Ινδία: Χρυσό τρίγωνο

Ινδία

Αναψυχή & Τουρισμός

08 ημέρες

Αθήνα

Ν.Δελχί

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούνιος - Οκτώβριος


Κάθε Τετάρτη 

Σημεία Ενδιαφέροντος

  • Δελχί
  • Τζαϊπούρ
  • Φατεχπούρ Σικρί
  • Αμπανέρι
  • Άγκρα
  • Μαθούρα
  • Vrindavan

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - N. Δελχί

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην Ινδική πρωτεύουσα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Ν.Δελχί

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο Νέο Δελχί για να γνωρίσουμε τη μοντέρνα πλευρά της πόλης με εμφανή τα σημάδια της Βρετανικής αποικιοκρατίας.  Πρώτη μας στάση ο μιναρές Qutub. Ο μιναρές ανοικοδομήθηκε το 1311 και έχει χαρακτηριστεί ως αριστούργημα Ινδοϊσλαμικής αρχιτεκτονικής. Ο μιναρές στην βάση έχει διάμετρο 14,32 μέτρα και στην κορυφή 2,75 μέτρα και μαζί με τα μνημεία που τον περιτριγυρίζουν βρίσκεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ακολουθεί επίσκεψη στο τάφο του αυτοκράτορα Μιζρα Νασίρ αλ Ντιν Μωάμεθ, γνωστός και ως Χουμαγιούν. Ο τάφος παραγγέλθηκε από την σύζυγο, αυτοκράτειρα Bega Begun το 1558 και σχεδιάστηκε από τον Πέρση αρχιτέκτονα Miraz Mirza Ghiyas. O τάφος ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Ουνέσκο το 1993.

Στη συνέχεια περνώντας από έξω από την πύλη της Ινδίας,  θα επισκεφθούμε τον ναό  των Sikh, Bangla Sahib Grudwara. Θα επισκεφθούμε τον ναό Lakshminarayan, ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στο θεό Vishnu και την σύζυγό του Lakshmi. Χτίστηκε από τον Jugal Kishore Birla από το 1933 και το 1939 ενώ υπάρχουν επίσης μικρά ιερά παράπλευρα αφιερωμένα στους θεούς Shiva, Ganesha & Ηanuman. Ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος εξασφάλισε δίκαιη πρόσβαση στον ναό για όλους ανεξαρτήτως κάστας.

Θα έχουμε τέλος την ευκαιρία να επισκεφθούμε τον ναό του Λωτού, κατασκευασμένος ως λωτός και ένας από τους 7 εναπομείναντες κύριους ναούς Bahai στον κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Δελχί - Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την παλιά πόλη του Δελχί. To Παλιό Δελχί χτίστηκε τον 17ο αιώνα από τον αυτοκράτορα Shahjejan, όταν αποφάσισε και μετέφερε την πρωτεύουσα της χώρας από την Άγκρα. Πρώτος μας σταθμός το Raj Ghat, όπου αποτεφρώθηκε ο Mahatma Gandhi. Θα περάσουμε από το Κόκκινο Κάστρο που χτίστηκε το 1648 με τα εντυπωσιακά βασιλικά διαμερίσματα και θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ακριβώς απέναντι το ασπροκόκκινο τζαμί Jama Masjid, το οποίο ολοκληρώθηκε το 1656 υπό τις εντολές του αυτοκράτορα Shahjejan και τη βοήθεια 5.000 εργατών. Στη συνέχεια θα κάνουμε μια βόλτα με τα παραδοσιακά ρικσό στα δρομάκια της παλιότερης και πιο δραστήρια αγορά του Παλαιού Δελχί, Chandni Chowk. Μετά το τέλος των ξεναγήσεων στην Ινδική πρωτεύουσα, θα μεταφερθούμε οδικώς ως την ροζ πόλη, την Τζαϊπούρ.

Τακτοποίηση στα δωμάτιά μας, δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Τζαϊπούρ

Μετά το πρωινό μας, ξεκινά η γνωριμία μας με την ροζ πόλη. Αρχικά θα μεταβούμε στο κεχριμπαρένιο παλάτι του Αμέρ.  Ο μαχαραγιάς Man Singh, διοικητής των πολεμιστών Ρατζπούτι, στον στρατό του μεγάλου Mογγόλου αυτοκράτορα Άκμπαρ, έχτισε αυτό το φρούριο με τα πολυτελή διαμερίσματα σε παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Ρατζπούτ, ενώ διαμόρφωσε σε μογγολική αρχιτεκτονική τους κήπους, στην πλαγιά του λόφου Aravalli στα 1592.  H ανάβαση στο παλάτι θα σας μείνει αλησμόνητη.

