ανασκαφές έχουν αποδείξει την ύπαρξη ζωής από τη νεολιθική εποχή, η Έφεσος ιδρύθηκε το 10ο αιώνα π.Χ. ως ιωνική αποικία. Η Έφεσος είχε χάσει εντελώς την αίγλη της όταν το 1425 περνάει οριστικά στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Το τέλος αυτής της σπουδαίας πόλης έρχεται τον 15ο αιώνα όταν εγκαταλείφθηκε εντελώς. Η Έφεσος από μόνη της αποτελεί μία πόλη γεμάτη αρχαιολογικά αξιοθέατα σπουδαίας ιστορικής αξίας και αισθητικής. Περπατώντας την, θα βρείτε σε κάθε γωνιά και από ένα αξιόλογο μνημείο. 6 χιλιόμετρα μακριά από τον φημισμένο αρχαιολογικό χώρο της Εφέσου, βρίσκεται η κατοικία της Παναγίας. Στον χώρο αυτόν πιστεύεται ότι πέρασε τα τελευταία της χρόνια η Παρθένος, σε ένα μικρό πέτρινο σπίτι που έχτισε ο Άγιος Ιωάννης. Ένα σπίτι που σήμερα αποτελεί μονή των καθολικών αλλά και των μουσουλμάνων, καθώς το Κοράνι αποδέχεται την αγιότητα του προσώπου της Παναγίας. Τελευταία μας στάση για σήμερα το χωριό Κιρκιντζέ, γνωστό από το μυθιστόρημα της Διδούς Σωτηρίου « Ματωμένα Χώματα». Λέγεται ότι σαράντα Χριστιανοί-Έλληνες, οι οποίοι εργάζονταν σε έναν τσιφλικά της περιοχής του ζήτησαν να φύγουν και με την άδειά του εγκαταστάθηκαν στο βουνό και το χωριό ονομάστηκε Κιρκιντζές από τον αριθμό σαράντα( κίρκ στην Τουρκική). Μετά το τέλος της περιήγησής μας, επιστροφή στη Σμύρνη, δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Σμύρνη ( Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμέ)

Σμύρνη ( Βουρλά, Αλάτσατα, Τσεσμέ)


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε περιήγηση στα παράλια της Σμύρνης ξεκινώντας από τα Βουρλά. Η ονομασία της πόλης είναι ελληνικής προέλευσης και υποστηρίζεται πως προέρχεται από τα βούρλα που αφθονούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Τ α Βουρλά είναι συνδεδεμένα με σημαντικά πρόσωπα των γραμμάτων. Συγκεκριμένα είναι ο τόπος γέννησης του ποιητή Γιώργου Σεφέρη και η πόλη στην οποία μεγάλωσε ο Τούρκος μυθιστοριογράφος Νετζατί Τζουμαλέ. Επόμενη στάση μας τα Αλάτσατα, πόλη πριν από το 1922 είχε σχεδόν αμιγώς Ελληνικό Ορθόδοξο χριστιανικό πληθυσμό. Το όνομα της πόλης προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη άλας. Ιδρύθηκε στα μέσα του 17ου αιώνα από Έλληνες μετανάστες κυρίως από την Μάνη όπου εγκατέλειψαν τα σπίτια τους λόγω της τουρκοκρατίας. Η αρχιτεκτονική των σπιτιών στα Αλάτσατα είναι παρόμοια με αυτή των σπιτιών της Μάνης καθώς και τα οικοδομικά υλικά όπως η πέτρα είναι επίσης παρόμοια. Η συνέχεια θα μας βρει στο Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, από την οποία απέχει 9 ναυτικά μίλια. Αξιοθέατα της πόλης πέρα από το κάστρο είναι το καραβάν σεράι του 18ου αιώνα, ο παραλιακός δρόμος, η μαρίνα και ο πρώην χριστιανικός καθεδρικός του Αγίου Χαραλάμπου, ο οποίος σήμερα έχει μετατραπεί σε εκθεσιακό κέντρο. Μετά το τέλος των ξεναγήσεων, επιστροφή στη Σμύρνη, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Σμύρνη - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα


Μετά το πρόγευμα ελεύθερος χρόνος για τις τελευταίες μας βόλτες στην πόλη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

2023

Ιούνιος - Σεπτέμβριος 


Κάθε Πέμπτη

Ενδεικτικές Πτήσεις

Αθήνα - Κων/πολη PC1192  10:15 - 11:30

Κων/πολη - Σμύρνη PC2194 13:00 - 14:10

Σμύρνη - Κων/πολη PC2189 13:05 - 14:10

Κων/πολη - Αθήνα  PC1193 17:40 - 19:10

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Pegasus Airlines

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Τόσο για την αναχώρηση όσο και για την επιστροφή από το ταξίδι το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε/από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Τελικές τιμές

 Τιμές κατ' άτομο  σε δίκλινο ανα  ξενοδοχείο

Kaya Prestige 4*    1.145,00€
Διαφορά Μονόκλινου 225,00€
Mövenpick Izmir 5* 1.270,00€
Διαφορά Μονόκλινου 295,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.             Συμπεριλαμβάνονται

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • (4) διανυκτερεύσεις στην Σμύρνη σε ξενοδοχείο επιλογής σας με ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Έμπειρος Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Kαισάρεια, Ιχλάρα, Καρβάλη, Μαλακοπή, Άβανο, κοιλάδα Δερβέντ, κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Kαισάρεια - Προκόπι - Ιχλάρα - Καρβάλη - Μαλακοπή - Άβανος - Κοιλάδα Δερβέντ - Ζέλβη - Πασαμπάγ - Κόραμα - Ουστχισάρ

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