Βιετνάμ Highlights

Απόρρητο: Βιετνάμ – Καμπότζη – Λάος

Ατομικά ταξίδια

11 ημέρες

Αθήνα

Χο Τσι Μινχ

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μοναδικό ταξίδι για να γνωρίσουμε το Βιετνάμ με την πολυτάραχη ιστορία και τα σημαντικά ιστορικά μνημεία. Θα επισκεφθούμε τις δύο σημαντικές πόλεις, Ανόι & Σαϊγκόν ( Χο Τσι Μινχ), θα ταξιδέψουμε στο κόλπο του Χα Λονγκ, θα βρεθούμε στις ιστορικές πόλεις Χούε και Χόι Αν ενώ θα ανακαλύψουμε τον μοναδικής αξίας υγροβιότοπο του ποταμού Μεκόνγκ.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η-2η - Αθήνα - Ανόι

Αθήνα - Ανόι


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού στο Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Άφιξη στο Ανόι την επόμενη ημέρα. Αφότου περάσουμε την διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και αποσκευών, θα συναντηθούμε με τον αντιπρόσωπό μας και μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Ανόι

Ανόι


Το Ανόι, η πρωτεύουσα του Βιετνάμ, αλλά και του πρώην Βόρειου Βιετνάμ, είναι χτισμένο στις όχθες της λίμνης Χόα Κιμ με ορατή τη γαλλική επιρροή από τα χρόνια της αποικιοκρατίας. Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με το Ανόι. Πρώτη μας στάση το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Το μαυσωλείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ba Dinh, το σημείο όπου ο ηγέτης Χο Τσι Μινχ διάβασε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και την ίδρυση της Λαΐκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Στη συνέχεια περνάμε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε επίσης το ξυλοπόδαρο σπίτι (γνωστό στο Βιετνάμ ως Nha San Bac Ho), το οποίο χτίστηκε υπό τις εντολές του Χο Τσι Μινχ για προσωπική του χρήση. Ο Χο Τσι Μινχ εγκαταστάθηκε στο μικρό σπίτι στις 17 Μαΐου 1958 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του, το 1969. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παγόδα Chùa Một Cột , ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του Βιετνάμ χτισμένο το 1049. Συνεχίζοντας θα μεταφερθούμε στη Δυτική Λίμνη και θα θαυμάσουμε την Βουδιστική παγόδα του 6ου αιώνα Tran Quoc. Η ξενάγηση συνεχίζεται με μια επίσκεψη στο ναό της λογοτεχνίας, γνωστό ως το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας. Θα επισκεφθούμε το εθνολογικό μουσείο, για να μάθουμε την ιστορία των 54 φυλών που κατοικούν στο Βιετνάμ. Συνεχίζοντας την περιήγησή μας, θα βρεθούμε στην παλιότερη γέφυρα του Ανόι, τη Long Bien. Θα έχουμε την ευκαιρία να τραβήξουμε φωτογραφίες και να δούμε την καθημερινότητα των κατοίκων του Ανόι. Επόμενη στάση μας, η φυλακή Hoa Lo, όπου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, είχαν φυλακιστεί Βιετναμέζοι και Αμερικανοί αιχμάλωτοι. Μετά θα κάνουμε μια βόλτα στο παλιό Ανόι, με τρίκυκλα ποδήλατα στην παλιά συνοικία του Ανόι, γνωστή και ως «36 δρόμοι». Αργά το απόγευμα, θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό είδος κουκλοθέατρου που εκτελείται στο νερό. Οι παίκτες των κούκλων βρίσκονται μέσα στο νερό και από εκεί κινούν τους πρωταγωνιστές. Μια παραδοσιακή βιετναμέζικη ορχήστρα παίζει κατά τη διάρκεια της παράστασης, ενώ τραγουδιστές τραγουδούν την ιστορία της παράστασης. Τα θέματα προέρχονται από την καθημερινή ζωή στο Βιετνάμ αλλά και από παραμύθια και θρύλους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Ανόι - Κόλπος Χα Λόγνκ

