Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

685

8 ημέρες

Αθήνα

Καζαμπλάνκα

Αναχωρήσεις

             2022  

Φεβρουάριος - Ιούνιος

Κάθε Σάββατο

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει.  Το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες, ενώ Η ιστορική πόλη του Μεκνές έχει ανακηρυχθεί από το 1996 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Αθήνα - Καζαμπλάνκα


Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και διαμέσου σταθμού, θα φθάσουμε στο αεροδρόμιο στην Καζαμπλάνκα, την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 2η -Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ

Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ


Στην σημερινή μας ξενάγηση της Καζαμπλάνκα θα δούμε την πρώην πλατεία Ηνωμένων εθνών και τώρα πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου, το εμπορικό κέντρο, το βασιλικό ανάκτορο, το τζαμί του Χασάν του Β΄, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και την αριστοκρατική συνοικία Ανφάς. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, το Ραμπάτ, όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία). Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας

Ημέρα 3η - Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ

Ραμπάτ - Μεκνές - Φεζ


Σήμερα θα αναχωρήσουμε για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ και τα εντυπωσιακά απομεινάρια της Ρωμαϊκής πόλης Βολούμπιλις. Θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στην αρχαιότερη αυτοκρατορική πόλη την Φέζ. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΦεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 1ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο αραβικό μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία,την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα και θα γνωρίσουμε από κοντά ένα εργοστάσιο κεραμεικών . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η - Φεζ - Μπενί Μελλάλ - Μαρακές

Φεζ - Μπενί Μελλάλ - Μαρακές


Σήμερα θα αφήσουμε το βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Μπενί Μελλάλ , αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ‘Μαργαριτάρι του Νότου, την δεύτερη αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, την πόλη με το απαράμιλλο χρώμα και την αξεπέραστη ομορφιά, το Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η -Μαρακές

Μαρακές


Μετά από το πρόγευμα μας θα περιηγηθούμε στους δρόμους της κόκκινης πόλης, και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σαάντι, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτούμπια, το παλάτι Μπαχία, την Μεντίνα με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων της. Θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία EL Fna, που εξακολουθεί να είναι όπως και παλαιότερα ο αρχαίος χώρος συνάντησης των βόρειων αφρικανικών εμπόρων, των διασκεδαστών, των μουσικών, με τους γόητες φιδιών και τους πραματευτάδες με τα διάφορα εμπορεύματα και τα καταπληκτικά παζάρια

Ημέρα 7η - Μαρακές - Καζαμπλάνκα

Μαρακές - Καζαμπλάνκα


Μετά το πρόγευμα χρόνος ελεύθερος στην ρόδινη πόλη με την αξεπέραστη ομορφιά και την αραβική παράδοση και αργότερα θα επιστρέψουμε στην Καζαμπλάνκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος.

Ημέρα 8η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

               2022  

Φεβρουάριος - Ιούνιος

Κάθε Σάββατο

Ενδεικτικές πτήσεις

ΤΚ 1846 Αθήνα - Κων/πολη                09:40 - 11:10

ΤΚ  617  Κων/πολη-  Καζαμπλάνκα    12:10 - 14:50

ΤΚ  8305  Καζαμπλάνκα - Κων/πολη   10:00 - 16:40

ΤΚ 1843    Κων/πολη - Αθήνα                 19:20 - 20:45

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τούρκικες αερογραμμές

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα  Idou Anfa 4* ή παρόμοιο

Kenzi Tower 5* ή παρόμοιο

Ραμπάτ Le Rive 4* ή παρόμοιο

Golden Tulip Farah 5* ή παρόμοιο

Φεζ Royal Mirage 4* ή παρόμοιο

Atlas Palais Medina 5* ή παρόμοιο

Μαρακές Adam Park  4* ή παρόμοιο

Kenzi Rose Garden 5* ή παρόμοιο

                                         Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο     από    685,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.                 530,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Καζαμπλάνκα– Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
(2) διανυκτερεύσεις στη Καζαμπλάνκα  με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στo Ραμπάτ με ημιδιατροφή
(2) διανυκτερεύσεις στη Φεζ με ημιδιατροφή
(2) διανυκτερεύσεις στο Μαρακές με ημιδιατροφή
Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων
Φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Χάρτης Εκδρομής

  Σχετικά ταξίδια