Θησαυροί της αρχαίας Κολχίδας

Καύκασος – Κεντρική Ασία ( Γεωργία – Αρμενία – Ουζμπεκιστάν)

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

08 ημέρες

Αθήνα

Τιφλίδα

Αναχωρήσεις:  

Αύγουστος - Νοέμβριος 2020

Κάθε Τρίτη

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι στη μυθική γη της Κολχίδας

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Τιφλίδα

Αθήνα - Τιφλίδα


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Γεωργία. Άφιξη στη Τιφλίδα τα ξημερώματα και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Τιφλιδα

Τιφλίδα


Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε μια σειρά από αξιοθέατα και θρησκευτικά μνημεία της πόλης όπως τον καθεδρικό ναό Sameba (Αγία Τριάδα), ο μεγαλύτερος Καθεδρικός στον Καύκασο. Κτισμένος σε εντυπωσιακή τοποθεσία, πάνω σ’ έναν λόφο στο κέντρο της πόλης, ο Καθεδρικός Sameba εγκαινιάστηκε το 2004, προκειμένου να τιμηθούν τα 1.500 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Γεωργιανής Εκκλησίας.Από εκεί θα περπατήσουμε κατά μήκος της οδού Shardeni και θα επισκεφθούμε το Caravanserai ( το μουσείο ιστορίας της Γεωργίας), το οποίο διαθέτει πλούσια συλλογή από εκθέματα που παραπέμπουν στην πολυτάραχη ιστορία του Καυκάσου. Επόμενη στάση μας ο καθεδρικός ναός της Sioni (Αγίων Αποστόλων), έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε τον εμπορικό δρόμο Erekle II, γεμάτος με καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια, θα περάσουμε την γυάλινη γέφυρα της ειρήνης και θα ανέβουμε στο κάστρο Ναρικάλα. Θεμελιώθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ.), και εποπτεύει την Παλιά Πόλη της Τιφλίδας από ψηλά. Το κάστρο Narikala και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο εσωτερικό του φρουρίου, είχαν καταστραφεί στις αρχές του 19ου αιώνα από μια ισχυρή έκρηξη, αλλά τη δεκαετία του 1990 ανοικοδομήθηκαν και πάλι. Το άγαλμα της «Μητέρας Γεωργίας» (Kartlis Deda) που βρίσκεται μπροστά στα τείχη του κάστρου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο γυναικείο άγαλμα ύψους 20 μ. Η πάλλευκη γυναικεία μορφή, που στο ένα χέρι της κρατάει ένα σπαθί και στο άλλο ένα ποτήρι με κρασί, συμβολίζει την ίδια τη Γεωργία: με το σπαθί πολεμά τους εχθρούς και με το κρασί καλωσορίζει τους φίλους. Αφού κατέβουμε το φρούριο, κατευθυνόμαστε προς το τζαμί Jumah, διασχίζουμε ένα μικρό φαράγγι και φθάνουμε στον καταρράκτη Legvtakhevi. Bρισκόμαστε στην συνοικία με τα ιαματικά λουτρά, αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας της πόλης. Λέγεται πως αυτά έδωσαν στην Τιφλίδα το όνομά της, που στα γεωργιανά θα πει «ζεστό». Η τοπική παράδοση των θερμών λουτρών χρονολογείται από τον 1ο αιώνα μ.Χ. Τελευταία μας δραστηριότητα για σήμερα η επίσκεψη στο ανοιχτό Εθνογραφικό μουσείο το οποίο περιλαμβάνει 14 διαφορετικές εθνογραφικές ζώνες, που συνθέτουν το πολυπολιτισμικότητα της Γεωργίας.

Ημέρα 3η - Τιφλίδα – Γκόρι – Uplistsikhe – Κουταΐσι

Τιφλίδα – Γκόρι – Uplistsikhe – Κουταΐσι


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα φύγουμε από την Τιφλίδα και θα μεταφερθούμε δυτικά στις επαρχίες Kartli και Imereti. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Γκόρι, γεννέτηρα του Ιωσήφ Στάλιν. Το Γκόρι έγινε γνωστό το 2008 αφού καταλήφθηκε για λίγο από ρωσικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων μεταξύ των δυο χωρών με αφορμή την επίθεση της Γεωργίας στη Νότια Οσετία η οποία βρίσκεται μόλις 15 χιλιόμετρα βορείως της πόλης. Στο Γκόρι θα επισκεφθούμε το μουσείο της πόλης που είναι αφιερωμένο στον Στάλιν. μπορεί κανείς να δει προσωπικά αντικείμενα του Στάλιν, το γραφείο του, αποκόμματα εφημερίδων εκείνης της εποχής, τις στολές και τα παράσημα του, όλα αυστηρής σοβιετικής αισθητικής. Επόμενη στάση μας το Uplistsikhe, το αρχαιότερο συγκρότημα σπηλιών στην Γεωργί, χρονολογούμενο από τον 1ο αιώνα π.Χ. Μετά την ξενάγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο θα κάνουμε στάσεις στα παραδοσιακά χωριά Surami και Shrosha. Στη συνέχεια φθάνουμε στο Κουταΐσι, πρωτεύουσα της επαρχίας Imereti. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Εν συνεχεία κάνουμε μια επίσκεψη με τα πόδια στον καθεδρικό ναός Bagrati, χτισμένος τον 11ο αιώνα. Ο ναός βρίσκεται στη κορυφή ενός λόφου με πανοραμική θέα όλη τη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Κουταΐσι – Σπήλαιο Προμηθέα – Κουταΐσι