Ανόι - Κόλπος Χα Λονγκ


Μετά το πρωινό μας θα πάμε οδικώς διαμέσω του δέλτα του Κόκκινου Ποταμού στη πόλη Χα Λονγκ. Νωρίς το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε σε μια ξύλινη τζόγκα (τύπος πολεμικού πλοίου του παλαιού αυτοκρατορικού κινεζικού ναυτικού, που σήμερα χρησιμοποιείται στο Βιετνάμ για τουριστικούς λόγους) και θα απολαύσουμε τη κρουαζιέρα μας. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, η κρουαζιέρα θα μας προσφέρει υπέροχες εικόνες φυσικής ομορφιάς, με την θέα των περίπου 3,000 νησίδων. Θα απολαύσουμε πάνω στη τζόγκα το γεύμα μας, όσο το πλοιάριο πλέει στα γαλήνια νερά του κόλπου, περνώντας από απείρου κάλους νησίδες ενώ θα καταλήξουμε στο διάσημο σπήλαιο Sung Sot, όπου θα το επισκεφθούμε με βάρκα. Μετά την επίσκεψή μας στο σπήλαιο, θα βρεθούμε σε παραδοσιακό χωριό της περιοχής. Στο χωριό θα πάμε με βάρκα με κουπιά και εκεί θα γνωρίσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής. Στην συνέχεια επιστροφή στο πλοίο και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το κολύμπι μας ή να χαλαρώσουμε στο κατάστρωμα του πλοίου. Διανυκτέρευση στη τζόγκα.

Ημέρα 5η - Κόλπος Χα Λονγκ - Ντα Νανγκ - Χόι Αν

Κόλπος Χα Λονγκ - Ντα Νανγκ - Χόι Αν


Αφού απολαύσουμε το πρωινό και το γεύμα μας στο πλοιάριο, θα μεταφερθούμε οδικώς στο αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση μας το Ντα Νανγκ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Χοί Αν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η -Χόι Αν - Τρα Κε

Χόι Αν - Τρα Κε


Το πρώτο πράγμα που προσέχει κάποιος στη Χόι Αν, αφού περάσει η πρώτη εντύπωση με τα παλιά ξύλινα σπίτια, είναι τα χιλιάδες φαναράκια. Φαναράκια παντού, πολύχρωμα, από ύφασμα, από χαρτί, που φωτίζονται τα βράδια και δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα. Πάνω από 800 οικοδομήματα, σπίτια, καταστήματα, παγόδες, ιερά προγόνων, γέφυρες, πηγάδια, μνήματα, βιετναμέζικοι και κινέζικοι ναοί, χώροι συνελεύσεων και συναθροίσεων των μειονοτήτων της πόλης, παραμένουν σήμερα ζωντανά μνημεία αρχιτεκτονικής των 17ου-19ου αιώνα. Θα περιπλανηθούμε στη πολύβουη και πολύχρωμη αγορά με τις θαυμάσιες μυρωδιές και τα εξωτικά φρούτα και λαχανικά. Θα συνομιλήσουμε με τους τοπικούς πωλητές και θα μάθουμε για όλα τα συστατικά που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα στο μάθημα μαγειρικής. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο χωριό Tra Que μέσω της υδάτινης διαδρομής του ποταμού Thu Bon. Το Τra Que είναι ένα μικρό χωριουδάκι κοντά στο Χόι Αν, πασίγνωστο για τα αρωματικά λαχανικά που συνοδεύουν την καθημερινή διατροφή των κατοίκων της περιοχής. Με την βοήθεια των ντόπιων θα μάθουμε παραδοσιακούς τρόπους παρασκευής Βιετναμέζικων εδεσμάτων. Μετά την παρασκευή, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το γεύμα μας. Μετά το μεσημέρι, θα περιπλανηθούμε στην ιστορική πόλη του Χόι Αν. Στη «Φάιφου», όπως την έλεγαν τότε, το πολύβουο λιμάνι της Νοτιοανατολικής Ασίας, πηγαινοέρχονταν πλοία απ΄ όλα τα μέρη της γης. Πάνω από 800 οικοδομήματα, σπίτια, καταστήματα, παγόδες, ιερά προγόνων, γέφυρες, πηγάδια, μνήματα, βιετναμέζικοι και κινέζικοι ναοί, χώροι συνελεύσεων και συναθροίσεων των μειονοτήτων της πόλης, παραμένουν σήμερα ζωντανά μνημεία αρχιτεκτονικής των 17ου-19ου αιώνα. Πρώτος μας σταθμός ο ναός Phuoc Kien που αποτελεί το κέντρο της κινεζικής κουλτούρας στο Hoi An. Παρόλο που εξακολουθεί να αναφέρεται ως αίθουσα συναρμολόγησης από πολλούς, τα κτίρια σήμερα χρησιμοποιούνται ως ναός από τους απογόνους των κινεζικών οικογενειών. Ο περίπατός μας συνεχίζεται στην 400 χρόνων γιαπωνέζικη σκεπαστή γέφυρα. Σύμφωνα με τον θρύλο, μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα τεράστιο τέρας που το κεφάλι του ήταν στην Ινδία, η ουρά του στην Ιαπωνία και το σώμα του στο Βιετνάμ. Οποτε το τέρας κουνιόταν σεισμοί και πλημμύρες κατέκλυζαν το Βιετνάμ. Ετσι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτή τη γέφυρα στο αδύνατο σημείο του, στην αχίλλειο πτέρνα του, ώστε να το σκοτώσουν. Λίγο πριν από την είσοδο υπάρχει ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον «Τσούα Όνγκ», ενώ οι είσοδοι της γέφυρας φυλάσσονται από ένα ζευγάρι πιθήκων από τη μια και ένα ζευγάρι σκύλων από την άλλη.

Ημέρα 7η - Χόι Αν - Χούε

Χόι Αν - Χούε


Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την αυτοκρατορική πόλη Χούε. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μια στάση στο μουσείο Cham όπου φιλοξενεί περίπου 2.000 αντικείμενα, 500 από τα οποία εκτίθενται στο εσωτερικό του μουσείου, ενώ τα υπόλοιπα διασκορπισμένα στον περιβάλλοντα χώρο. Οι Τσαμ είναι εθνότητα αυστρονησιακής καταγωγής όπου κατοικεί κυρίως στο Κεντρικό Βιετνάμ και την Ανατολική Καμπότζη. Αν και η αυστρονησιακή καταγωγή, τα ίχνη και η χρονολογία της μετανάστευσής τους παραμένουν αντικείμενο διαμάχης, θεωρείται ότι οι Τσαμ έφτασαν στη ΝΑ Ασία μέσω της νήσου Βόρνεο. Από τον 2ο έως τα μέσα του 15ου αιώνα μ.Χ. οι Τσαμ κατοικούσαν στην περιοχή Τσάμπα, μια έκταση ανεξάρτητων πριγκιπάτων στο κεντρικό και νότιο Βιετνάμ. Ομιλούν τη γλώσσα Τσαμ, μια μαλαιοπολυνησιακή γλώσσα της αυστρονησιακής οικογένειας γλωσσών. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας προς το Χούε, θα περάσουμε από το πέρασμα Ηai Van που ονομάζεται επίσης το “πέρασμα των ωκεάνιων σύννεφων”. Eπόμενη στάση μας το ψαροχώρι Lang Co όπου η λευκή αμμώδη παραλία εκτείνεται ανάμεσα στα τυρκουάζ νερά του ωκεανού και τα τροπική λιμνοθάλασσα. Φθάνοντας στο Χούε, την παλιά πρωτεύουσα του Βιετνάμ, με την φημισμένη ακρόπολη, την απαγορευμένη πόλη και την υπέροχη μεγάλη παγόδα, είναι χωρίς αμφιβολία από τα highlight ενός ταξιδιού στο Βιετνάμ. Αποτελεί την παλαιά πρωτεύουσα του κράτους κατά την περίοδο της δυναστείας Νγκουγιέν, από το 1802, όταν ο Nguyen Phuc Anh (ο μετέπειτα αυτοκράτορας Γκία Λονγκ) κατάφερε να ανέλθει στην εξουσία, έως το 1945, όταν ο αυτοκράτορας Μπάο Ντάι παραιτήθηκε από το θρόνο και η νέα κομμουνιστική κυβέρνηση μετέφερε την πρωτεύουσα στο Ανόι. Κατά την περίοδο του Πολέμου του Βιετνάμ, το Χουέ άνηκε στο Νότιο Βιετνάμ. Η πόλη γνώρισε μεγάλες καταστροφές κατά την περίοδο της επίθεσης του Τετ, όταν στην λεγόμενη Μάχη του Χουέ (Ιανουάριος – Μάρτιος 1968) πολλά από τα κτίρια της καταστράφηκαν, κυρίως από τις Αμερικανικές Δυνάμεις, ενώ οι δυνάμεις των Βιετκόνγκ προχώρησαν σε μαζικές δολοφονίες του μεγάλου μέρους πληθυσμού της πόλης. Σήμερα πολλά από αυτά έχουν πλέον αποκατασταθεί, ενώ και η UNESCΟ έχει συμπεριλάβει τα ιστορικά της μνημεία στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Πρώτος μας σταθμός η φημισμένη ακρόπολη του Χούε με την απαγορευμένη πόλη. Σε αυτή την προστατευμένη από τείχη πόλη διέμενε η βασιλική οικογένεια των Nguyen και εννοείται απαγορευόταν η είσοδος στον απλό κόσμο (γι’ αυτό είναι και γνωστή ως η “απαγορευμένη πόλη”). Στο χώρο υπάρχουν υπέροχοι κήποι και λίμνες (γεμάτες με νούφαρα) και διάφορα μνημεία όπως τα παλάτια, το θέατρο και πολλά άλλα. Επόμενη στάση μας ο πύργος « σημαία», που έχει γίνει από καιρό ένα από τα σύμβολα της αρχαίας πρωτεύουσας του Χούε. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τη μοναδική αρχιτεκτονική και να αποκτήσουμε βαθύτερη κατανόηση σχετικά με την ιστορία της δυναστείας Nguyen. Θα περάσουμε την πύλη Ngo Mon κεντρική πύλη εισόδου της απαγορευμένης πόλης και θα βρεθούμε στο παλάτι Dien Tho. Η περιπλάνησή μας στο Χούε συνεχίζεται στη πολύβουη αγορά Dong Ba. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο στο Χούε.

