Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρρακές

Αναχωρήσεις

             2023

Μάιος - Σεπτέμβριος


Kάθε Σάββατο

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει.  Το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες, ενώ η ιστορική πόλη του Μεκνές έχει ανακηρυχθεί από το 1996 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Kαζαμπλάνκα

Αθήνα - Καζαμπλάνκα


Αναχώρηση από το Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Καζαμπλάνκα την οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκου. Άφιξη στο αεροδρόμιο Mohamed V, στην Καζανμπλάνκα, μεταφορά στο ξενοδοχείο, Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ

Καζαμπλάνκα – Ραμπάτ


Μετά το πρωινό μας , ξεκινάμε την ημέρα μας με την ξενάγηση της Καζαμπλάνκα. Θα δούμε την πρώην πλατεία Ηνωμένων εθνών και τώρα πλατεία του Μοχάμεντ του 5ου, το εμπορικό κέντρο, το βασιλικό ανάκτορο, το τζαμί του Χασάν του Β΄, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς και την αριστοκρατική συνοικία Ανφάς. Στην συνέχεια αναχωρούμε για την πρωτεύουσα του Μαρόκου, Ραμπάτ. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου θα επισκεφθούμε τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης , το νομισματικό μουσείο και την Κάσμπα Ουντάια (οχυρωμένη συνοικία ).Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 3η - Ραμπάτ – Μεκνές – Βολουμπιλις -Φέζ

Ραμπάτ – Μεκνές – Βολουμπιλις -Φέζ


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Μεκνές όπου θα δούμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ, την παλαιά πόλη και την εβραϊκή συνοικία. Συνεχίζουμε για την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Βολούμπιλις με τα αρχαία της αφού πρώτα περάσουμε από την πόλη του Mουλάι Ιντρίς όπου βρίσκεται ο τάφος του. Το απόγευμα θα καταλήξουμε στην αρχαιότερη αυτοκρατορική πόλη την Φέζ. Άφιξη Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η- Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο αραβικό μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Φέζ – Μπενί Μελλάλ –Μαρρακές

Φέζ – Μπενί Μελλάλ –Μαρρακές


Σήμερα θα αφήσουμε το βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Ιμούζερ Καντάρ , αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ‘Μαργαριτάρι του Νότου, την δεύτερη αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, την πόλη με το απαράμιλλο χρώμα και την αξεπέραστη ομορφιά, το Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η -Μαρρακές

Μαρρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία και το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβύρινθών . Θα περπατήσουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

Ημέρα 7η - Μαρρακές –Καζαμπλάνκα

Μαρρακές –Καζαμπλάνκα


Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος στο Μαρρακές. Το μεσημεράκι, αναχωρούμε για την Καζαμπλάνκα. Άφιξη στην Καζαμπλάνκα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Καζαμπλάνκα - Αθήνα

Καζαμπλάνκα - Αθήνα


Γεμάτοι εντυπώσεις από την διαφορετική χώρα που γνωρίσαμε, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

                  

Μάιος - Σέπτεμβριος 2023


Κάθε Σάββατο

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Ρώμη ΑΖ719 12:05 - 13:15

Ρώμη - Καζαμπλάνκα AT:AZ7136 17:05 - 20:15

Καζαμπλάνκα - Ρώμη AT:AZ7135 12:55 - 16:05

Ρώμη - Αθήνα AZ 722 21:50 - 00:45

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την ΙΤΑ

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ Ενδεικτικά ξενοδοχεία
Καζαμπλάνκα  Idou Anfa 4* ή παρόμοιο

Movenpick 5* ή παρόμοιο

Ραμπάτ Le Rive 4* ή παρόμοιο

Golden Tulip Farah 5* ή παρόμοιο

Φεζ Royal Mirage 4* ή παρόμοιο

Atlas Palais Medina 5* ή παρόμοιο

Μαρρακές Atlas Asni  4* ή παρόμοιο

Adam Park  5* ή παρόμοιο

 Τιμές κατ' άτομο ανα κατηγορία ξενοδοχείου

4*  Ξενοδοχεία    770,00€
Διαφορά Μονόκλινου 250,00€
5*  Ξενοδοχεία  915,00€
Διαφορά Μονόκλινου 310,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.             540,00€

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα – Mαρρακές / Καζαμπλάνκα – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
(1) διανυκτερεύσεις στη Καζαμπλάνκα  με ημιδιατροφή
(1) διανυκτέρευση στo Ραμπάτ με ημιδιατροφή
(2) διανυκτερεύσεις στη Φεζ με ημιδιατροφή
(3) διανυκτερεύσεις στο Μαρρακές με ημιδιατροφή

Μεταφορές / μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Eλληνόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα

Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Φόροι αεροδρομίων
Φιλοδωρήματα
Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα


  —Please choose an option—12345678910

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια