Κένυα: Spirit of Kenya

Αναχώρηση Αθήνα
Προορισμός Ναϊρόμπι
Περίοδος Ιούνιος - Οκτώβριος 2026
Ημέρες Καθημερινά

Περιγραφή Εκδρομής

Η Κένυα είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με πρωτεύουσα το Ναϊρόμπι. Πρόκειται για μια χώρα με τροπικό κλίμα, πανέμορφα τοπία και πλούσια βλάστηση με ορεινά τροπικά δάση και δενδρώδεις σαβάνες σε ορισμένες περιοχές, ιδιαίτερα στην περιοχή της λίμνης Βικτώρια και στους πρόποδες του όρους Κένυα, όπου υπάρχουν δάση. Στις περιοχές που το κλίμα γίνεται θερμότερο τα τοπία θυμίζουν περισσότερο αφρικανική χώρα. Τα 2 μεγάλα πάρκα άγριων ζώων της χώρας Μασάι Μάρα στα νοτιοδυτικά της χώρας στα σύνορα με την Τανζανία και το Αμποσέλι στα νοτιοανατολικά καλύπτουν μεγάλες εκτάσεις και είναι τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας, όπου μπορείτε να δείτε από κοντά αμέτρητα είδη άγριων ζώων στο φυσικό τους περιβάλλον, καθώς και πληθώρα από εντυπωσιακά φυτά και δένδρα. Η χώρα ξεχωρίζει επίσης και για τις πανέμορφες παραλίες στα νοτιανατολικά παράλια του Ινδικού Ωκεανού, οι οποίες είναι κατάφυτες με ισημερινά δάση και κοκοφοίνικες.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αεροπορική Εταιρεία: Ethiopian/Turkish

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με Ethiopian Airlines & Turkish Airlines

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία

Κένυα

  • Midrange accommodation

Πρόγραμμα Εκδρομής

Περίοδος Αναχωρήσεων: Ιούνιος - Οκτώβριος 2026

Ημέρες Αναχώρησης: Καθημερινά

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Ναϊρόμπι, μέσω σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Άφιξη ξημερώματα και παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Αργότερα μέσα στην ημέρα θα επισκεφθούμε στο κέντρο προστασία καμηλοπάρδαλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τις θαυμάσουμε από κοντά & να τις ταΐσουμε. Συνεχίζοντας θα ξεναγηθούμε στην πρωτεύουσα της Κένυας Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Πρωινό & Δείπνο.
3η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΑΜΠΟΣΕΛΙ

Πρωινό και αναχώρηση για το Εθνικό πάρκο Αμποσέλι. Εάν ο ουρανός είναι καθαρός θα έχουμε την δυνατότητα να θαυμάσουμε το επιβλητικό Κιλιμάντζαρο. Άφιξη στο κατάλυμά μας το μεσημέρι για γεύμα & τακτοποίηση στα δωμάτια. Στην συνέχεια απογευματινή περιήγηση στο πάρκο Αμποσέλι το οποίο είναι γνωστό για την μεγαλύτερη συγκέντρωση ελεφάντων στην Κένυα. Επιστροφή στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση .

Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο.
4η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΟΣΕΛΙ

Πρωινό σήμερα όλη η ημέρα θα είναι στο κυνήγι των big 5. Στάση για γεύμα Pic-nic και συνεχίζουμε την αναζήτηση σε όλο το πάρκο. Επιστροφή στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση .

Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο.
5η ΗΜΕΡΑ: ΑΜΠΟΣΕΛΙ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Μασάι Μάρα. Σαφάρι για να θαυμάσουμε την απίστευτη χλωρίδα και πανίδα του πάρκου. Ύστερα από μια διαδρομή που μας αποζημιώνει από αυτά που έχουμε δει, άφιξη στο κατάλυμα για μεσημεριανό. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε το σαφάρι στην περιοχή. Επιστροφή για δείπνο και διανυκτέρευση .

Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο.
6η ΗΜΕΡΑ; ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Αναχωρούμε μετά το πρωινό μας, εφοδιασμένοι με το φαγητό μας για το μεσημεριανό μας πικ νικ , για σαφάρι. Θα παρακολουθήσουμε τα αρπακτικά την ώρα που κυνηγούν το θήραμά τους . Συνεχίζουμε το σαφάρι σ το πάρκο παρακολουθώντας την ζωή του ζωικού Βασιλείου μέχρι ο ήλιος να δύσει πάνω από τις πεδιάδες. Οδηγώντας κατά μήκος του ποταμού Μάρα ανάμεσα στις πεδιάδες θα παρακολουθήσουμε την πορεία των ιπποπόταμων φθάνοντας στα σύνορα Κένυας Τανζανίας όπου θα σταματήσουμε για να βγάλουμε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση .

Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο.
7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ - ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό χωριό των Μασάι Μάρα. Η επίσκεψη αυτή είναι μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία. Θα γνωρίσετε από κοντά τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής αυτής της περήφανης φυλής, θα δείτε τα χαρακτηριστικά σπίτια (manyattas), θα ακούσετε τις ιστορίες τους και θα συμμετέχετε στους δυναμικούς, τελετουργικούς χορούς τους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για το Ναϊρόμπι. Τακτοποίηση στα δωμάτια & ξεκούραση. Το βραδάκι θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια το Ναιρόμπι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο

Πρωινό, Γεύμα & Δείπνο.
8η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΪΡΟΜΠΙ - ΑΘΗΝΑ

Ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι για την πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Συμπεριλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού Αθήνα – Ναϊρόμπι – Αθήνα
  • (2) διανυκτερεύσεις στο Ναϊρόμπι με πρωινό
  • (1) διανυκτέρευση στο Ναϊρόμπι με ημιδιατροφή
  • (2) διανυκτερεύσεις στο Πάρκο Αμποσέλι με πλήρη διατροφή
  • (2) διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα με πλήρη διατροφή
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο στο Ναιρόμπι
  • Είσοδοι σε πάρκα
  • Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με open roof jeep 4 x 4
  • Έμπειρος Αγγλόφωνος Συνοδός/ Οδηγός κατά τη διάρκεια του σαφάρι
  • Όλες οι μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
  • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν Συμπεριλαμβάνονται

  • Βίζα Κένυας (εκδίδεται και πληρώνεται ηλεκτρονικά – απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ)
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
  • Προσωπικά έξοδα
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Περίοδος Τιμών: Ιούνιος - Οκτώβριος 2026

ΞενοδοχείοΚόστος δίκλινουΔιαφορά μονόκλινου
Midrange accommodation3650,00750,00

Χάρτης Εκδρομής