ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

Ταξιδιωτικά πακέτα για την Κίνα και την Μογγολία

 

     Covid-19 Ενημέρωση (16/12/2021)

H πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα ανακοινώνει ότι από τις 31 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, όλοι οι ταξιδιώτες που αναχωρούν ή διέρχονται από ελληνικά αεροδρόμια με τελικό προορισμό την Κίνα, οφείλουν να κάνουν μοριακό τέστ ( PCR test) το αργότερο εντός 3 ημερών προ της αναχώρησής τους.

  1. Οι ταξιδιώτες πρέπει να καταθέσουν έγγραφα ταυτοποίησής τους στο διαγνωστικό κέντρο/κλινική όπου θα εξεταστούν, μαζί με μία πρόσφατη φωτογραφία τους (τύπου διαβατηρίου) και να δώσουν τη συναίνεσή τους ώστε τα αποτελέσματα του τεστ να κοινοποιηθούν στην πρεσβεία της Κίνας μέσω e-mail στη διεύθυνση hsm67b@gmail.com.

2. Να κατεβάσουν και να συμπληρώσουν τη φόρμα Health Declaration Form (Δήλωση Κατάστασης Υγείας). Η φόρμα διατίθεται στην ιστοσελίδα της πρεσβείας. http://gr.chineseembassy.org/eng/

3. Να στείλουν αντίγραφο της σελίδας προσωπικών στοιχείων του διαβατηρίου τους, το αποτέλεσμα του τεστ COVID-19 μαζί με συμπληρωμένη Δήλωση Κατάστασης Υγείας στην πρεσβεία της Κίνας μέσω e-mail στη διεύθυνση hsm67b@gmail.com. Τα έγγραφα αυτά πρέπει να σταλούν εντός 24 ωρών από τη λήψη αρνητικού αποτελέσματος στο τεστ COVID-19.

4. Να παραλάβουν την επικυρωμένη Δήλωση Κατάστασης Υγείας μέσω e-mail από την πρεσβεία της Κίνας και να την παρουσιάσουν στο πλήρωμα της αεροπορικής εταιρείας κατά την επιβίβασή τους.

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ

Οι αιτούντες θεώρηση εισόδου θα πρέπει να συμπληρώνουν τα σχετικά έντυπα στο διαδίκτυο και να κλείνουν συγκεκριμένες ώρες για ραντεβού στον ιστότοπο του Κέντρου Έκδοσης Θεωρήσεων Εισόδου στην Κίνα (http://www.visaforchina.org/)

 

H Μογγολία απαγορεύει την είσοδο των κατόχων Ελληνικών διαβατηρίων μέχρι και τις 31/12/2021

Από 19/12/2021 όλοι οι ταξιδιώτες, ανεξαρτήτως εθνικότητος, εμβολιασμένοι και μη, ερχόμενοι από το εξωτερικό προς την Ελλάδα οφείλουν να φέρουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού τεστ (PCR) έως 48 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.