Η ξενάγηση στο παλάτι πολύ δύσκολα μπορεί να περιγράφει.  Θα περιπλανηθούμε στους δαιδαλώδεις διαδρόμους και τις τεράστιες αίθουσες του παλατιού με πιο χαρακτηριστική την αίθουσα των καθρεπτών (Sheesh Mahal). Tα δύο φρούρια του παλατιού, το Jaigarh και το Nahargarh, αποδεικνύουν το πολεμικό παρελθόν της πόλης. Η επιστροφή μας στο σημείο επιβίβασης από το παλάτι γίνεται συνήθως με τα πόδια ή jeep.

Στη συνέχεια θα περάσουμε έξω από το Jal  Mahal, το παλάτι της λίμνης. Το ρομαντικό εγκαταλελειμμένο παλάτι του πρίγκιπα Jai Singh II, αιχμαλωτίζει τα βλέμματα, καθώς βρίσκεται στο μέσον της λίμνης Sagar. Θα επισκεφθούμε το αστρονομικό παρατηρητήριο (Jantar Mantar) το οποίο χτίστηκε μεταξύ 1728-1733 σε μια προσπάθεια να αναθεωρήσει το ινδικό ημερολόγιο, ο μαχαραγιάς Taj Mahal Β’. Τέλος θα κάνουμε μια στάση το Hawa Mahal, ή αλλιώς «παλάτι των Ανέμων» για να δούμε το παλάτι εξωτερικά. Το παλάτι των ανέμων είναι ένα από τα χαρακτηριστικότερα μνημεία της Τζαΐπούρ. Ο μαχαραγιάς Pratap Singh έχτισε αυτό το πέντε ορόφων ροζ οικοδόμημα μοναδικής αρχιτεκτονικής στα 1799. Παράθυρα που μοιάζουν με κυψέλες και επέτρεπαν στις γυναίκες του χαρεμιού να χαζεύουν την κίνηση στον δρόμο καλύπτουν όλη την εντυπωσιακή πρόσοψη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο & διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 5η: Jaipur – Abhaneri – Faterhpur Sikri – Agra

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς στην Άγκρα. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο χωριό Αμπανέρι γνωστό για τα πηγάδια ( Baori) ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής.

Aκολουθεί στάση στο Φατεχπούρ Σικρί. Φατεχπούρ Σικρί σημαίνει «Πόλη της Νίκης» και αποτέλεσε την πρωτεύουσα μιας μεγάλης αυτοκρατορίας, των Μουγκάλ, για μόλις 14 χρόνια, από το 1571 έως το 1585. Η πόλη είναι χτισμένη κυρίως σε έναν ερυθρό λόφο, με χαρακτηριστικό των κτιρίων το κόκκινο χρώμα, λόγω των πετρωμάτων ψαμμίτη της περιοχής. Η πόλη προστατεύεται από 6 χλμ τοίχους. Στις μέρες μας αποτελεί μνημείο της Ουνέσκο. Το πιο ασυνήθιστο κτίσμα είναι το Παντς Μαχάλ του οποίου οι όροφοι είναι άνισου εμβαδού μεταξύ τους. Το ισόγειο έχει 84 κολώνες, ο 1ος όροφος 56, ο 2ος όροφος 30, ο 3ος όροφος 12 και στον 4ο όροφο υπάρχουν μόνο 4 κολώνες να στηρίζουν την οροφή ενός περίπτερου, σύνολο 176 κολώνες. Το πιο εντυπωσιακό όμως κτίσμα είναι η ύψους 40 μέτρων Μπουλάντ Νταρβάζα, η μεγαλύτερη πύλη στον κόσμο, που θα πει «Πύλη της Νίκης», η οποία ονομάστηκε έτσι σε ανάμνηση της κατάκτησης του σουλτανάτου του Γκουτζάρατ το 1573.

Άφιξη στην Άγκρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 6η: Agra

H Άγκρα συνδέεται άρρηκτα με την αυτοκρατορία των Μουγκάλ (Μογγολική αυτοκρατορία της Ινδίας).  Οι Μουγκάλ, εκτός από μεγάλοι ηγέτες ήταν και δεινοί αρχιτέκτονες με σπουδαία δείγματα αρχιτεκτονικής τόσο στην Άγκρα όσο και στις γειτονικές περιοχές. Το Ταζ Μαχάλ, σήμερα θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παγκοσμίως, είναι δείγμα της ινδομογγολικής αρχιτεκτονικής, που περιλαμβάνεται στα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Χτίστηκε το 1630 από τον αυτοκράτορα Shah Janan ως ένδειξη αφοσίωσης και αγάπης για την αγαπημένη του  σύζυγο Mumtaz Mahal και στην ουσία είναι ένας τάφος – κήπος , ο οποίος χρειάστηκε 17 ολόκληρα χρόνια, 20.000 εργάτες  και 1.000 ελέφαντες  να ολοκληρωθεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το επιβλητικό κόκκινο φρούριο της Άγκρα, ένα ακόμα εξαίσιο δείγμα της ινδοισλαμικής  αρχιτεκτονικής. Στην ανατολική πλευρά της πόλης στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα, το φρούριο που παρήγγειλε στον Μεχμέτ Κασίμ Χαν ο αυτοκράτορας Akbhar, ξεκίνησε να χτίζεται το 1565 για να τελειώσει εννέα χρόνια αργότερα.

Eπόμενη στάση μας το μαυσωλείο I’timad ud Daula. Χτισμένο το 1622, πρόκειται για το τάφο του Mir Ghiyas Beg, πατέρα της αυτοκράτειρας Noor Jahan, σύζυγο του αυτοκράτορα Jahangir. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Yamuna και είναι όμορφα κτισμένο από λευκό μάρμαρο το πρώτο του είδους του στον κόσμο.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Agra – Μathura – Vrindavan – Δελχί

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ν.Δελχί αφού πρώτα κάνουμε στάσεις στις ιερές πόλεις των Μαθούρα & Vrindavan. Η Μαθούρα, η γενέτειρα του Κρίσνα, αποτελεί μια από τις 7 ιερείς πόλεις των Ινδουιστών ( Sapta puri). Ο θεός, σύμφωνα με τον μύθο, γεννήθηκε σε ένα κελί φυλακής. Γύρω από το κελί κτίστηκε ένα τεράστιο συγκρότημα, ο ναός της Γεννήσεως του Κρίσνα (Sri Krishna Janma Bhoomi), κορυφαίος χώρος λατρείας για τους Ινδουιστές.

Συνεχίζουμε για το Βρινταβάν (“Άλσος με βασιλικούς”), την πόλη των ναών (λέγεται ότι εδώ υπάρχουν 5.000 ναοί), που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ιερού ποταμού Γιαμούνα. Μέσα από στενά πολύβουα σοκάκια θα φθάσουμε σε χώρους λατρείας που κτίστηκαν πριν πεντακόσια χρόνια αλλά και πιο πρόσφατα. Άφιξη στο Ν.Δελχί, Μεταφορά σε τοπικό εστιατόριο για το αποχαιρετιστήριο. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο.

Ημέρα 8η: Άφιξη στην Αθήνα

Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
  • Το πρόγραμμα βασίζεται σε συμμετοχές 2 ατόμων

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Αμπού Ντάμπι                    07:25 - 12:55

Αμπού Ντάμπι - Ν. Δελχί                14:30 - 19:35

Ν. Δελχί - Αμπού Ντάμπι                04:50 - 07:00

Aμπού Ντάμπι - Αθήνα                   09:20 - 13:30

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Εtihad

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο N. Δελχί ( Indira Gandhi)

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο N. Δελχί ( Indira Gandhi)

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
N. ΔελχίCrowne Plaza  5* ή παρόμοιο
ΤζαϊπούρIndana Palace 5* ή παρόμοιο
AgraRadisson Agra 5* ή παρόμοιο

                                 Τιμές κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση: Κάθε Tετάρτη

2.885,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων             Συμπεριλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα    Καταβλητέα στην Ινδία
Βίζα           Συμπεριλαμβάνεται

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μπανγκόκ - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
  • Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο το τελευταίο βράδυ στο Ν. Δελχί
  • Είσοδοι σε αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια / Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στην Ινδία)
  • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα



    Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

    Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

    Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

    Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

    Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

    Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

    Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

    Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.