Ημέρα 8η -Χούε -ποταμός των αρωμάτων - Σαϊγκόν

Χούε - ποταμός των αρωμάτων - Σαϊγκόν


Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα ξεκινήσουμε την μίνι «κρουαζιέρα» μας στον ποταμό των Αρωμάτων. Μέσα σε ένα γαλήνιο περιβάλλον που το περιβάλλει μεγαλοπρεπή κήποι και λίμνες, θα επισκεφθούμε μια από τις πιο παλιές θρησκευτικές κατασκευές του Χούε, την παγόδα Thien Mu. Συνεχίζουμε, φθάνοντας στο μαυσωλείο του αυτοκράτορα Minh Man σε ένα γαλήνιο περιβάλλον με κήπους και λίμνες. Αυτό το εντυπωσιακό ορόσημο αντανακλά την όμορφη αρχιτεκτονική, τα πολύπλοκα διακοσμητικά και μυστήρια αγάλματα. Στη συνέχεια, μέσα από μια σύντομη διαδρομή θα δούμε τον περίτεχνο βασιλικό τάφο του αυτοκράτορα Tu Duc - ένα από τα πιο όμορφα σχεδιασμένα συγκροτήματα μεταξύ των τάφων της δυναστείας Nguyen. Χωμένο μέσα σε ένα καταπράσινο πευκοδάσος, ο τάφος είναι ο τελευταίος τόπος ανάπαυσης του αυτοκράτορα Tu Duc (1848-83) που είχε τη μεγαλύτερη διάρκεια όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας Nguyen. Μετά το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Χο Τσι Μινχ. Συνάντηση με τον αντιπρόσωπό του γραφείου μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Σαϊγκόν - Δέλτα Μεκόνγκ - My Tho - Ben Tre