Κουταΐσι – Σπήλαιο Προμηθέα – Κουταΐσι


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Κουταΐσι και στα περίχωρα της πόλης. Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γεωργίας έχει πλούσια πολιτιστική παράδοση και αυτό φαίνεται από τα πολλά μουσεία και θέατρα που διαθέτει. Σήμα κατατεθέν της πόλης το συντριβάνι της Κολχίδας το οποίο διαθέτει 30 αγάλματα. Πρώτη μας στάση το μεσαιωνικό συγκρότημα μοναστηριών Gelati. Πρόκειται για αριστούργημα της Γεωργιανής Χρυσής Εποχής, κατασκευάστηκε το 1106 από τον Βασιλιά Δαβίδ Δ΄ της Γεωργίας και είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πολύ κοντά βρίσκεται το μοναστήρι Motsameta, περιβαλλόμενο από πλούσια βλάστηση. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο χωριό Tskaltubo για να επισκεφθούμε το σπήλαιο του Προμηθέα. Η σπηλιά δεν έχει ουδεμία σχέση με τον Προμηθέα αλλά οι 5 αίθουσες που το αποτελούν είναι πλούσιες σε σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Κουταΐσι – Βοτανικός κήπος Μπατούμι – Γκόνιο – Μπατούμι

Κουταΐσι – Βοτανικός κήπος Μπατούμι – Γκόνιο – Μπατούμι


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα αφήσουμε το Κουταΐσι και θα κινηθούμε ακόμα δυτικότερα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Καθοδόν για το Μπατούμι, θα σταματήσουμε να επισκεφθούμε τον Βοτανικό κήπο της πόλης, έναν από τους πιο μεγάλους κήπους της πρώην Σοβιετικής ένωσης με έκταση 111 εκτάρια και συμπεριλαμβάνει 9 διαφορετικές ζώνες χλωρίδας, μεταξύ των οποίων και τν ενδημική του Καυκάσου. Από τον βοτανικό κήπο κατευθυνόμαστε ως το φρούριο Γκόνιο πολύ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Το κάστρο του Γκόνιο λειτουργούσε ως μια ισχυρή οχυρωμένη Ρωμαϊκή πόλη κατά των 2ο αιώνα μ.Χ στα εδάφη της Κολχίδας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Μπατούμι για έναν απογευματινό περίπατο κατά μήκος του παραθαλάσσιου πεζόδρομου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Μπατούμι

Μπατούμι


Το Μπατούμι ή Βατούμ ή Βατούμι – «Βαθύς Λιμήν», πιστεύεται πως βρίσκεται στην περιοχή που βρισκόταν η αρχαία Κολχίδα. Δεν είναι τυχαίο ότι στο κέντρο της πόλης δεσπόζει ένα άγαλμα της Μήδειας. Μετά τη πτώση του Σοβιετικού καθεστώτος, η Αζαρία με πρωτεύουσα το Μπατούμι ήταν μία από τις περιοχές που προσπάθησαν να αποσχιστούν από το νεοσύστατο, τότε, κράτος της Γεωργίας, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Σήμερα, το Μπατούμι είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο λιμάνι της Γεωργίας. Θα επισκεφθούμε τη κεντρική πλατεία στη παλιά συνοικία της πόλης με τα αγάλματα της Μήδειας και του Ιάσωνα, άρρητα συνδεδεμένα με τους Αργοναύτες και το μύθο του χρυσόμαλλου δέρατος. Θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στη πόλη με τα εντυπωσιακά κτίρα, τα φουτουριστικά οικοδομήματα που σε τίποτα δεν θυμίζουν την υπόλοιπη Γεωργία. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Mπατούμι – Μτσκέτα – Τιφλίδα

Mπατούμι – Μτσκέτα – Τιφλίδα


Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε από το Μπατούμι και επιστρέφουμε στη Τιφλίδα. Καθοδόν, κοντά στη Τιφλίδα, θα σταματήσουμε στη Μτσκέτα. Πρόκειται για μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Γεωργίας και βρίσκεται ακριβώς στην συμβολή των ποταμών Κύρου και Αράγκβι. Λόγω της ιστορικής σημασίας της και των πολλών πολιτιστικών μνημείων, τα ιστορικά μνημεία της πόλης έγιναν παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1994. Ως γενέτειρα του Χριστιανισμού στην Γεωργία αλλά και ως ένα από τα πιο ζωντανά κέντρα του Χριστιανισμού στη χώρα, η Μτσχέτα ανακηρύχθηκε ως η ``Ιερή Πόλη`` από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Γεωργίας το 2014. Αναχώρηση για την Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 8η Τιφλίδα - Αθήνα

Τιφλίδα - Αθήνα


Πολύ νωρίς αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.

Αναχωρήσεις

Αύγουστος - Νοέμβριος 2020

Αναχώρηση κάθε Τρίτη

Πτήσεις

Αθήνα - Τιφλίδα Α3896 00:30 - 04:20

Τιφλίδα - Αθήνα Α3897  05:10 - 07:05

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Aegean

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης & αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Τιφλίδας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Τιφλίδα 3* Rustaveli, ZP ή παρόμοιο

4* Citrus, Gallery Palace ή παρόμοιο

5* Ambassador ή παρόμοιο

Κουταΐσι 3* Terrace, Solomoni ή παρόμοιο

4* Βοutique Argo ή παρόμοιο

5* δεν υπάρχει

Μπατούμι 3* Mardi Plaza ή παρόμοιο

4* Grand Gloria, Admiral ή παρόμοιο

5* Wyndham, Sheraton ή παρόμοιο

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Τιφλιδα- Αθήνα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία κατηγορίας της επιλογής σας με πρωινό
  • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ( Ελληνόφωνες ξεναγήσεις όταν οι συμμετοχές είναι άνω των 10 ατόμων)
  • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Φόροι αεροδρομίων / επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: από 830€

Επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο: +150€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: +200€ /άτομο

Oι τιμές είναι υπολογισμένες με ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια