Περιγραφή Εκδρομής
Ενδεικτικές πτήσεις
Αεροπορική Εταιρεία: Ethiopian/Turkish
Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με Ethiopian Airlines & Turkish Airlines
Ενδεικτικά Ξενοδοχεία
Τανζανία
- Midrange accommodation
Πρόγραμμα Εκδρομής
Περίοδος Αναχωρήσεων: Ιούνιος - Οκτώβριος 2026
Ημέρες Αναχώρησης: Καθημερινά
Αναχώρηση από Αθήνα και πτήση για Τανζανία μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Άφιξη στο Κιλιμάντζαρο ξημερώματα. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.
Πρωινό κι αναχώρηση στις 10:00 για το Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε. Ο ποταμός Ταρανγκίρε από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του το πάρκο, είναι η μοναδική παροχή νερού της άγριας ζωής στην περιοχή. Όταν ξεραίνονται οι στέπες, με το τέλος των βροχών του Ιούνιου, όλα τα ζώα επιστρέφουν στον ποταμό Ταρανγκίρε, κάνοντας το πάρκο το δεύτερο μεγαλύτερο σε συγκέντρωση άγριας ζωής μετά το Νγκόρονγκορο. Άφιξη το απόγευμα στο κατάλυμα στο Καρατού, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας, το Σερεγκέτι µε την πλούσια άγρια ζωή των ζώων πάνω από 2.000.000 ζώα, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια ,διαμέσου του Masai Boma όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε και να γνωρίσουμε από κοντά τη φυλή Μασάι Μπόμα και τις συνήθειες τους. Στην συνέχεια με διάφορες στάσεις, συνεχίζοντας την αναζήτηση ζώων θα καταλήξουμε στο κατάλυμα μας στο Σερεγκέτι. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα αφιερώσουμε όλη τη ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα η πουλιά Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερεγκέτι. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του ΝγκόροΝγκόρο προστατευόμενο από την Unesco. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.
Ο κρατήρας καλύπτει 260τετρ.χλµ, και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα µέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα “big five” δηλ. λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο ,και µια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από µια μεγάλη φωτιά µε τα ποτά µας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και σήμερα θα οδηγηθούμε στο Εθνικό Πάρκο Μανυάρα με την ομώνυμη λίμνη. Μετά το τέλος μεταφορά στην Αρούσα για δείπνο και ξεκούραση. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο
Ξημερώματα αναχώρηση για Αθήνα
Συμπεριλαμβάνονται
- Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού (Αθήνα – Κιλιμάντζαρο – Αθήνα)
- (1) διανυκτέρευση στην Αρούσα με πρωινό
- (2) διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Serengeti με πλήρη διατροφή
- (2) διανυκτερεύσεις στο Karatu με πλήρη διατροφή
- (1) διανυκτέρευση στην Αρούσα με δείπνο
- Είσοδοι σε πάρκα
- Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με open roof jeep
- Έμπειρος Αγγλόφωνος Συνοδός/ Οδηγός
- Όλες οι μεταφορές
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης
- Ταξιδιωτική Ασφάλεια
- Φόροι αεροδρομίων
Δεν Συμπεριλαμβάνονται
- Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – πληρωτέα τοπικά)
- Βίζα Τανζανίας (εκδίδεται online)
- Έξοδα προσωπικής φύσεως
- Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω περιλαμβανόμενα
Περίοδος Τιμών: Ιούνιος - Οκτώβριος 2026
| Ξενοδοχείο | Κόστος δίκλινου | Διαφορά μονόκλινου |
|---|---|---|
| Midrange accommodation | 3900,00 | 1200,00 |