Σαϊγκόν - Δέλτα Μεκόνγκ - My Tho - Ben Tre


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα κινηθούμε νοτίως προς το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Το μήκος του είναι 4.350 χιλιόμετρα και αποτελεί τη μεγαλύτερη υδάτινη οδό της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μάλιστα, επειδή διασχίζει αρκετές χώρες, ο ποταμός έχει πολλά ονόματα, ενώ το πιο γνωστό—Μεκόνγκ—είναι σύντμηση του ονόματος Μέι Ναμ Κονγκ στη γλώσσα τάι. ο Μεκόνγκ είναι η ζωογόνος δύναμη του Βιετνάμ. Εκεί, διαχωρίζεται σε εφτά διακλαδώσεις σχηματίζοντας ένα δέλτα έκτασης 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με υδάτινες οδούς το μήκος των οποίων υπολογίζεται στα 3.200 χιλιόμετρα. Αυτή η αφθονία νερού όχι μόνο ποτίζει αγρούς και ορυζώνες αλλά και τους εμπλουτίζει με την πολύτιμη ιλύ, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να καλλιεργούν ρύζι τρεις φορές το χρόνο. Πράγματι, το Βιετνάμ είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Ταϋλάνδη όσον αφορά τις εξαγωγές αυτού του δημοφιλούς βασικού προϊόντος. Πρώτη μας στάση ο ναός Cao Dai στην πόλη Ben Luc. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο για να πλεύσουμε ανάμεσα στα 4 πανέμορφα νησάκια της περιοχής, τα οποία έχουν πάρει τα ονόματα των ιερών ζώων του Βουδισμού ( δράκος, μονόκερος, φοίνικας και χελώνα). Συνεχίζοντας το υδάτινο ταξίδι μας, θα πλεύσουμε ανάμεσα σε κοκοφοίνικες: η περιοχή, επονομαζόμενη και ως η πατρίδα των καρυδών, αποτελεί τον βασικότερο παραγωγό καρυδών του Βιετνάμ. Θα περιηγηθούμε στα μικρά χωριουδάκια, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πως φτιάχνονται γλυκίσματα από καρύδα. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε μια φάρμα παραγωγής εξαίσιου μελιού και θα γευτούμε το τοπικό μέλι, κρασί φτιαγμένο από μπανάνα, μαρμελάδα τζίντζερ και άλλες τροπικές λιχουδιές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής. Επιστρέφοντας στη Σαιγκόν, πλέοντας σε φυσικά υδάτινα κανάλια, θα επισκεφθούμε την διάσημη αγορά Ben Thanh, μια από τις πιο σημαντικές αγορές του Βιετνάμ. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η Σαϊγκόν - CuChi Τούνελ

Σαϊγκόν - CuChi Τούνελ


Σήμερα κατευθυνόμαστε 50 χλμ βορειοδυτικά του Χο Τσι Μινχ προς τα τούνελ του Κου Τσι που βρίσκονται κοντά στο χωριό Ben Dinh. Εκεί θα έχουμε την τύχη να δούμε από κοντά ένα τμήμα των τούνελ, από το υπόγειο δίκτυο αρχικού μήκους 200 χιλιομέτρων, σώζονται τα 120χλμ. Τα τούνελ χρησιμοποιήθηκαν από τους Βιετκόνγκ για να επιτίθενται στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ( 1954 – 1975). Οι σήραγγες λειτουργούσαν τα χρόνια του πολέμου σαν κοιτώνες, μαγειρεία, αποθήκες όπλων και τροφίμων, ως νοσοκομεία και χειρουργεία αλλά κυρίως ως κρύπτες και διάδρομοι δράσης των πολεμικών επιχειρήσεων. Οι σήραγγες βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα και μαζί με περίτεχνες παγίδες οι Βιετκόνγκ έδωσαν μεγάλα χτυπήματα στους Αμερικάνους. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να δούμε από κοντά τα τούνελ αλλά και να τα περπατήσουμε και να αισθανθούμε έστω και για λίγο πως ζούσαν. Οι σήραγγες είναι σκαμμένες μέχρι και 8 μέτρα κάτω από το έδαφος και πολύ στενές. Επιστροφή στη Σαϊγκόν για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρώην πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ. Πρώτη μας στάση ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, ένα ωραίο δείγμα αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένος με κόκκινο τούβλο, αποτελεί ορόσημο στη καρδιά της πόλης. Οι δίδυμοι τετράγωνοι πύργοι της εκκλησίας ανυψώνονται σχεδόν 60 μέτρα, ενώ χτίστηκε μεταξύ 1877 ως το 1883. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το γαλλικό ταχυδρομείο το οποίο ολοκληρώθηκε το 1891. Σχεδιάστηκε από τον Gustave Eiffel, τον αρχιτέκτονα του πύργου του Άιφελ. Σήμερα το ταχυδρομείο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και αποτελεί δημοφιλή χώρο συνάντησης για τους ντόπιους. Επόμενη στάση μας, η επίσκεψη στο μουσείο μνημείων του πολέμου. Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του Βιετνάμ, με εκθέματα που σχετίζονται με τη φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ. Το μουσείο επικεντρώνεται κυρίως στον πόλεμο του Βιετνάμ, ωστόσο κάποια εκθέματα σχετίζονται με τον 1ο πόλεμο της Ινδοκίνας με τους Γάλλους αποικιοκράτες. Ακολουθεί η επιβεβλημένη επίσκεψη στο ανάκτορο της ανασυγκρότησης, γνωστό κάποτε ως παλάτι της Ανεξαρτησίας. Εν συνεχεία θα εξερευνήσουμε την ζωή των ντόπιων περπατώντας τον δρόμο Dong Khoi, γνωστό και ως « Rue Catinat» κατά τη γαλλική αποικιοκρατία. Το απόγευμα θα μεταφερθούμε στο χωριό Binh Quoi, όπου θα μας υποδεχθούν ντόπιοι, ντυμένοι με τυπικά βόρειοβιετναμέζικα παραδοσιακά ρούχα, απολαμβάνοντας παραδοσιακές λιχουδιές του Νότιου Βιετνάμ, ενώ θα μας συνοδεύει μουσικές μελωδίες της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 11η Σαϊγκόν - Αθήνα

