ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

Μια πιο προσεκτική ματιά  στα Νοτιοαφρικανικά σαφάρι

  • Για τους πρώτους επισκέπτες στη Νότια Αφρική  αλλά και για όσους έρχονται ξανά, ένα σαφάρι είναι μια συγκλονιστική εμπειρία. Καμία επίσκεψη στη Νότια ή Νότια Αφρική δεν είναι ολοκληρωμένη χωρίς τουλάχιστον μια απόλαυση σαφάρι.
  • Τα Εθνικά Πάρκα προσφέρουν άνετη διαμονή σε καταυλισμούς ανάπαυσης σε κάθε καταφύγιο. Κάθε κατασκήνωση είναι ένας κόμβος δραστηριότητας, που συνήθως προσφέρει ένα εστιατόριο, πισίνα και ανοιχτά παιχνίδια με οχήματα σαφάρι. Τα Εθνικά Πάρκα της Νοτίου Αφρικής είναι ιδανικά για όσους θέλουν να ταξιδέψουν με τους δικούς τους όρους, με τον δικό τους ρυθμό.
  • Οι δυνατότητες σε ορισμένα πάρκα  είναι τόσο μεγάλες , που οι επισκέψεις σε δύο περιοχές του ίδιου καταφυγίου είναι πιθανό να προσφέρουν εντελώς διαφορετικές εμπειρίες.
  • Εναλλακτικά, επιλέξτε μέσα από μια σειρά από πολυτελή ιδιωτικά καταφύγια θηραμάτων της Νότιας Αφρικής  εντός των Εθνικών Πάρκων . Σε αυτά τα ιδιωτικά camps θα σας κακομάθουν με την περιποίηση που θα σας προσφέρουν : όχι μόνο το κατάλυμα είναι εξαιρετικό, αλλά η εξυπηρέτηση, η κουζίνα και η εμπειρία παιχνιδιού είναι υψηλών προδιαγραφών.

 

 

ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΑΦΑΡΙ

Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πρωινό ξύπνημα με τσάι ή καφέ (μεταξύ 05:00 και 06:00 ανάλογα με την εποχή) και στη συνέχεια συνάντηση στον κεντρικό χώρο για ένα ελαφρύ γεύμα με δημητριακά, φρούτα, μπισκότα και χυμούς.

Ξεκινήστε το  σαφάρι (games)  , με μια σύντομη στάση στην έρημο  για ένα σνακ και καφέ.

Επιστροφή στην κατασκήνωση περίπου στις 10:30 για ένα πλούσιο brunch στις 11:00. Απολαύστε νωρίς το απόγευμα  μια σιέστα ή μια βουτιά στην πισίνα.

Απογευματινό τσάι γύρω στις 15:30, ακολουθούμενο από μια νέα εμπειρία σαφάρι αργά το απόγευμα. Μία στάση  για να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα και  να απολαύσετε ένα σνακ, πριν επιστρέψετε εγκαίρως στην κατασκήνωση για το δείπνο σας.

Αυτό αποτελεί μια ως επί το πλείστον τυπική ημέρα σαφάρι  αλλά  διαφέρει συγχρόνως και από  κατασκήνωση σε κατασκήνωση

ΤΙ ΝΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΦΑΡΙ ΣΑΣ

Τα ουδέτερα χρώματα είναι τα καλύτερα.

Αντιανεμικό ή ζεστό μπουφάν για χειμερινά και νυχτερινά σαφάρι.

Άνετα παπούτσια για περπάτημα.

Μαγιό.

Κιάλια, κάμερα και βιντεοκάμερα, φορτιστές και συσκευές μνήμης.

Καπέλα ηλίου και γυαλιά ηλίου.

Αντηλιακό και ενυδατική κρέμα για τα χείλη.

ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ;

Τόσο ο χειμώνας όσο και οι καλοκαιρινοί μήνες έχουν τα οφέλη τους.

Χειμώνας (Μάιος έως Αύγουστος) - το φύλλωμα είναι λιγότερο πυκνό και το παιχνίδι πιο ορατό καθώς τα ζώα αναζητούν τις διάσπαρτες τρύπες.

Καλοκαίρι (Σεπτέμβριος έως Απρίλιος) - τα ζώα έχουν γεννήσει τα μικρά τους, η βλάστηση είναι ελκυστικά πλούσια και οι αφρικανικές καταιγίδες αργά το απόγευμα είναι θεαματικές.

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΝΟΤΙΑΣ ΑΦΡΙΚΗΣ 

Τα Εθνικά Πάρκα της Νότιας Αφρικής, διαχειρίζονται ένα σύστημα πάρκων που αντιπροσωπεύουν την γηγενή πανίδα, τη χλωρίδα, τα τοπία και τη σχετική πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Τα περισσότερα από τα εθνικά πάρκα διαθέτουν τουριστικές εγκαταστάσεις διανυκτέρευσης, με ασυναγώνιστη ποικιλία καταλυμάτων σε άνυδρες, παράκτιες, ορεινές και θαμνώδεις εκτάσεις.

Τα εθνικά πάρκα προσφέρουν στους επισκέπτες μια απαράμιλλη ποικιλία ευκαιριών τουρισμού περιπέτειας, συμπεριλαμβανομένης της προβολής  σαφάρι, περιπάτους στους θάμνους, θαλάσσιων περιπετειών και της έκθεσης σε πολιτιστικές και ιστορικές εμπειρίες.

Τα εθνικά πάρκα είναι τα εξής: Groenkloof, Kruger, Table Mountain, Marakele, Golden Gate, Camdeboo, Mountain Zebra, Addo Elephant, Garden Route National Park (Tsitsikamma, Knysna and Wilderness), Bontebok, Agulhas, West Coast, Karoo, Namaqua, |ai -|ais/richtersveld, Augrabies, Kgalagadi, Mapungubwe, Tankwa Karoo και Mokala.