Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

1.050,00

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρακές

Αναχωρήσεις

             2022  

             22/12

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μαρακές

Αθήνα - Μαρακές


Πτήση από Αθήνα για Μαρρακές. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Mαρακές

Mαρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε άλλος δρόμους του Μαρακές, άλλος «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε άλλος κήπους Μενάρα, άλλος τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο άλλος, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα άλλος καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει άλλος άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα.Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές

Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση με 4Χ4 για την Ουαρζαζάτ. Ακολουθώντας το δρόμο των καραβανιών θα διασχίσουμε τα όρη του Άτλαντα μέσω του περάσματος Tich’n’Tichka σε υψόμετρο 2.260 μέτρων και θα φθάσουμε στη κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) Telouet. Το Telouet υπήρξε η παλιά κατοικία της οικογένειας Glaoui, μιας από τις πιο επιφανής της περιοχής. Προαιρετικό δείπνο και ακολουθεί η επίσκεψή μας στην εντυπωσιακή κάσμπα του Ait Benhadou, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνεχίζοντας για το Ουαρζαζάτ θα κάνουμε μια ολιγόωρη επίσκεψη στη κάσμπα Taourirt. Άφιξη στην Ουαρζαζάτ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΝταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα

Νταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα


Μετά το πρωινό μας θα διασχίσουμε την κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται και θα συναντήσουμε δεκάδες οικισμούς μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί είναι το Ελ Κελάα και η Σκούρα με την ονομαστή κάσμπα Amerhidel. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το φαράγγι Ντάντες και συνεχίζουμε για το Τινγκίρ. Το Τινγκίρ είναι διάσημο για το θεαματικό φαράγγι Τόντρα με βράχους που φτάνουν το ύψος 250 μ. Προαιρετικό γεύμα σε εστιατόριο στους πρόποδες του φαραγγιού. Τελικός προορισμός για σήμερα η Ερφούντ και η Μερζούγκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 5η - Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ

Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ


Σήμερα αναχωρούμε στην αρχαιότερη αυτοκρατορική πόλη την Φέζ . Κατευθυνόμαστε στο βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Μπενί Μελλάλ, αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στη Φέζ. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η -Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο και μεγαλύτερο αραβικό πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του ΜουλάιΙντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7η - Φεζ –Μεκνές – Βολούμπιλις –Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

Φεζ –Μεκνές – Βολούμπιλις –Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Βολούμπιλις με τα αρχαία της αφού πρώτα περάσουμε από την πόλη του Mουλάι Ιντρίς όπου βρίσκεται ο τάφος του.Αναχώρηση για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ, την παλαιά πόλη και την εβραϊκή συνοικία. Συνεχίζουμε για το Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία ). Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην την Καζαμπλάνκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Καζαμπλάνκα – Μαρρακές - Αθήνα

Καζαμπλάνκα – Μαρρακές - Αθήνα


Πρωινό κι αναχώρηση για το Μαρρακές. Ελεύθερος χρόνος στο Μαρρακές για τις τελευταίες μας αγορές. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα, μέσω σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

           

         2022  

        22/12

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 1844 Αθήνα - Κων/πολη                10:00 - 12:25

ΤΚ  621 Κων/πολη-  Μαρακές          19:10 - 22:25

ΤΚ  622 Mαρακές - Κων/πολη            23:15 - 06:05 ( +1)

ΤΚ 1843    Κων/πολη - Αθήνα               08:45 - 09:10

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Μαρρακές

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα  Κenzi Tower  5* ή παρόμοιο
Φεζ Les Merinides  5* ή παρόμοιο
Έρφουντ Chergui  4* ή παρόμοιο
Νταντές Xaluca Dades 4* ή παρόμοιο
Μαρακές Adam Park  5* ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    1.050,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 540,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω Κων/πολης με την Turkish Airlines
 • 7 Διανυκτερεύσεις με Ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
 • Όλες οι μεταφορές
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Ξεναγός (Ελληνόφωνος Ξεναγός για συμμετοχές 15 ατόμων κι άνω)
 • Ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία (εκτός από το Τζαμί του Χασάν του 2ου )
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για όλες τις μεταφορές/εκδρομές/ ξεναγήσεις

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια

  Mαρακές- Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ –Μεκνές – Βολούμπιλις –Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