Σαϊγκόν - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, θα γνωρίσουμε βαθύτερα την Σαϊγκόν, με επίσκεψη στην επονομαζόμενη Chinatown “ Cho Lon” που σημαίνει «μεγάλη αγορά». Αυτή η γειτονιά είναι από τις πιο πολυσύχναστες εμπορικές συνοικίες της Σαϊγκόν και οι ατμοσφαιρικοί δρόμοι της φιλοξενούνται σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες τοποθεσίες της πόλης. Εδώ θα επισκεφθούμε τον ναό Thien Hau που χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και αφιερώθηκε στη θεά των ναυτικών. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις καταπληκτικές αγορές Cho Lon και Binh Tay που είναι γεμάτες από τροπικά φρούτα και τοπικά εδέσματα. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και θα πάρουμε την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Για το Βιετνάμ χρειάζεται βίζα.

Μπορεί να εκδοθεί online ή επιτόπου στο αεροδρόμιο του Ανόι

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Χο Τσι Μινχ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Ανόι / Χο Τσι Μινχ - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
 • Εσωτερικές πτήσεις Ανόι – Ντα Ναγκ / Χούε – Χο Τσι Μινχ
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* (2 διανυκτερεύσεις στο Ανόι, 1 διανυκτέρευση στο Χούε, 2 διανυκτερεύσεις στο Χόι Αν & 3 διανυκτερεύσεις στο Χο Τσι Μινχ)
 • 1 διανυκτέρευση σε πολυτελή κρουαζιερόπλοιο στον κόλπο Χα Λονγκ
 • 9 πρωινά, 5 γεύματα & 4 δείπνα
 • Τοπικοί Αγγλόφωνοι  ξεναγοί
 • Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας (με συμμετοχή άνω των 16 ατόμων)
 • Ασφάλεια  αστικής ευθύνης
 • Μεταφορές – Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Βίζα Βιετνάμ
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Έξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΙΜΕΣ
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€
- 2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€


  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Mαρακές- Αϊτ Μπενχαντού – Ουαρζαζάτ – Νταντές - Ουαρζαζατ – Tινγκίρ – Ερφούντ – Μερζούγκα – Μιντέλτ – Φεζ –Μεκνές – Βολούμπιλις –Ραμπάτ – Καζαμπλάνκα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

  Tύνιδα, Χαμμαμέτ, Καΐρούαν, Τοζέρ, Σμπέιτλα, Οάσεις Τσεμπίκα / Ταμέρζα / Μίντες, Ντουζ, Ματμάτα, Σούς, Σίντι Μπου Σαϊντ, Καρχηδόνα

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